BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Sjöviksvägen 124

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 3.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

• Gavelläge mot lummiga Årstabergsparken
• Söder- och västvänd balkong med sol från lunch till solnedgång
• Lugnt och ostört läge på populära Liljeholmskajen
• Rymlig takhöjd om ca. 285cm
• Gångavstånd till Södermalm, Årstaberg och Liljeholmen

Nu säljes denna moderna och välplanerade tvårummare med utmärkt läge i hjärtat av Liljeholmskajen. Här bor du med gott om ljusinsläpp på populära Sjöviksvägen. Lägenheten är i genomgående mycket gott skick och hög standard. Lägenhetens samtliga rum pryds av exklusiv enstavsparkett och en rymlig takhöjd om ca 285 cm. Utöver en utmärkt planlösning erbjuder lägenheten ett fullutrustat kök med matplats, ett rymligt vardagsrum samt ett rogivande och ostört sovrum med gott om förvaring i rejäl klädkammare.

Från den välkomnande hallen når du det rymliga vardagsrummet med gott om plats för större sällskap. I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket med gott om plats för förvaring och matplats. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn och fläkt. Från köket och vardagsrummet tar du dig till den västvända balkongen. Här har du sol från lunchtid till solnedgång.

I lägenheten andra ände ligger det rogivande sovrummet med gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Här finns även en rejäl klädkammare som rymmer det mesta. Från hallen når du badrummet med allt man kan önska sig av ett modernt badrum. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch, WC, handfat med kommod, spegelskåp och skåp för förvaring. Kort sagt en hemtrevlig lägenhet för dig som vill bo centralt och naturnära i ett av söderorts mest populära områden.

Läget är perfekt med Årstaskogen utanför husknuten och Södermalm bara några minuter bort. I kvarteren kring lägenheten finns även flera butiker, restauranger och annan service. Utmärkta kommunikationer med gångavstånd till tunnelbana, tvärbana och pendeltåg.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 11501. Föreningen Brf Bergkanten i Liljeholmen.

Ekonomi

Pris 3.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 046 kr (Värme, kallvatten, basutbud TV och fiberbredband ingår. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/ månad för bredband och TV. Varmvatten avläses och debiteras separat. ingår ej). Andel i föreningen är 0.9796 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 300 kr/mån, Vatten/Avlopp 100 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Vatten = separat varmvattendebitering.

Lägenhetens nettoskuldsättning

872 853 kr

Allmänt om föreningen
BRF Bergkanten i Liljeholmen byggdes 2016 av JM och består av 91 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Föreningen består av två bostadshus med 6-10 våningar samt källare med adresserna Sjöviksvägen 106-116 och 118-136. Föreningen har två lokaler i gatuplan, en avsedd för kommersiell uthyrning och en avsedd för förskola. På gården finns en spiraltrappa som tar dig upp till Björnparken.  

Avgiftsförändringar
Föreningen har nyligen höjt avgiften motsvarande 10% för att skapa långsiktig ekonomisk stabilitet.  

TV och bredband
Fastigheten är ansluten till Telia Triple-play, 220 kr/mån. (Obligatoriskt tillägg). Internetanslutning med en hastighet på 250/250 Mbit per sekund - läs mer på https://www.telia.se/privat/tv/tvpaket/produkt/lagom.  

Parkering
Föreningen har 63 garageplatser i Bergrumsgaraget till en kostnad om 1700 kr/mån. Hanteringen sköts av Parkando.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd. Det finns också möjlighet att hyra extra förråd om 9 kvm för 450 kr/månad.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en övernattningslägenhet med kök, badrum och sex sovplatser som kan hyras av föreningens medlemmar. Cykelrum och barnvagnsförråd.

Individuell varmvattenmätning
Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare efter uppmätt förbrukning.

Sopsortering
I miljöstationen sorteras förutom komposterbart och brännbart även tidningar, glas, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar och batterier.

Överlåtelseavgift & pantsättningavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

För mer info besök gärna föreningens hemsida: http://brfbergkantenililjeholmen.se/

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill Hildebergsvägen (100m) finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.