BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö

Hakeskyttvägen 17

  • 2 rum och kök
  • 54 kvm
  • 2.150.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Hjärtligt välkommen till en karaktärsfylld vindslägenhet i Gamla Älvsjös villaidyll med gemensam terrass och lummig och mysig trädgård. Här finns gemensamma utemöbler och loungehäng att nyttja och känslan blir som att bo i hus fast samtidigt lägenhet. Soligt gavelläge med fönster i tre väderstreck med både renoverat kök och badrum. Lägenheten kan göras om till en 3:a (se alternativ planskiss). En lägenhet på attraktiv adress 10 minuter från pendeln, som måste upplevas på plats! Bergvärme i huset och öppen fiber!

Hall
Välkomnande och möblerbar hall med härligt ljusinsläpp från takfönster och genom uppsikt över hela lägenheten. Hallen blir som lägenhetens nav och öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt. Praktisk klinker på golvet och beigemålade väggar. Goda förvaringsmöjligheter med praktisk skjutdörrsgarderob. Naturlig plats att nyttja som kontor för hemmajobbaren. 

Kök
Renoverat u-kök med optimala arbetsytor och gott om förvaring. Vita skåps- och lådfronter, svart bänkskiva och grått kakel ovan. Utrustat med integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, micro, ugn, glaskeramikhäll och fläkt. Sittplats för tre personer framför fönstret med utsikt över föreningens grönskande trädgård och takåsarna. Klinker på golvet och tapetserad fondvägg. 

Vardagsrum
Härligt rum med gott om plats för både soffgrupp och matsalsdel. Underbart fönster med spröjs och utsikt över grönskan och sekelskiftesvillor. Ekparkett på golvet och gråmålade väggar. Möjlighet att öppna in till köket för en öppen planlösning. Eller att flytta ut köket och på så sätt få ett sovrum till. 

Sovrum
Kvadratiskt och lättmöblerat rum för dubbelsäng, sängbord och byrå. Karaktärsfullt med snedtak och takfönster. En hel garderobsvägg. Ekparkett på golvet och snygg beige väggfärg.

Badrum
Renoverat och rymligt badrum med stilrena färgval, golvvärme och spotlights. Utrustat med wc, dusch, handdukstork, tvättmaskin, tvättställ och kommod. 

Förråd
Ett förråd ingår i överlåtelsen.

Övrigt
Föreningen är positiv till att de två lägenheterna högst upp får överta/köpa vinden för att inreda.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2/2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 10644-1202. Föreningen Brf Hake.

Ekonomi

Pris 2.150.000 kr. Månadsavgift 4 249 kr (Värme, Vatten, sopor, tvättstuga ingår). Andel i föreningen är 16.4444 %.

Driftskostnad

Totalt 767 kr/mån (9 204 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 367 kr/mån. Antal personer: 3. Driftskostnaderna är beroende av avtal och konsumtion.

Byggår
1930

Uppvärmning
Bergvärme

Mark
Äganderätt

Allmänt
Föreningen förvärvade fastigheten Pilrägnet 2 år 2014. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om totalt 405 kvm, varav 320 kvm utgör lägenhetsyta och 85 kvm lokal/garage. Föreningen har sex lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en s.k äkta bostadsrättsförening.

Parkering
I föreningen finns två parkeringsplatser. Föreningen hyr ut parkeringsplatser till de boende samt garage externt.

Renoveringar
Fönsterrenovering 2023
Målning av trapphus 2023
Installation av ny tvättmaskin 2020
Fasadrenovering 2019
Byte termostater till elementen, samtliga lägenheter 2017
Byte av armaturer i källaren 2016
Ny stentrappa 2015
Byggnationer i samband med bergvärmeinstallation 2015
Nedmontering av oljetank 2015
Installation av bergvärme 2015

Kommande renoveringar
Inga renoveringar planerade.

Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftsändringar, kontrollerat med styrelsen den 7/7 2024.

Övriga utrymmen
Tvättstuga, här finns också extra dusch och toalett.
Källarförråd
Terrass på framsidan av huset, och en underbar trädgård på baksidan med möbler att låna.
Odlingslådor i trädgården

Internet
Öppen fiber. 

Ekonomisk förvaltning
Allabrf

Områdesbeskrivning

Gamla Älvsjö
Lägenheten är belägen i gamla Älvsjö i ett populärt och vackert villaområde med ca 10 minuters gångväg till Älvsjö centrum. I området finns Älvsjöskogen vilket är ett naturreservat med elljusspår och utegym för rekreation och motion. På promenadavstån finns Långsjön för bad och skridskoåkning.

Kommunikationer
Närmsta busshållplats ligger bara ca 3 minuter från bostaden. I centrum finns Älvsjö Station där pendeltåget in till Stockholm City endast tar 10 minuter. Pendeln går även till Arlanda flygplats, bussarna från Älvsjö station trafikerar genom hela Söderort på ett smidigt sätt. 

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärnaoch med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och förskolor
I närområdet finns flera förskolor och närmsta skola är Långbrodalsskolan.