BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten/Solberga - Älvsjö

Kristallvägen 58, vån 2 av 3

  • 2 rum och kök (1 rum och kök enligt föreningens register)
  • 44 kvm
  • 2.495.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

En helt underbar lägenhet som passar perfekt för såväl singeln som paret. Sällsynt läge, helt fritt från insyn, med skogen som närmsta granne. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum resulterar i trevliga sällskapsytor. Sovrummet har ett ostört läge med utsikt över trädtoppar. Från sovrummet nås balkongen som blir till ett extrarum under sommarhalvåret. Badrummet är stambytt och är utrustat med bl.a dusch. I anslutning till hallen finns en klädkammare och ytterligare förvaringsutrymmen finns i källarförrådet.

Här bor du också i en trevlig och välskött förening som äger marken och som har gjort många stora renoveringar såsom stambyte, fönsterbyte och fasadrenovering. Det har också byggts nya balkonger och installerats solceller.

Populärt område med ca 10-15 min gångavstånd till Telefonplan och Älvsjö samt 15 min cykeltur till Hornstull. I närheten finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som bland annat tar dig till Telefonplan och Älvsjö på några få minuter.  På Telefonplan finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, vårdcentral, bibliotek och bra allmänna kommunikationer i form av T-bana och bussar. Även Älvsjö torg erbjuder gott om serviceutbud, bland annat restauranger, caféer, matbutik och gym. Från Älvsjö station når du Stockholms central på 9 min via pendeltåg.

Som boende här har man nära till det mesta. Café och restauranger finns i närområdet. Fina Solbergaskogen har promenadstråk där du kan träffa både harar, rådjur, ekorrar och hackspettar. Där finns också ett nytt utegym. Populära parkleken Kristallen har allt för de små, inklusive pulkabacke om vintern. Även den nya lekparken Apelsinen och en skateboardpark finns på nära gångavstånd. Nyanlagda Solberga bollplan är en härlig mötesplats med full plan och läktare. Omtyckta förskolor- och skolor finns i området. Engelska skolan och utbyggda Kämpetorpsskolan finns intill nya Älvsjöstaden. Västberga handel når man på några minuters promenad och där hittar man det mesta i serviceväg, bl a Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation. Det finns också välbyggda cykelbanor som snabbt leder vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m .

Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök (1 rum och kök enligt föreningens register) varav 1 sovrum. Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 0401. Föreningen Brf Månstenen.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Pris 2.495.000 kr /bud. Månadsavgift 3 189 kr (värme och vatten ingår. Obl. tillägg om 250 kr/mån för bredband samt 50 kr/mån för elavläsning ingår ej). Andel i föreningen är 1.32092 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån. Antal personer: 1. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

386 528 kr Beräknad utifrån uppgifter i årsredovisning för år 2023.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Byggnadsår 
1949-1951

Förening och fastighet
Föreningen ligger på Kristallvägen 50-68 i Stockholm, alldeles intill den K-märkta Solbergaskogen i Hägersten sydväst om Stockholm. Brf Månstenen är en äkta förening som äger marken. Föreningen bildades 2006 och innehåller totalt 63 lägenheter och 17 lokaler. På fastigheten finns även 9 parkeringsplatser. Total boyta är 3 821 kvm, lokalyta 489,6 kvm. 
Av föreningens lägenheter är 55 upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt. 

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang som debiteras bostadsrättsinnehavaren efter faktisk förbrukning. Avgift för mätning av el om 50 kr/månad tillkommer på avgiften. 

Parkering
9 parkeringsplatser, separat kö. Finns inga lediga just nu, går att ställa sig i kö. För att ställa sig i kö kontaktar man föreningen.

Gemensamma utrymmen
Tvättstugan ligger mellan port 60 och 62, med egen entre via entrehall utifrån. Föreningen har två sopnedkast och ett rum för återvinning av plast, metall och wellpapp. Cykelställ finns i anslutning till nästan alla portar. Cykelrum finns mellan port 52-54 och 64-66.  

Tv och bredband
Föreningen har gemensamt bredband genom Bahnhof, hastighet 1000/1000. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad tillkommer för bredband. Leverantör för TV är ComHem.

Gjorda renoveringar
2006 Renovering av fönster och montering av aluminiumprofiler.
2007 Renovering av balkongräcken, nya portdörrar i ek med glaspartier.
2008 Nya termostatventiler i samtliga radiatorer.
2010-2011 Stambyte El och VVS samt utbyte av samtliga badrum. 
2011 Ny tvättstuga, ny undercentral för värme och vatten, 2 st nya elcentraler.
2012 Målning av port 58 inkl fönster och trappräcken.
2012-2013 Renovering av ventilationsfläktar och rökgasfläktar.
2013-2014 Dränering av Hus A ca 40 löpmeter samt Byte av ytterdörrar till lokalerna. 
2015 Målning av port 54. 
2019 Renovering av cykelrum och miljö/avfallsrum
2021 Installation solceller

Planerade renoveringar
Föreningen genomför nu ett omfattande fasadarbete med tilläggsisolering och ett fönsterbyte samt att samtliga balkonger kommer bytas ut och ett ventilationsarbete genomförs, planeras klart till sommaren 24. Avstämt med styrelsen 2023-09-14.

Pantsättningar
Bostadsrätten är inte pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.
Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra: Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!
Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.
På Telefonplan finns anknytning till tunnelbana och fler bussar. Välbyggda och nyrenoverade cykelbanor leder snabbt vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m .

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a restaurang, café och frisör. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. Närbelägna Västberga handel har Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation.
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. Telefonplan och Midsommarkransen är en kort promenad bort och där finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, Svenska Hamburgerköket, butiker och bibliotek.

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 
I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.