BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Sågargatan 14, vån 4

  • 1 rum och kök
  • 21 kvm
  • 2.800.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** Optimalt planerad 30-talslägenhet belägen högt upp i huset **
Här finner ni en mycket hemtrevlig, ljus och optimalt planerad 30-talslägenhet belägen i ett högt och ljust läge. Nutidens komfort möter dåtidens charm som accentueras i de bevarade attributen från byggåret som spröjsat fönster, spanjoletter, platsbyggd hatthylla, fiskbensmönstrade parkettgolv i ek och spegeldörrar. Lägenheten har högt till tak och är genomgående snyggt och varsamt renoverad med behagliga färg- och materialval. Här bor man i mysiga och hemtrevliga kvarter på en av Södermalms lugnare gator.

Vackra hus (20-talsklassicism) - Underbar boendemiljö
Sågargatan är en lugn, mysig och lågtrafikerad gata som pryds av en mycket fin och charmig portik i norr i korsningen mot Åsögatan. Portiken och de vackra husen med dess förgårdar skapar en mycket tilltalande närmiljö som upplevs privat och exklusiv. Huset på Sågargatan 14 uppfördes i sex våningar med det översta våningsplanet utförd som ”Kungsvåning” vilket var ett vanligt förekommande stildrag i stadsarkitekturen i Stockholm under tidigt 1900-tal. Huset försågs med spröjsade fönster och en slätputsade fasader i en beige nyans. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

Vita Bergen, Nytorget & Kultutkvarteren
Här bor man endast ett par hundra meter från pittoreska Nytorget med dess stora utbud av småbutiker, caféer och restauranger. Vackra miljöer runt husknuten som populär picknickparken Vita Bergen och de bevarade kulturkvarteren. Ett tryggt hemmakvarter med all söders charm inom räckhåll.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum med sovalkov
Mysigt vardagsrum med underbar atmosfär som förstärks av det höga läget där man har utsikt över vackra fasader, tak och himmel. Rummet har mycket bra möblerbarhet och alkoven gör att man på ett naturligt sätt får plats för såväl säng, soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. I rummet finns en klädkammare diskret placerad.

Kök – Väldisponerat och charmigt
Väldisponerat och charmigt kök (renoverat 2020) med klassiskt schackrutigt golv och bra förvarings och avställningsytor. Köksutrustningen består av spis med tillhörande ugn och en kyl/frys som står i anslutning till köket. Vitt kakel ovan bänkytor.

Badrum - Stilrent renoverat
Fint badrummet (renoverat 2021) med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch, toalett och tvättställ.

Inbjudande möblerbar hall 
En välkomnande hall med en hatthylla i original och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. I hallen möts man direkt av lägenhetens harm och vackra parkettgolv som löper vidare in i bostaden. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. 

Flexibilitet
För den som önskar så kan man relativt enkelt utöka storleken på badrummet samt ytterligare optimera köket. Se förslag på planlösning som ligger direkt efter nuvarande planlösning.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Tillträde
Snabbt tillträde är möjligt.