BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby

Kattnäsvägen 3

  • 4 rum och kök
  • 88 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

---Detta är en Kommande visning, anmäl dig gärna så håller vi dig uppdaterad när det blir dags för öppen visning---

Välkommen till denna charmiga 40-talsvilla belägen i ett av Örbys attraktiva kvarter på en lugn återvändsgata. Här möts ni av en idyllisk och uppväxt trädgård med frodiga äppelträd, en välskött plan gräsmatta och blommande rabatter som skapar en underbar inramning till detta vackra hem. Om man vill utveckla trädgården finns det en trädgårdritning framtagen på hur den kan utvecklas. Huset bär på tidstypisk karaktär och charm, med utrymme för den som vill sätta sin egen prägel genom modernisering.

På entréplan välkomnas ni av en rymlig hall som badar i ljus från de vackra blyinfattade fönstren. Här finns också ett sovrum, en bastu, samt ett litet badrum med dusch och toalett. Tvättstugan och utgången till garaget gör detta plan både praktiskt och funktionellt.

På ovanvåningen breder det rymliga vardagsrummet ut sig med en öppen planlösning mot matrummet, perfekt för sociala tillställningar och familjeliv. Här finns också två sovrum, varav ett med en egen balkong med eftermiddag/kvällssol, samt ett ytterligare badrum och ett charmigt kök.

Denna fastighet har ett oslagbart läge i lugna och populära Örby, med närhet till både natur och stadsliv. Möjligheterna är många och här kan du skapa ditt drömhem i en redan älskad miljö. Välkommen hem!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 3 sovrum.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Fastighetsbeteckning
Stockholm Motylen 11

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
644 kvm

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) 
Byggnad, totalt värde: 1 621 000 kr
Mark, totalt värde: 2 915 000 kr 
Summavärde: 4 536 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1947
Värdeår: 1947

Antal rum
5 varav 3 sovrum

Boarea
88 kvm

Biyta
79 kvm

Areauppgift
Lantmäteriet

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: 2-plansvilla
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: Isolerglas. 2-glasfönster
Yttertak: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Uppvärmningssystem: Bergvärme
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Renoveringar
Bergvärme, ca 15 år sedan
Tak: 2019
Relining av avlopp: 2020

Parkering
Uppfart med plats för en bil. Garage med plats för en bil. 

Uteplats
Trädäckad uteplats i anslutning till entrén
Balkong i anslutning till sovrum på övre plan

TV/Internet
Fiber

Energideklaration
Utförd 2024-09-11 Energiklass E
Energiprestanda, primärenergital: 133 kWh/kvm och år

Radon
Mätning pågår

 Inteckningar/pantbrev Totalt antal inteckningar: 15
Total belopp: 1 685 000 kr

Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Planbestämmelser
Stadsplan: Ripsavägen område söder om gällande 0180-3107


Besiktning
Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad.


Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2022 (deklarationen 2023). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Områdesbeskrivning

Allmänt om Örby
Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som andas härlig småstadskänsla. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort och redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott. I slutet 1800-talet började dagens Örby att formas då mark från Örby slott såldes till markexploatörer som lät uppföra hus med varierande storlekar och former. Villabebyggelsen i Örby utgör idag en av Stockholms äldsta villastäder.

Örby Centrum – Under förvandling
Örby centrum ligger inom bekvämt promenadavstånd och här finns livsmedelsaffär (Hemköp) och flertalet restauranger. Centrum är under uppbyggnad och planen är att förbättra den allmänna platsen i Örby centrum. 

Kommunikationer - knytpunkt
Örby/Liseberg kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl framförallt bussar och pendeltåg. Någon minut från huset trafikerar buss 163, 161 på Huddingevägen, samt 165 och 144 en promenad bort, till pendeltåget i Älvsjö, samt t-bana Gullmarsplan och Fruängen. Till Älvsjö station och centrum, är det en ca 15 minuter lång promenad eller 5 minuter med buss. Älvsjö med destination Södertälje/Nynäshamn & Uppsala/Märsta/Bålsta. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på endast 9 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala.

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö
En ny tunnelbanelinje ska byggas ut (gula linjen) med planerad byggstart 2026. Den nya tunnelbanelinjen kommer förbinda Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Vid Aspudden ansluts den lya linjen via tunnel till tunnelbanans röda linje. Planerad att öppnas för trafik år 2035.

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärnaoch med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Skolor och Barnomsorg
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Örbyskolan (åk 0-6), men även Sjöängsskolan (åk 0-9), Östbergaskolan (åk 0-6), Bäckahagens skola (åk 0-9) och Sturebyskolan (åk 0-9). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.seI området finns förskolor, samt låg-, mellanstadie- och högstadieskola. Det finns också en fritidsgård med organiserad fritidsverksamhet för ungdomar.

Natur och rekreation
I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. På promenadavstånd ligger också Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. Genom idrottsklubben Örby IS kan man spela fotboll, innebandy.