BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hörningsnäs - Huddinge

Cypressvägen 16

  • 7 rum och kök
  • 110 kvm
  • 7.200.000 kr /Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Familjedröm med ett läge utöver det vanliga!

På bästa läge längst in på en lugn återvändsgata i eftertraktade Hörningsnäs finns denna familjevänliga tvåplansvilla med källare/souterrängplan, ogenerat inbäddad i grönska med en fantastisk trädgårdstomt.

Denna villa har välbevarad 30-talscharm, men är samtidigt utbyggd och moderniserad så att den upplevs större än sina kvadratmeter boarea - med sju rum, fräscha badrum och trevliga sällskapsytor. Runt nästan hela huset finns en stor och härlig trädäckad altan där den största delen ligger i perfekt syd/väst-läge med sol hela dagen. En ovanmarkspool bjuder svalka varma sommardagar och den vedeldade badtunnan ger mysiga kvällsbad året om.


Här får man det bästa av två världar. Det är nära till naturen med ett stort skogsområde inpå knuten, härliga gångstråk och sjön Trehörningen i omedelbar närhet. Samtidigt är det väldigt nära såväl populär skola och förskola som Huddinge centrums stora utbud av butiker och service. Pendlaren tar sig snabbt och enkelt till centrala Stockholm på en halvtimme.

Hela den 1277 kvm stora tomten är en dröm för såväl naturälskare, lekande barn och odlingsintresserade. Det bjuds grönska och prunkande blomning hela säsongen; från vårens narcisser och tulpaner via underbart doftande hägg och syrén till sommarens rosor och pioner samt en sensommar fylld med gåvor från naturens skafferi i form av äpplen, päron, blåbär, björnbär och mer därtill.

Här finns en stor uppfart och ett generöst varmgarage på närmare 40 kvadrat samt cykelförråd och trädgårdsbod. Tillsammans med ett väldimensionerat värmesystem och vattenburen golvvärme ger det ett praktiskt hem som är lika energieffektivt som en nybyggd villa.

Entréplan
Hall
När man kliver in i villan möts man först av en ljus och rymlig hall med klinker och vattenburen golvvärme. Här kan man med lätthet ställa in alla matkassar och köra in barnvagnen vid behov. Det finns riktigt bra förvaring i de många garderoberna samt gott om plats för ytterkläder och skor. Två steg in i hallen finner ni trapporna till övre plan och källarplan samt det stora, ljusa badrummet.

Badrum 1
Det rymliga badrummet har klinker och vattenburen golvvärme samt ett stort fönster med fantastiskt ljusinsläpp. Utrustningen består av wc, rymlig dusch, tvättställ med kommod samt väggskåp för bra förvaring.

Kök
Hallen leder direkt in i det härliga köket, också det med klinker och vattenburen golvvärme. Här finns det en stor matplats för många personer och riktigt bra arbetsytor. Det finns många skåp och lådor samt ett utdragbart skafferi för bra förvaring. Utrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Här finner ni också utgången till den stora trädäckade altanen.

Altan
Den trädäckade altanen är i bästa syd/väst-läge och erbjuder sol under i stort sett hela dagen. Altanen bjuder in till umgänge med familj och vänner och har plats för utegrupp i paviljong samt utegrupper under bar himmel. Altanen sträcker sig också runt nästan hela villan så man kan alltid välja om man vill sitta i sol eller skugga. Något trappsteg ner från altanen finner ni den fina vedeldade badtunnan av märket Skärgårdstunnan. Här kan man året om njuta av att sitta i 39-gradigt vatten och blicka upp mot stjärnhimlen. Vill man i stället ta ett svalkande dopp en varm sommardag så finner ni dessutom en liten ovanmarkspool några steg från badtunnan. Poolen har reningspump men är inte uppvärmd i dagsläget.

Vardagsrum
Köket har en bred öppning in till det mysiga vardagsrummet. Här finns det plats för soffgrupp, TV och bokhyllor samt, om man vill, ett piano.

Allrum
Intill vardagsrummet ligger allrummet som nås via snygga glasinfattande dubbeldörrar. Det är ett rum som kan användas till spelrum för familjens juniorer, lekrum till de mindre barnen, läsrum, eller annat - det är bara fantasin som begränsar! Kanske ytterligare ett sovrum för den stora familjen?

Sovrum 3 och 4
I anslutning till allrummet finner ni både sovrum 3 och sovrum 4. Sovrum 3 är ett stort och lätt möblerat rum med plats för dubbelsäng, garderober eller kanske en skrivhörna och med fin utsikt mot trädgården. Sovrum 4 har inbyggt skrivbord och garderob, plats för 90-säng samt fönster med utsikt mot skogen.

Övre plan
Hall
Går man upp för trappan från hallen kommer man först till den övre hallen. En liten men möblerbar hall med fönsterkupa där man med fördel kan ha en mysig läshörna.

Sovrum 1
Ett stort härligt sovrum med gott om plats för en 180-säng, sängbord och annan möblering som en fåtölj eller ett skrivbord. Det finns en alkov och en isolerad kattvind som skulle passa utmärkt till förvaring. Sovrummet bjuder också på en vacker utsikt mot skogen.

Sovrum 2
Ett perfekt rum för den mindre junioren eller att använda som arbetsrum. Det finns gott om plats för garderob bakom dörren och rummet har ett otroligt vackert kvällsljus.

Källar-/suterrängplan
Hall
Går man ner för trappan från hallen kommer man till källarplanet. Direkt under trappan finns matkällaren och i hallen finns en kombinerad kyl/frys. Utmärkta möjligheter att förvara allt det goda man kan skörda på tomten under sommaren. I den lilla nedre hallen finns det två stora Pax-garderober och el-central.

Badrum 2
Direkt till höger om trappan ligger ytterligare ett snyggt rymligt badrum. Det är klinker med vattenburen golvvärme och kakel på väggarna. Utrustningen består av wc, bubbelbadkar, duschhörna och tvättställ med kommod. Det finns också elgolvvärme för sommarmånaderna.

Sovrum 5
Från nedre hallen når man det stora sovrum 5 med ett härligt fönster. Det är det perfekta rummet för den äldre junioren som vill bo lite för sig själv eller att använda som ett gästrum med eget badrum. Här får det plats en dubbelsäng, skrivbord och bokhyllor.

Pannrum/Förråd
Här finns både bergvärmeanläggningen och varmvattenberedare samt gott om förvaringsplats.

Tvättstuga
På källarplan finner ni också en stor tvättstuga i äldre skick men välfungerande med både tvättmaskin och torktumlare samt bra arbetsbänk. Det är gott om plats att hänga, sortera och stryka kläder. Från tvättstugan finns också dörr till garaget.

Garage
Det finns ett ca 37 kvm stort varmgarage med 2 stora fönster. Här finns det plats för både bil, arbetsbänk och förvaring. Arbetsbänken är stor, så om man gillar att meka eller kanske driva upp växter på våren är det perfekt. Garaget har betonggolv, vatten och golvbrunn med olje-avskiljare, utmärkt för den bilintresserade.

Tomt
Stor, 1277m2, insynsskyddad naturtomt inbäddad i grönska med fantastiska ekar och många olika rum att njuta av. Trädgården är uppbyggd under 2020-2023 med en större surjordsrabatt och perennrabatter på framsidan samt en uteplats för mysiga kvällar med eldning i vedfat året om. Här finns också en större gräsyta för lek, spel och studsmatta. På baksidan finns plats för pool, en köksträdgård med upphöjda pallkragar, syrenhäck, en syrenberså och en grön hassellund. Trädgården har en fantastisk hägg som skapar ett väldoftande "vattenfall" av vita blommor precis vid altanen varje vår. Det finns också päronträd, äppelträd, körsbärsträd (Kanzan), krusbär, uppstammat svarta vinbär, amerikanska blåbärsbuskar, rabarber, taggfria björnbär, jordgubbsland, smultron samt hallonbuskar. Det finns gott om plats för ett växthus bredvid köksträdgården om det är drömmen.

Parkering
Stor uppfart med plats för flertalet bilar samt husvagn eller båt.

Övrigt
- Vattenburen golvvärme på hela entréplan förutom sovrum 3.
- Huset har 25A huvudsäkring vilket gör huset framtidssäkrat för i princip alla typer av el-laddboxar, poolpumpar och dylikt.
- Larmsystem Verisure från 2019 med 2 kameror, 3 brandvarnare och vibrationslarm på fönster och dörrar. Det går enkelt att växla mellan skalskydd och fullt skydd. Larmet är kopplat till larmcentral och kan överlåtas till ny ägare med en kostnad av c:a 600kr/mån.

Denna fina villa måste ni uppleva på plats!




Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 5 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Pris 7.200.000 kr /Accepterat pris.

Driftskostnad

Totalt 2 785 kr/mån (33 422 kr/år) varav El 1 992 kr/mån, Vatten/Avlopp 543 kr/mån, Renhållning 251 kr/mån. Antal personer: 4. Driftskostnaden är för nuvarande ägare och varierar beroende på antal personer i hushållet, vanor och avtal. Elkostnaden baseras på 13 384 kW/h år 2023. Sedan tillkommer kostnad för försäkring där nuvarande ägare betalar 766 kr per månad till Folksam, Villa stor och Hem mellan samt Bredband 2, 250/250 467 kr per månad.

Gatuadress
Cypressvägen 16
141 45 Huddinge

Område
Hörningsnäs - Huddinge

Storlek
Boarea                                 110 kvm          Uppgift från fastighetsregistret
Biarea                                  100 kvm         Uppgift från fastighetsregistret
Tomtarea                              1 277 kvm      Uppgift från fastighetsregistret

Fastighetsbeteckning
Huddinge Apeln 8

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt
7 rum och kök

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde:           2 533 000 kr
Mark, totalt värde:                 3 040 000 kr ().
Summavärde:                       5 573 000 kr

Taxeringsår:                         2024
Byggår:                                1935
Värdeår:                               1955

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar:       23
Total belopp:                         4 850 000 kr

Fakta - Huvudbyggnad
Byggnadstyp: 2-plans villa med källare inklusive garage
Grundläggning: Betongplatta på mark och grundsulor med mellangjutna golv och grundmurar av betong/lättbetong
Bjälklag: Trä
Stomme: Trästomme
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas isolerkassett + ytterglas, 3-glas isolerkassett samt kopplade 2-glas
Takbeläggning: Betongpannor ovan läkt, papp och råspånt, papptak ovan tillbyggnad
Ventilation: Självdrag.
Uppvärmningssystem: Bergvärme
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Gjorda förbättringar
2024              Nya toalettstolar i båda badrummen.
2024              Byte av en vindskiva östlig kortsida.
2024              Målning och tapetsering av väggar och tak i sovrummen övre plan.
2024              Full underhållsspolning avloppsrör.
2023              Bergvärmeanläggningen servad inkl. byte av display bergvärmepanna (ÅSAB energi AB).
2023              LED-lysrör till garage, tvättstuga och pannrum.
2023              Målning och tapetsering av väggar samt kakel i kök.
2023              Byte av shunt till golvvärme vardagsrum (ÅSAB energi AB).
2021              Ny mikrovågsugn, Samsung.
2021              Ny kyl/frys i köket, Samsung.
2021              Två nya vattenutkastare utomhus inkl. en slangvinda (Entreprenör).
2021              Ny vattenledning för inkommande vatten inkl. värmeslinga (Entreprenör. Dokument finns).
2021              Underhållsbeskärning alla ekar samt fruktträd (Wasa Trädbeskärning).
2021              Anläggande av köksträdgård på baksidan.
2020             Ny trappa på framsidan utomhus (Entreprenör).
2020             Anläggande av trädgård på framsidan.
2019              Elen är fullt kontrollerad och åtgärdad där det behövts, el-centralen utbytt, jordfelsbrytare installerad. Utebelysning installerad. Styrs med Plejd. (Svanströms El&VVS).
2019              Ommålning av tak, luckor och stommar i kök.
2019              Nya eluttag på entrévåning samt dimmer kök och nya standardtakuttag på övre plan sovrum, entréplan samt sovrum på källarplan (Svanströms El&VVS).
2019              Målning och tapetsering av tak och väggar i sovrummen samt allrum på entréplan.
2019              Fyra nya kontaktuttag utomhus installerades (Svanströms El&VVS).
2019              Delvis ny rördragning i pannrum samt nytt expansionskärl (Svanströms El&VVS).
2019              Full underhållsspolning avloppsrör.
2019              Rör under diskho byttes, ny vacuumventil (Svanströms El&VVS).
Gjort av tidigare ägare:
2018              Ny diskmaskin, Bosch.
2017              Ny kyl/frys i källaren, IKEA.
2017              Ny ugn, Electrolux.
2016              Fiber indraget.
2015              En del av fönster målades om.
2015              Byte av papptak och plåtar på tillbyggnadsdel.
2014              Ny tvättmaskin, Bosch.
2013              Ny torktumlare, Bosch.
2013              Badrum i källaren renoverad av entreprenör. Kvalitetsdokument saknas.
2012              Badrum på entréplan renoverad av entreprenör. Kvalitetsdokument saknas.
2010              Bygge av altan (enligt uppgift från granne).
2010              Avloppsstammar är utbytta, avluftning på avloppet är lokalt placerad.
2010              Fönster är delvis utbytta.
2010              Huset är omdränerat (enligt uppgift från granne).
2003              Installation av bergvärme. Borrhål 200 meter.
2001              Köket renoverades.
1999              Taket omlagt på den äldre delen.
1979              Huset byggdes till av förre ägaren.

Radon
Utförd

Energideklaration
Utförd 2024-08-15

Avtalsservitut tunnel mm, Last
01-IM7-67/7257 – 1

Avtalsservitut, Last
1, 1967-11-01

Områdesbeskrivning

Cypressvägen 16 ligger i grönskande villaidyll med blandad bebyggelse som kombinerar bekvämligheten av stadsliv med närheten till naturen. Det är gångavstånd till Huddinge C samt nära bra förskolor och grundskolor. Det är också gångavstånd till Orlångens naturreservat med vackra vyer och härliga bad från klipporna. Det är ca 300 meter till sjön Trehörningen med fin promenadväg året runt, plogade skridskobanor och skidmöjlighet på sjön på vintern samt förstamajfirande på våren och missa inte heller att hälsa på sjöns lokalt häckande Häger. Där finns det också en fin allmän picknickplats med grillmöjlighet året runt.

Huddinge centrum
Här blandas köpcentra med mindre torg som Forelltorget och Sjödalstorget, som tillsammans erbjuder ett brett utbud av butiker fyllda med allt du behöver - livs, mode, teknik, böcker, apotek och mycket mer. Här finns både väletablerade kedjor samt många små lokala handlare. Men Huddinge Centrum är mer än shopping, det är en mötesplats för alla Huddingebor och besökare där du finner ett mångsidigt utbud av nöje, service, kultur, caféer och restauranger med väldoftande maträtter från världens alla hörn.

Kvarnbergsplan
Det är också gångavstånd till Kvarnbergsplans centrum där det bl.a. finns livsmedelsbutik och pizzeria. Vid Kvarnbergsplan finns också flertalet busslinjer som bl.a. trafikerar Huddinge centrum, Högdalen, Fruängen och Kungens Kurva.

Kungens Kurva
Med buss eller bil tar man sig lätt till Kungens Kurva där Skandinaviens största shoppingområde ligger. Här finns bland annat Ikea och nöjespalatset Heron City med SF Bio, restauranger, bowlinghall, butiker med mera.

Fritid, natur och rekreation
I Hörningsnäs har man nära till förskola och skola samt härlig natur med och fina sjöar som Trehörningen, Kvarnsjön eller Orlången med dess mysiga badplatser. Mitt i Orlångens naturreservat finns den undangömda pärlan Kvarnsjön. Endast nåbar till fots kan man här få fantastiska kvällsdopp eller fiskestunder i avskildhet.
Vill man motionera, varför inte ta en löprunda i Sörskogens elljusspår eller kanske ta en promenad till Flemingsbergsviken och Stensättra fornborg och njuta av den fina utsikten.
För den som vill röra på sig finns i Huddinge ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Här kan man välja på allt från tennis, fotboll, simning och gym till utförsåkning och downhill i Flottsbro Bikepark och skidanläggning. Flottsbro är StorStockholms högsta slalombacke och är väl värt att besöka såväl sommar som vinter. Vid sjön Magelungen i Huddinge ligger även Ågesta friluftsområde som är en frisksportanläggning med motions- och vandringsleder med olika längd (elljusspår 1,0 km - 3,3 km - 6,0 km). Ågesta friluftsområde räknas till en av Stockholms största anläggningar för längdskidåkning. Inom friluftsområdet finns bland annat frisbeegolfbana, bollplan, volleybollplan, belyst utegym, båtbrygga och grillplatser. Genom området passerar även en del av Huddingeleden. Vid Sundby gård finns fler motionsspår av olika längd och populära Sundby Gårds värdshus.