BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Hildebergsvägen 2, 2tr

  • 4 rum och kök
  • 95 kvm
  • 5.995.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Ljus och perfekt planerad gavelfyra med stor balkong och underbar fri utsikt över grönskan. Bostaden ligger i ostört läge och har fina umgängesytor med öppen planlösning mot köket. Här finns stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp, fin utsikt och utgång till den härliga balkongen. 

Lägenheten är stilren och har optimal planlösning för barnfamiljen med god balans mellan de sociala ytorna och de tre stora sovrummen. Generösa fönsterytor i fyra väderstreck skapar en ljus och luftig atmosfär, dessutom helt utan insyn. I det ljusa köket finns plats för hela familjen och trevliga middagsbjudningar. Här finns två välutrustade badrum med både dusch och badkar. Bostaden är i gott skick med påkostade och uppdaterade materialval, nytt vitlaserat ekparkettgolv och väggarna i harmoniska kulörer. Allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med ostört läge på en lugn återvändsgata. Utanför porten finns en stor gård med perfekt lekplats och umgänge för alla åldrar.   

Närområdet är perfekt för barnfamiljen med korta gångavstånd till flera populära förskolor och lekplatser. En ny grundskola för F-9 (Sjöviksskolan) ligger på andra sidan vägen. Kommunikationerna är dom bästa med tvärbanan, bussar och pendeltåg (citybanan) som nås med kort promenadavstånd. Årstabron tar dig snabbt till city med cykel eller till fots. Till Liljeholmen centrum tar du dig enkelt med buss eller till fots på cirka 15 min och till Södermalm på cirka 20 min. Liljeholmstorget Galleria har all tänkbar service med ett 90-tal moderna butiker, restauranger, populära Ica Kvantum och service som Systembolaget och apotek. Här finns också anslutning till t-bana, tvärbana och bussar.  

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Generellt om lägenheten

Hall – Inbjudande och rymlig
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt med ljusa väggar. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv som löper vidare i hela bostaden. Hallen är rymlig och erbjuder praktiska ytor för förvaring och har säkerhetsdörr.  

Kök  – Plats för stora sällskap
Hemtrevligt kök med fokus på njutning och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Här finns matplats för det stora sällskapet med stora fönsterpartier, fint ljusinsläpp och vacker utsikt över park och grönska. Köket har goda arbetsytor via en massiv ekbänkskiva med vitt kakel ovanför. Goda förvaringsmöjligheter bakom vita stilrena skåp. Köksutrustningen består av hel kyl och frys, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och diskmaskin. Allt uppdaterat och smakfullt påkostat i rostfritt stål.

Balkong  Sommarens räddning
Från vardagsrummet når man en stor balkong som har underbar fri utsikt. Här kan man ostört njuta av sommaren och blicka ut över stora gröna ytor. Balkongen är delvis inglasad som ger en ombonad och mysig atmosfär. 

Vardagsrum – Fokus på umgänge
Stort och luftigt vardagsrum som karaktäriseras av generösa ytor och stora fönster som ger vackert ljusinsläpp och underbar utsikt. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Sovrum 1 – Stort och rogivande
Det största sovrummet har gott om plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna. Förvaringen är den bästa med två rymliga garderober och en stor inredd klädkammare som rymmer säsongens alla kläder. 

Sovrum 2 – Rymligt och ljust
Även detta sovrum har gott om plats för dubbelsäng och förvaring eller arbetshörna. Rummet har härligt ljusinsläpp och ligger helt utan insyn. 

Sovrum 3 – Lugnt och ostört läge
Det tredje sovrummet passar perfekt som barnrum eller gästrum. Även detta rum ligger utan insyn i ostört läge.

Badrum 1   Stilfullt och välutrustat
Tilltalande badrum med kaklade väggar i vitt och mörkt klinkergolv med golvvärme som bryter av på ett stilfullt sätt. Här finns ett stort badkar, gott om förvaring med praktisk bänkskiva och skåp ovanför samt tvättmaskin (2018) och torktumlare (2024). 

Badrum 2 – Praktiskt och bekvämt

Även detta badrum har vita kaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet har en rymlig dusch och gott om plats för förvaring. 

Förråd
Till lägenheten hör ett mycket rymligt källarförråd om ca 8 kvm. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 1434. Föreningen Brf Sjövikshöjden.

Ekonomi

Pris 5.995.000 kr /Bud. Månadsavgift 6 489 kr (värme, vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 787 kr/mån (9 445 kr/år) varav El 375 kr/mån, Försäkring 181 kr/mån, Övrigt 231 kr/mån. Övrigt: 231 kr/mån är obligatorisk avgift för kabel-tv och bredband.

Byggnadsår
2006.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Sjövikshöjden består av tre hus som ligger på Hildebergsvägen 2, 4 och 6 i det nya och populära området Liljeholmskajen. Föreningens hus rymmer totalt 84 lägenheter om 1-4 rum och kök. Föreningen äger marken och beskattas som en äkta bostadsrättsförening. Husen är uppförda av JM och stod färdiga 2006.

Utförda/kommande renoveringar
Fastigheterna byggdes under 2006, och några större renoveringar är därför inte aktuella. 

Tv och bredband
Telia. Tv paket Lagom med 40 kanaler, digital tv och Bredband 1000/1000 Mbit/s. Obligatorisk kostnad om 231 kr per månad som kommer utöver månadsavgiften men på samma avi.

Gemensamhetsutrymmen
Till alla lägenheter hör ett rymligt förråd. Föreningen har en stor och välutrustad tvättstuga på Hildebergsvägen 6 och ett cykelrum finns i varje portuppgång. I källarplanet på Hildebergsvägen 4 finns även en kombinerad gästlägenhet/festlokal med plats för fyra sovplatser och dusch samt toalett: Här finns utmärkt utrymme för kalas och fest med soffa och sittplatser för 20st. Kostnad är 250 kr/dygnet. Sopsorteringskärl finns i miljöstugan på gården.

Parkering
Det finns 40 garageplatser (10st med laddstolpe) och 9 parkeringsplatser på gården att hyra för medlemmarna.  Garageplats kostar f.n. 1000 kr/månad och parkeringsplatserna utomhus kostar f.n. 600 kr/månad. Det är för närvarande kö till parkeringsplatserna. Parkeringsplatserna administreras av HSB. 

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.


Föreningens hemsida
www.sjovikshojden.se

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill Hildebergsvägen (100m) finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.