BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla - Ekudden

Ekuddsvägen 1, 4tr

  • 3 rum och kök
  • 70.3 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Letar du efter ett hem med både stil och komfort? Denna helt nyrenoverade trerumslägenhet på Ekuddsvägen 1 om 70,3 kvm är den perfekta kombinationen av modern design och praktisk planlösning!

När du stiger in genom hallen möts du av ett ljust och luftigt intryck med ljusa väggar och snyggt trägolv som leder dig vidare in i bostaden. Hallen erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och en stilren atmosfär som välkomnar dig hem.

Det moderna köket är en dröm för den matlagningsintresserade. Med eleganta träluckor, integrerade vitvaror och generös arbetsyta på den slitstark bänkskivan i keramik som tål varma grytor blir matlagningen till ett nöje. Det stilfulla matbordet intill fönstret ger plats för trevlig frukost med naturligt ljusinsläpp och utsikt över det grönskande området.

Vardagsrummet imponerar med stora fönsterpartier och ljusa väggar som skapar en rymlig känsla. Här finns plats för både soffgrupp och matbord, perfekt för umgänge och avkoppling. Från vardagsrummet har du också tillgång till en balkong där du kan njuta av härliga sommarkvällar med utsikt över grönskan utanför.

Sovrummen erbjuder lugn och ro med mjuka färger och plats för både säng och förvaring. Huvudsovrummet har en lyxig atmosfär med en noggrant utvalda detaljer och plats för dubbelsäng, medan det mindre sovrummet är perfekt anpassat för barnrum eller gästrum.

Badrummet är helkaklat med moderna detaljer, ett badkar för avkoppling och smakfulla inslag som förhöjer upplevelsen. Här finns även platts för dusch och tvättmaskin om så önskas.

Detta hem är perfekt för dig som värdesätter stil, funktionalitet och närhet till natur och service. Lägenheten är belägen på ursköna Ekudden med närhet till allt från bad och natur till shopping och kommunikationer, vilket gör den till ett utmärkt val för familjen eller paret som söker något lyxigt.

Välkommen till ditt nya hem på Ekuddsvägen 1, kontakta mäklare Adam Stephani för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4 av 10, hiss finns. Lägenhetsnummer 11403. Föreningen Brf Sicklaöarna.

Ekonomi

Månadsavgift 5 422 kr (Värme, Vatten, & Kabel-Tv (Bredband om 1000Mbit/s ingår genom obligatoriskt tillägg om 69kr/mån) ingår). Andel i föreningen är 0.75281 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 400 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Byggår
1957 - 1959

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten i början av 2011. Föreningen består av 175 lägenheter fördelat på tre hus, Ekuddsvägen 1, 2 och 4. Av dessa upplåts 149 lägenheter med bostadsrätt och 26 lägenheter med hyresrätt enligt senaste årsredovisningen.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening samt äger marken.

Utförda renoveringar
2012-2013 - Stambyte
2012-2013 - El
2012-2013 - Ventilation
2015 - Hissar
2017 -
Relining dagvattenrör, fastighet 140:7,142:1,143:1
2017 - Tilläggsisolering av tak fastighet 140:7,142:1,143:1
2019 - Reparation samt ommålning tak
2020 - Fönster fastighet 140:7,142:1. 143:1
2020 - Balkonger fastighet 140:7
2020 - Digital undercentral
2022 - 32 p-platser omgjorda till laddplatser
2024 - Balkongrenovering Ekuddsvägen 2

Kommande renoveringar
Fortsatt renovering av balkonger planerat inom 2 till 3 år - uppgifter hämtade från styrelsen 2023-10-25.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2023-10-25.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum i varje hus. Till varje lägenhet finns ett källarförråd samt extra går att hyra via förreningen. Det finns en tvättstuga i varje hus. I källaren på Ekuddsvägen 4 ligger föreningens gemensamma snickerilokal som bokas på samma sätt som tvättstugan. Där kan du utföra olika snickeriarbeten. Verktyg av olika typer finns att låna. Grillplats finns nedanför lekplatsen vid Ekuddsvägen 1.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.sicklaoarna.se

Parkering
Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser varav 32st har laddstolpar. Vanlig parkeringsplats kostar 300kr/månad och med laddstolpe kostar 450kr/mån plus el-förbrukning, för närvarande är det kö. Parkering går även att hyra i grannföreningen Brf Ekuddshöjden med infart från Järlaleden, dessa platser kostar 1 250kr/mån.
Gratis parkering finns på gatan mellan kl 17.00-08.00.

Tv och bredband
Föreningen har nyligen tecknat avtal med Stockholms Stadsnät för bredband. Bredbandet levereras via fibernät och det är 1000 Mbit/s. Kostnad för detta är endast 69kr/mån och är ett obligatoriska tillägg på avgiften.

Ägande
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Övrigt
Accessbrickor och porttelefon hanteras av Nacka Lås och Larm.

Överlåtelseavgift med 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Föreningen står för bostadsrättstillägget så det är endast en hemförsäkring innehavarna behöver teckna själva.

Områdesbeskrivning

Ekudden bjuder på ett natur- och sjönära boende vid kanten av populära och vackra Järlasjön. Här finns vackra promenadstråk längs med vattnet och tillgång till gröna oaser. Om vintrarna när sjön fryser är det populärt att åka skridskor och skidor över isen. Under sommarhalvåret kan man istället ta ett morgondopp vid badbryggorna som ligger längs vattnet. I närområdet finns långsträckta cykelbanor och fina promenadstråk.

På andra sidan sjön ligger Nackareservatet och för den som gillar skid- och snowboardåkning ligger populära Hammarbybacken på bekvämt avstånd.

Nyckelvikens naturreservat erbjuder en anrik miljö med underbar natur. Shopping och all tänkbar service hittar man i närbelägna Sickla kvarter och i Nacka Forum. Bra kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar. Ett par kilometer bort finns Björkhagens golfklubb och Nytorpsbadet.