BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Högalidsgatan 52B, 4 tr

  • 1 rum och kök
  • 33 kvm
  • 3.600.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** Sekelskifteslägenhet med över 3 m i takhöjd - Högt och ljust läge ** 
Här får ni dåtidens charm och nutidens komfort i en optimalt planerad lägenhet belägen i ett högt och ljust läge. Bostadens vinklar och vrår i kombination med högt till tak och två stora härliga fönster ger detta hem underbar rymd och en mycket hemtrevlig karaktär. I lägenheten finns bevarad charm från byggåret som vackra trägolv och stora fönsterpartier med djupa nischer. Lägenheten är genomgående snyggt renoverad med påkostade färg- och materialval. Ett boende att trivas i året runt i stabil förening med välskött hus.

Vacker arkitektur - Klassik Jugendstil
Vackert sekelskifteshus ritat av arkitekt Axel Wetterberg som gav huset en klassisk jugendstil från det tidiga 1900-talet. Huset fick vackra välvda burspråk, detaljer i natursten, sockel i granit och slätputsade fasader i en beige nyans.
 

Vackra och trivsamma hemmakvarter  
Underbar boendemiljö på en av Hornstulls mest populära gator med vackra miljöer runt husknuten. Här bor man omgiven av glittrande vatten med närhet både natur och stad. Trivsamma Hornstull Centrum med dess torg och access till tunnelbanestation ligger endast ett par hundra meter bort.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Svårslagna kvalitéer
Mysigt vardagsrum med underbar atmosfär och bra möblerbarhet, där man på ett naturligt sätt får plats för soffa, matplats och övrigt passande möblemang. Rummet karaktäriseras av de stora vackra fönsterpartierna vilket i kombination med den väl tilltagna takhöjden om över 3 meter skapar en luftig och inbjudande atmosfär. 

Hemtrevligt kök
Hemtrevligt kök med en fin köksö och en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Här skapas fina sociala ytor som bjuder in till umgänge. Köket renoverades 2021 och här finns gott om förvaring via dubbla överskåp samt generösa arbetsytor. Köksutrustningen består av spishäll, inbyggd spisfläkt, inbyggd ugn samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Bänkytor i exklusiv kalksten (kulör Jura gray), spotlightsbelysning samt köksluckor och snickerier från Mälarkök ger en exklusiv känsla.

Stilrent badrum
Snyggt renoverat badrum (2018) med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, toalett, tvättställ, handdukstork samt badrumsskåp. I badrummet finns även tvättmaskin.

Klädkammare
I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare.

Hall – Inbjudande 
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns även bra med förvaring i form av en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. 

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.

Tillträde
Snabbt tillträde är möjligt.

Lägenhetsförteckningen
Lägenheten är 33 kvm (faktisk uppmätning), 32 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Övrigt
- Mycket stora dolda tillgångar i lokalerna och de tre kvarvarande hyreslägenheterna.
- Nyligen sålt vinden vilket kommer ge ett stort kapitaltillskott inom kort.
- Föreningen diskuterar möjligheterna att sänka avgifterna med ca 15-20 %.