BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Båtbyggargatan 62, 3tr

  • 3 rum och kök
  • 83 kvm
  • 5.495.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta charmiga hem som med öppna armar bjuder in dig till en vardag fylld av trivsel och funktionell elegans. När du stiger in i vardagsrummet, låter de stora fönstren det naturliga ljuset strömma in och skapar en ljus och välkomnande atmosfär. Rummet erbjuder flexibilitet för möblering, vilket gör det enkelt att skapa en mysig plats för både umgänge och avkoppling.

Köket är hemmets hjärta och inspirerar till kreativa matlagningsstunder. Med sina beigefärgade köksluckor och subtila svarta detaljer, utstrålar det en modern och praktisk estetik. Här finns gott om förvaringsutrymme för köksredskap och ingredienser, samt generösa arbetsytor som gör matlagningen till en njutbar upplevelse.

Badrummet är en fridfull oas där du kan koppla av och ta hand om dig själv. Mikrocementen i en mjuk beige ton ger en jordnära och lugnande känsla. Det är en plats för avkoppling och personlig vård, där du kan skapa din egen retreat.
Hela bostaden genomsyras av en harmonisk beigefärgad palett som ger en känsla av kontinuitet och enkel elegans. Detta är ett hem där du kan leva och trivas, där varje detalj är omsorgsfullt utformad för att passa din vardag.

Stort sovrum med egen walk-in-closet och plats för en dubbelsäng. Det andra sovrummet med ingång från vardagsrummet, som har plats för både säng och skrivbord - idealiskt som gästrum eller barnrum. Även detta rum har platsbyggda garderober.

Hallen är perfekt för förvaring och arbetshörna om så önskas.

Välkommen till ditt nya hem, där komfort och funktionalitet förenas i en fräsch och inbjudande miljö.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 3038-1-0150. Föreningen BRF Lugnvattnet 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Pris 5.495.000 kr /bud. Månadsavgift 5 915 kr (Värme, Vatten, bredband, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 0.91461 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2004

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk frånluft medvärmeåtervinning.

Elproduktion
Solceller på punkthus.

Föreningen
Fastigheten omfattar adresserna Båtbyggargatan 32-64, Rorgängargatan 2-8 samt Vävar Johans gata 11-15. Föreningen upplåter 111 lägenheter med bostadsrätt och 4 bostadshyresrätter samt 5 lokaler.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, marken upplåts med tomträttsavgäld. Ny tomträttsavgäld från 2021.

Utförda arbeten
Laddstolpar 2018-2019, 2023
OVK (godkänd) 2023
Stamspolning 2023
Värmepumpinstallation 2018
Energideklaration 2018
Laddstolpar 2018-2019
OVK (godkänd) 2017
Stamspolning 2015

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan - uppgifter hämtade från föreningen 2024-08-27.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga beslut kring kommande avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-08-27.

Kabel-tv och bredband
Fiber från Stockholms Stadsnät (uppkopplingshastighet 1000/1000Mbit) ingår i månadsavgiften.
Tele2:s grundutbud ingår i avgiften.

Gemensamhetsanläggningar
En föreningslokal/övernattningslägenhet
En innegård med en mindre fotbollsplan, planteringslådor, mindre lekplats, cykelställ och sophantering
Två tvättstugor på Båtbyggargatan 32 och 64
Ett parkeringsgarage
Två cykelrum
Tre barnvagnsrum
Två grovsoprum och grovsoprum
Till varje lägenhet hör ett förråd.

Parkering
Gatuparkering på stadens mark (boendeparkering). Avgiftsbelagt enligt stadens tariff.
Föreningen förfogar över 54 bilburar och 3 burplatser för MC i garaget på Rorgängargatan 6 samt 7 bilplatser på Vävar Johans gata.

Som medlem i föreningen har man förtur till platserna. Externa hyresgäster är också välkomna. 

Garageplats med laddplats kostar 1580 kr
Garageplats utan laddstolpe kostar 1475 kr/månad, vid användning av laddstolpe tillkommer en månadsavgift på 95 kr + elkostnad
Uteplats kostar 855 kr/månad
Garageplats MC 600 kr/månad
I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från Nordstaden 2023-09-11.

Hanteringen av köerna sköts av föreningens förvaltare Nordstaden och man anmäler sig via mail till: avi@nordstaden.se

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgiften är högst 2,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgiften är högst 1% av gällande prisbasbelopp.

Att tänka på inför köpet

Prata med mäklaren, det är viktigt att du som spekulant känner att du har fått den information som krävs för att ta ett välgrundat beslut. Tveka därför inte att höra av dig till mäklaren om du har ytterligare frågor. Tala gärna med din bank innan ni ger er in i en budgivning. Det är bra att veta vilka ekonomiska förutsättningar man har och vilka villkor banken kan erbjuda. Var tillgänglig! Tillgänglighet uppskattas av samtliga parter. Var öppen och ärlig! Informera om villkor och önskemål. Öppna kort bidrar till en problemfri och lyckad affär för samtliga.

Info om budgivning

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. https://www.skistar.com/sv/hammarbybacken/ Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. http://www.hammarbyledensmbk.se/

Kommunikationer
Sickla Kaj tvärbanestation ligger precis utanför. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år.

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min.

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. www.ressel.se

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på https://www.kinto-mobility.se/kinto-share/bilpooler/bilpool-stockholm/hammarby-sjostad/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80DWic7ZoY5eKywS0GlTRRfpcoiPkdcq0HZSA94thyl2jmR8mFXEMMBoCl_gQAvD_BwE&adfcd=1708089486.-fh6URAREESBXJc_zyENKg.MjY0NTg5NiwxODY0MDYx

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Boendeparkering finns utanför. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök https://www.stockholmparkering.se/#home=true&id=0&report=false&reportId=0&showModal=false&stepType&subStep=false

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.