BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Liljeholmsvägen 12, vån 2

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
  • 5.195.000 kr
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2/7, hiss finns. Lägenhetsnummer 10476-002C. Föreningen BRF Katrineberg 19.

Ekonomi

Pris 5.195.000 kr. Månadsavgift 5 168 kr (Värme, VA ingår). Andel i föreningen är 2.74824 %.

Driftskostnad

Totalt 525 kr/mån (6 300 kr/år) varav El 334 kr/mån, Försäkring 191 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är beroende av antalet personer i hushållet och dess konsumtion.

Lägenhetens nettoskuldsättning

669 551 kr Utifrån årsredovisning 2022 och andelstal "i förening"

Byggnadsår
2008

Uppvärmning
Fjärrvärme med vattenburna radiatorer.

Föreningen
Brf Katrineberg 19 är en äkta förening som ligger på Liljeholmsvägen 12 och består av 40 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har två hyresrättslokaler på totalt 335,5 kvm som idag hyrs ut till Elit kakel. Huset har ritats av arkitektkontoret Kjellander Sjöberg. Byggnaden var en av de tio finalisterna i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2010, arrangerad av Stockholms stad. Huset var också ett av fem nordiska projekt som ställdes ut på Stockholm Furniture Fair 2010. Fastigheten har väckt stor uppmärksamhet för sitt kraftfulla koncept och höga kvalitet. Stram enkelhet och rena linjer kombineras med eleganta material. Ett perfekt boende för människor som älskar design och strävar efter mer estetik i vardagen.

Mark
Tomträtt, nuvarande avtal löper t.o.m. 2027-06-30

Gemensamma utrymmen
Cykel och barnvagnsförråd i källaren. Cyklar kan även placeras i cykelställ på gården. 
Soprum med kärl för sortering.
Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Trivsam innergård på baksidan av huset med trädgårdsmöbler och grill för alla medlemmar.

Kommande renoveringar
Inga större underhåll är planerade inom de närmaste åren. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020-2049.

2024 - Djuprengöring och polering av stengolvet i trapphuset
2024 - Ommålning av väggar och ledstänger i trapphuset samt i boendeentréerna (19 st)
2024 - Ny dränering runt hissen och vid delar av fasaden på gårdssidan
2024 - OVK-besiktning (lokaler)
2024 - Stamspolning kök och badrum
2024 - Ny maskinpark i tvättstugan

Gjorda renoveringar

2024 - Byte till nya LED-armaturer i boendeentréerna, mark- och väggbelysningen i valvet och pollarna på gården
2024 - Nya tidningshållare i boendeentréerna
2024 - OVK-besiktning (bostäder)
2024 - Brandskyddsinventering med utökad brandskyddsutrustning i lokalerna och i de gemensamma utrymmena
2023 - Rostskyddsbehandling av rostiga takstosar och nya överdelsstosar
2023 - Nya branddörrar med brytskydd till soprummet
2023 - Förstärkt brytskydd på trapphusentré- och tvättstugedörrarna
2023 - Nya väggfästen till glasskärmarna på boendes balkonger
2023 - Ny dräneringsspump i soprummet
2023 - Återmontage av lösa och saknade skruvar på västra fasaden
2023 - Byte till LED-belysning med tillhörande rörelsedetektor i hissen
2022 - Ny grillplats och sandlåda på gården
2021 - Byte till LED-belysning på fasaden, soprummet, tvättstugan, källaren och i trapphuset
2021 - Påfyllning av nytt grus på lastzonen och på gårdens gångstig
2020 - Förbättrat brytskydd och elslutsbleck på trapphusentrédörren, tvättstugedörren och källardörren

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Ownit gällande bredband och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 109 kr/mån. Ownit gruppavtal (Bredband 1000/1000 Mbit/s inkl. IPTV Grund (SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och TV4).

Bilplats
Föreningen har ett garage med 20 parkeringsplatser i Stora Katrinebergsgaraget. Garaget ligger nedanför grannhuset och infart är från Liljeholmsstranden. F.n. ingen kö och ledig plats finns. Hyra: 1150 kr/mån. Gatuparkering via Stockholms stad (taxa 4) enligt stadens tariff finns också.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person.

Fastighetsskötsel
Fastighetsägarna Service Sthlm

Ekonomisk förvaltning
Allabrf

Avgiftsändringar
Avgiften höjdes med 7% den 1/7 2024 på grund av kostnadsökningar i form av:
• högre driftkostnader för vatten och avlopp (+25 %), avfall (+24 %), uppvärmning (+12 %) och försäkring (+38 %) m.fl.
• ökade räntekostnader (omläggning av lån 2024-04-28 - från 0,6 % till 4,48 % i rörlig ränta)
• kommande tomträttsavgäldshöjning från 2027-07-01. Från 60,10 kr/kvm till 174 kr/kvm.

Avgiften har varit oförändrad från 2016.

Föreningens egna ord "Vår förening har en bra ekonomi och har inte behövt chockhöja avgifterna lika mycket som många andra bostadsrättsföreningar har behövt göra. Föreningen räknar med en långsiktig ränta på omkring tre procent. En omläggning av en bunden lånestock har drivit upp föreningens snittränta ytterligare under 2024 parallellt med att kommunala taxor fortsätter öka. Ett för lågt sparande i dag kan bara betyda en högre avgift i framtiden. I närtid (ca 6 månader framåt i tiden) ser vi inga avgiftshöjningar."

Rumsbeskrivning

Kom och upplev New York-känsla i en exklusiv lägenhet, belägen i ett arkitektoniskt mästerverk designat av det prisbelönta arkitektkontoret Kjellander Sjöberg. Byggnaden var en av de tio finalisterna i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2010 och samma år ställdes det ut på Stockholm Furniture Fair.

Lägenheten präglas av en sofistikerad känsla med stram enkelhet, rena linjer och smakfulla detaljer. De stora svarta panoramafönstren möter elegant den mjuka varmgrå väggfärgen. Lägenhetens planlösning om 80 kvm är smart uppdelad i en social del och en privat del, perfekt för både umgänge och avkoppling. Köket, i ek med köksudde och öppen planlösning, är hjärtat i hemmet och en plats där funktion och design möts. Stor balkong i fritt söderläge. Gott om förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober. Föreningen erbjuder ledig garageplats, tvättstuga och stor hiss. Bästa läget med två minuters promenad till Liljeholmen med hela sitt serviceutbud, restauranger och kommunikationer samt närhet till Hornstull.  

Vardagsrum och kök 
I öppen planlösning har du lägenhetens sociala del. Fönsterpartiet längs med hela långsidan inger en vacker inramning som smälter fint ihop med den moderna arkitekturen. Platsbyggd fönsterbänk ovan rummets radiator. Orange fondvägg bryter av rejält invid matplatsen där långbord alltid får plats. Köksudde med sittplatser och diskho. Spotlights, spishäll, ugn, micro, integrerad diskmaskin och kyl/frys. 

Balkong
Stor insynsskyddad balkong i härligt söderläge med lummig och urban omgivning. Balkongen nås genom den snygga skjutdörren. Trall på golvet.

Sovrum 1
Master bedroom inrymmer enkelt dubbelsäng, sängbord och arbetsplats i alkoven vid fönstret. Fyra garderober längs ena kortsidan. Två ingångar skapar en känsla av rymd. Ekparkett och varmgrå väggar.

Sovrum 2
Ett perfekt barnrum eller arbetsrum med plats för enkelsäng, skrivbord och byrå. Ekparkett på golvet och varmgrå väggar.

Badrum
Stort och helkaklat badrum med känsla av lyx. Utrustningen består av vägghängd WC, handfat med hylla och spegel ovan, badkar samt en mycket praktisk tvättavdelning med torktumlare och tvättmaskin med tillhörande skåp ovan. Golvvärme. Spotlights för optimalt ljus.

Hall
Välkommen in i en hall med genomgående ljus från båda sidorna av lägenheten. Lägenheten är naturligt uppdelad i en social del och en privat del. Hallen inrymmer gott om plats för förvaring i en stor platsbyggd garderob med skjutdörrar. Ekparkett på golvet och varmgrå väggar. Stor helkroppsspegel på väggen.

Förråd
Ett källarförråd ingår i överlåtelsen.

Områdesbeskrivning

Service och butiker
I Liljeholmen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här finns Liljeholmens Galleria med 90 butiker vilken omges av mysiga cafeér, restauranger, livsmedelsbutiker, bostäder och kontor. Närhet till Hornstull och Marievik. 

Fritid, natur och rekreation
I närheten finns gott om trivsamma natur- och strövområden. Två minuters promenad bort ligger den trevliga sjön Trekanten med bad, fiske, lekplatser samt motionsspår och i närheten finns även det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Inte långt ifrån ligger Gröndal och Vinterviken med härligt grönområde och badmöjligheter.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden. 

Kommunikationer
På Liljeholmstorget finns tunnelbana, tvärbana och ett flertal busslinjer med direktanslutningar till bland annat Huddinge sjukhus, Karolinska sjukhuset och Bromma flygplats. Med tvärbanan tar du dig dessutom snabbt till Årstabergs pendeltågsstation.