BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Jarlaberg

Fyrspannsvägen 41

  • 3 rum och kök
  • 93.5 kvm
  • 4.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Nyp mig i armen! Nu kommer tillfället du har gått och väntat på, och jag är mycket stolt att kunna presentera denna spektakulära och renoverade trea (möjlig fyra) om 93,5m² högst upp i huset på absolut bästa adress! Här vaknar du upp till havets brus och sätter dig på den väl tilltagna balkongen för att avnjuta en god kopp kaffe medan du blickar ut över ett Stockholm som vaknar till liv. På den den här balkongen så bjuder du över vännerna till en sensommar-middag som de sent kommer glömma då solnedgångarna är ett glittrande skådespel som får vem som helst att häpna. 
Välkommen in med ditt intresse, den här chansen vill du inte missa! 





Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 148. Föreningen HSB:s brf Illern nr 285 i Nacka.

Ekonomi

Pris 4.995.000 kr. Månadsavgift 7 383 kr. Andel i föreningen är 0.5114 %.

Driftskostnad

Totalt 489 kr/mån (5 868 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 189 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

751 414 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
HSB:s Brf Illern nr 285 i Nacka bildades 1986 och består av 235 lägenheter, färdigställda 1989. Bostadsarean är 18 397 kvm. 

Byggnadsår
1989

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ekonomi
Inför 2023 höjde föreningen avgifterna med 10% vilket var första höjningen sedan 2016.
(Avstämt med styrelsen 2023-02-01)

Parkering

-Parkeringsgaragen handhas sedan ett tag av HSB självaparkeringsplatserna. Kö kan förekomma. 
-Jarlabergs Samfällighetsförening har valt Opigo som leverantör till att installera laddstolpar. Efter ett omfattande förprojekteringsarbete och utredning så kan vi nu meddela att våra 3 garage, Landågaraget, Diligensgaraget och Fyrspannsgaraget kommer att få 200 laddpunkter totalt fördelat på dessa 3 garage under 2023.

-Det finns ett antal garagehus som Samfälligheten äger och hyr ut till föreningarna i Jarlaberg , det finns : MC-platser, Uteplatser utan eluttag, Uteplatser med eluttag, Garage utan eluttag, Garage med eluttag, Garage med bur.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga på innergård med 6 st tvättmaskiner, 1st grovtvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Bastu, festlokal och övernattningslägenhet finns i föreningen. Cykelförråd finns i husen på entréplan.
I Festlokalerna finns pentry, ett på vardera gård vilka rymmer ca 40 personer sittande.

Kabel TV och Internet
Kabel TV via Tele2 ingår i månadsavgiften (basutbud). Bredband via Tele2 eller ADSL.

Genomförda renoveringar

-1999 Takfönster
-2013 spolning stammarna
-Taket besiktigades och det kompletterades med nya takpannor. 
-Under året har föreningen också helrenoverat tvättstugorna. 
-2014 Energibesparande insatser avseende värmesystemet. 
-2016 uppgraderades och injusterades styrsystemet avseende värmesystemet. 
-2017 OVK-besiktning.
-2019 renovering av föreningens hissar. 
-Radonmätning har utförts med godkända resultat.
-Avsloppsrör i källare har bytts. 
2021 utfördes partiellt stambyte i källarutrymmen på gård 16 och ombyggnation av lokalen på gård 15 till 6 bostadsrätter färdigställdes.
2024- (pågående) tvätt/målning av tak/fasad. (Därav ställningar som just nu är uppsatta på fasad)

Kommande renoveringar:

Övrigt
Egen elmätare mot avräkning, föreningen har en gemensam upphandling för el och debitering sköts via HSB. 

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkommande hall med plats för avhängning och gott om förvaring i garderober (Elfa-system). Stenläggning i hallen samt ljust målade väggar. 

Kök
Nyrenoverat och stilrent kök med ett fantastiskt ljusinsläpp från stort fönsterparti. gråa skåpluckor och stänkskydd i vinrött kakel ovan arbetsbänk i solid ek. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt fullstor kyl/frys. Här finns goda förvaringsmöjligheter samt avlastningsytor. Anslutande matplats intill fönsterparti som blickar ut över lummig innergård. Parkett på golv samt ljusmålade väggar.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns god plats för soffmöblemang, soffbord, mediamöbel samt matsalsbord. Parkettgolv och ljust målade väggar. Här finns även utgång till balkongen i absolut toppläge.

Sovrum
Rogivande sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Plats för dubbelsäng med sängbord och annat önskat möblemang. I sovrummet finns även gott om förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob, inrett med Elfa-system. Parkettgolv och ljust målade väggar och fondvägg.

Arbetsrum/Sovrum 2
Trivsamt sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Plats för säng med sängbord och annat önskat möblemang. I sovrummet finns även förvaringsmöjligheter i tå fristående garderober. Parkettgolv och ljust målade väggar.

Klädkammare
Väl tilltagen klädkammare som är inrett med elfa-system. Detta går att kombinera eller uttöka för den som önskar och inte minst möblera om i bostadens egna elfasystem. (Sovrum 1 eller hall-garderoberna)

Badrum
helkaklat badrum med klinkergolv och melerade kakelväggar. Inrett med WC, handfat, kommod, spegelskåp, samt duschdörrar med klarglas.Praktisk tvättbänk med möjlighet att sätta in tvättmaskin. (Obs! Tvättmaskinen som nu finns tar säljaren med sig, ingår ej) 

WC
Nyrenoverad wc med klinker på golv samt målade väggar.  

Områdesbeskrivning

Jarlaberg är ett trivsamt område mycket nära både till staden och skärgården och med gröna naturreservatet Nyckelviken inom promenadavstånd. Området som är bilfritt har flera förskolor och en skola åk 1-6 i området.

För shopping och annan service finns bl.a. Forum Nacka med stort utbud av affärer, bank, vårdcentral etc. på promenadavstånd. Man kan storhandla på ICA Maxi Stormarknad nere i Skvaltan som befinner sig på gångavstånd från Jarlaberg.

Slussen når man med buss på mindre än en kvart. Det finns också möjlighet att åka skärgårdsbåt till staden och skärgården från hamnen i Nacka Strand. Tunnelbanan håller även på att byggas till Nacka.

Med bil tar man sig lätt till Sickla Köpkvarter eller Södra Länken med avfarter bl.a. till Hammarby sjöstad, Globen och Nynäshamn. Man når E4 med bil på c:a 10 min.

I frilufsområdet och naturreservatet Nyckelviken finns en 4H-gård med djur, handelsträdgård och ett litet kafé. På helgerna anordnar de korvgrillning och hästridning för de små. Det finns också ett motionsspår runt området. I Jarlaberg finns lekplatser för både stora och små. En fotbollsplan där den framgångsrika idrottsföreningen Jarlaberg IF huserar, bouleplan och en tennisbana.

Nacka är just nu ett växande område där mycket händer. För mer information om byggnationer i området, gå in på Nacka komuns hemsida: https://www.nacka.se/