BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden/Örnsberg

Jakobsdalsvägen 16

  • 2 rum och kök
  • 54 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

VACKER HÖRNTVÅA MED CA 3M I TAKHÖJD INVID MÄLAREN!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa attraktivt belägen i Aspudden/Örnsberg. Här bor ni med kort promenadavstånd till både T-bana och badplats! Ett boende av högsta klass med ca 3 m i takhöjd, stora fönsterpartier i två väderstreck och en egen uteplats med utrymme för både grill och loungemöbler. Planlösningen är öppen och social och kombinationen med den generösa takhöjden och de stora fönsterpartierna gör bostaden ljus och luftig.

Vidare erbjuds ett modernt fullutrustat kök från Marbodal med köksö och inbyggd vinkyl, invid köket finns gott om plats för större matgrupp. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns utgång till den soliga uteplatsen. Fint sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng (180 cm säng på bild) samt generöst med förvaringsutrymmen genom flertalet garderober både i sovrummet och i hallen, dessutom finns ett stort förråd som hör till lägenheten. Badrummet är stilfullt helkaklat med dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här finns allt att önska endast ett stenkast bort; T-banan, butiker och restauranger, Vinterviken med dess härliga idyll av kolonilotter, restauranger, caféer, badplatser, gratis paddelbanor och fritidsaktiviteter. På nolltid tar ni er ner till Örnsbergs båtklubb och kan njuta av dess omgivning och ett dopp från klipporna, här finns även Sthlm Sauna, en bastu med panoramavy över Mälarens glimrande vatten! Eller varför inte ta sig in och uppleva Södermalms puls, med T-banan är du där på endast 6 minuter och endast två stationer bort är du vid Liljeholmen med dess stora utbud av shopping, kommunikationer, promenadstråk och badplatser.

Brf Kejsarörnen är en familjär och stabil förening med mycket god ekonomi. Föreningen äger marken (ej tomträtt) och har amorterat flitigt sedan fastigheten stod klar 2012. Under 2022 amorterade föreningen 2,5 mkr och belåningsgraden är nu nere på ca 8938 kr per/kvm enligt årsredovisningen 2022. Föreningen får in goda intäkter via sin lokal som hyrs ut till förskola. Bra att veta är att fastigheten är miljöklassad vilket innebär att flera banker ger ränterabatter via grönt bolån. Föreningen har en lummig innergård som är en grön oas under sommarhalvåret. Föreningen har nyligen installerat laddstolpar på samtliga garageplatser. I fastigheten finns även gästlägenhet, gemensamhetslokal, barnvagnsrum, cykelrum samt källsorteringsrum.

Detta är en bostad väl värd att uppleva - Hjärtligt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

- Ca 3m i takhöjd
- Fönster i två väderstreck
- Solig uteplats med grillmöjlighet
- Fint kök med både diskmaskin och vinkyl
- Gott om förvaring
- Modernt badrum med kombitvättmaskin
- Stor stabil förening som äger marken
- Låga avgifter
- Övernattningslägenhet och gemensahetslokal i föreningen
- Badrocksavstånd till klippbad
- Nära Örnsbergs tunnelbana

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 21001. Föreningen Brf Kejsarörnen.

Ekonomi

Månadsavgift 2 790 kr (värme, kallvatten, kabel-TV, telefoni ingår. Obligatoriskt tillägg om 231 kr/ mån för bredband 700/700 Mbit/s, varmvatten & samtalskostnader ingår ej). Andel i föreningen är 0.68478 %.

Driftskostnad

Totalt 572 kr/mån (6 864 kr/år) varav El 335 kr/mån, Vatten/Avlopp 41 kr/mån, Försäkring 196 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på förbrukning och avtal.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Antal rum
2 rum (1 rok enligt mäklarbild)

Byggnadsår
2012/2013

Uppvärmning
Fjärrvärme

Antal lägenheter & lokaler
102 st bostadsrätter
1 st lokal (förskola)

Föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten Plomben 1 år 2012/2013 och äger marken. Adresserna är Jakobsdalsvägen 16-18, Margaretha Krooks gata 3-5 och Instrumentvägen 24-30. Byggnadens totalyta är 10 448 kvm varav lägenhetsyta är 8 626 kvm och lokalyta utgör 1 862 kvm. Föreningen upplåter 102 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal. Lokalen hyrs i dagsläget ut till en förskola.

Energideklaration
Fastigheten är ett sk "miljöhus" och har fått betyget B på den senast gjorda energideklarationen (2016). Detta innebär att flera banker erbjuder ränterabatter via Grönt Bolån.

Renoveringar
Fastigheten byggdes av JM och stod klar 2012/2013.

Utförda renoveringar:
2023 Trapphusen renoverades och dekorerades med konst från Fanny Bylund.
2022 Laddboxar till samtliga garageplatser
2022 Stamspolning
2017-2020 OVK-besiktningar/åtgärder (löpande enligt krav 3 & 6 år)
Byte av tilluftsfilter i lägenheter sker löpande ca var 18e månad

Föreningens ekonomi
Föreningen höjde avgiften med 2 % 1 juli 2024. Detta är första höjningen av månadsavgiften sedan föreningen bildades. Föreningen äger marken (ej tomträtt) och har en låg belåningsgrad om ca 8 938 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2022. Föreningen får goda intäkter från lokalen som hyrs ut till en förskola (1 836 553 kr under 2022). För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2022.

Gemensamhetsutrymmen
I fastigheten finns barnvagnsrum, cykelrum, gemensamhetslokal och övernattningsrum samt källsorteringsrum.

Innergård:
Föreningen har en lummig trädgård som är som en grön oas under sommarhalvåret. Här kan barnen leka i trädgården precis som om man bott i en villa då det är tryggt och inhägnat med staket.

Tv och Bredband
Föreningen har Telia som leverantör för Kabel-TV. Föreningen har Telia som leverantör för bredband. Hastighet 700/700 Mbit/s. Internet, TV (IPTV) och telefoni levereras av Telia via ett förmånligt kollektivt avtal och är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften med 231 kr/mån.

Förråd
Till varje lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd, i det flesta fall beläget i markplan.

Parkering
Föreningen har 60 st parkeringsplatser samtliga med laddplats och 3 st MC-platser i garage med infart från Instrumentvägen. Föreningen har även 6 st uteplatser och 2 st bokningsbara gästparkeringar på Margaretha Krooks gata. Separat kö gäller för parkering.
Kostnad för parkeringsplats:
Garageplats 1000 kr/mån
MC-plats 300 kr/mån
Uteplats: 500 kr/mån
Boendeparkering Taxa 4 gäller i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Övrigt
Individuell mätning av varmvattenförbrukning tillkommer utöver månadsavgiften.

Ägande
Delat ägnade är godkänt.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
1% av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: https://www.brfkejsarornen.se/
Styrelsens kontaktuppgifter: styrelsen@brfkejsarornen.se