BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan - Norrmalm

Tegnérgatan 49 A

  • 2 rum och kök
  • 63 kvm
  • 7.300.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Charmig vindsetage i gårdshus vid Tegnérlunden

Högst upp i ett lugnt gårdshus, precis intill Tegnérlundens grönska, finner du denna vackra vindsetage med en unik och genomtänkt planlösning. Bostaden är belägen i ett vackert sekelskifteshus från 1885. På vindsvåningen möts du av en rymlig och öppen social yta där ett stilrent kök smälter samman med vardagsrummet. Här flödar det naturliga ljuset in från två väderstreck. Åt ena hållet ser du föreningens mysiga innergård och åt andra hållet en härlig utsikt över takåsarna i city och Hötorgsskraporna. Den generösa takhöjden om 3,87 meter vid taknocken, i kombination med synliga takbjälkar, skapar en känsla av rymd och karaktär. Två charmiga balkonger, som vetter mot den lugna innergården, ger bostaden en personlig prägel och förstärker dess unika charm.

På entréplanet finns ett väl tilltaget sovrum med generös förvaring. Här möts du av en gedigen sekelskifteskänsla med vackra plankgolv, en takhöjd om dryga 2,8 meter och djupa fönsternischer. På entréplanet finns även ett smakfullt inrett badrum i gott skick, utrustat med tvättmaskin, samt en rymlig hall.

Bostaden ligger i ett av de mest eftertraktade områdena i Vasastan/Norrmalm. Med Tegnérlundens rofyllda grönska och Odenplans livfulla atmosfär precis runt hörnet, samt närheten till flera trendiga restauranger och butiker på omgivande gator, är det svårt att hitta en bättre plats att bo på. Dessutom är det endast en kort promenad till city, vilket gör läget ännu mer attraktivt för den som vill ha nära till allt.

Här bor du i en stabil och välskött förening som äger marken och har en god ekonomi med låg belåning.

Till lägenheten hör två förråd: ett beläget i källaren och ett som du når från vindsvåningen (delas med en granne).

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00028. Föreningen Brf Tegnérlunden Nr 49.

Ekonomi

Pris 7.300.000 kr. Månadsavgift 3 150 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 4.773 %.

Driftskostnad

Totalt 1 110 kr/mån (13 320 kr/år) varav El 470 kr/mån, Försäkring 190 kr/mån, Övrigt 150 kr/mån, Gas 300 kr/mån. Kostnaden övrigt är ett obligatoriskt tillägg till avgiften för bredband (250 Mbits).

Lägenhetens nettoskuldsättning

59 372 kr

Föreningen

Brf Tegnérlunden nr 49 är en äkta förening som bildades 1918 som en bostadsförening, 1995 registrerades den som en bostadsrättsförening. Föreningen består av 27 bostadsrätter samt 1 hyresrätt (gästrum om 9 kvm som fn hyrs ut). Fastigheten bebyggdes 1885 och föreningen äger marken.

Renoveringar

1975-1980 - Elstambyte
2000 - Takrenovering
2004-2005 - Rörstambyte WC/Badrum (gathus)
2004-2006 - Omputsning av fasad
2004-2006 - Renovering av trapphusen
2005 - Uppvärmningssystem
2011 - Energi- och ljudisolerade fönster
2016 - Noxydbehandling av plåttak och fasadrenovering
2018 - OVK
2021 - Stamspolning
2023 - Nedre delen av fasaden på gatuhuset insida har renoverats
2023 - Byte av ventiler värmesystem, installation av 3-fas tvättstuga samt utbyte av del av stamrör

 

Planerade renoveringar

Föreningen har i dagsläget inga inbokade renoveringar. Under de kommande åren har föreningen planer på att måla yttertak och fönster samt relining av avloppsstammarna i gårdshuset.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar kan nyttja en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkvind med varmluftsfläkt finns i separat byggnad på gården. Föreningen har även en mysig innergård med vacker plantering, grill samt trädgårdsmöbler. Föreningen har även cykelförvaring på gården.

TV och bredband

Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal med Tele2 för kabel-TV och bredband. Ett grundutbud för kabel-TV ingår i avgiften. Fiber bredband om 250 Mbit/s är ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 150 kr/mån.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, i området gäller boendeparkering.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och låg belåning om 1 843 kr/kvm. Föreningen har även 683 794 kr i kassan (enligt årsredovisning 2023). Föreningen amorterar 60 000 kr/år och under 2023 gjordes även en extra amortering om 347 000 kr. Föreningen planerar att höja avgiften med 4 % 1 jan 2025, detta utifrån de uppskattade driftskostnaderna, lånekostnaderna, planerat löpande underhåll och sparande för framtida underhåll.

Övrigt

Överlåtelseavgift tas ut av föreningen med 2,5% av aktuellt prisbasbelopp, detta betalas av köparen. Pantsättningsavgift tas ut från föreningen med 1% av aktuellt prisbasbelopp. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Områdesbeskrivning

Att bo på Tegnérgatan 49 innebär att du befinner dig mitt i ett av Stockholms mest eftertraktade områden, där storstadens puls möter grönskande lugn. Precis runt hörnet hittar du Tegnérlunden, en av Stockholms mest idylliska parker, som erbjuder en grön oas för promenader, avkoppling och picknickar. Denna lummiga tillflyktsort är som en förlängning av ditt eget vardagsrum, perfekt för både lugna stunder och energigivande pauser i naturen.

Läget på Tegnérgatan 49 placerar dig i ett område som är känt för sin kombination av kultur, historia och moderna bekvämligheter. Odenplan, med sitt breda utbud av butiker, restauranger och kaféer, ligger bara ett stenkast bort. Här kan du njuta av trendiga matställen, unika småbutiker och ett livligt stadsliv, samtidigt som du har nära till flera av stadens mest populära kulturella och historiska sevärdheter.

För den som pendlar eller älskar att utforska staden, är närheten till kollektivtrafiken oslagbar. Med gångavstånd till både tunnelbana, pendeltåg och flera busslinjer, tar du dig snabbt och smidigt till alla delar av Stockholm. Dessutom är citykärnan inom bekvämt gångavstånd, vilket gör det enkelt att njuta av allt som Stockholm har att erbjuda, från shopping och restauranger till nöjesliv och kultur.

Tegnérgatan 49 erbjuder en harmonisk balans mellan stadslivets bekvämligheter och ett lugnt, charmigt bostadsområde. Här bor du i ett kvarter där historiska byggnader möter moderna bostäder, där varje gata bjuder på en egen berättelse och där atmosfären präglas av en genuin och tidlös charm.