BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Glasmålarvägen 6

  • 3 rum och kök
  • 65 kvm
  • 3.350.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Öppen spis
- Två rejäla sovrum
- Originaldetaljer från byggåret
- Stabil Brf med låg avgift
- Brf äger dess marken
- Nära kommunikationer 

Varmt välkommen till denna underbara 3-rumslägenhet i Gamla Enskede, som erbjuder hög mysfaktor med en öppen spis! Hemmet har många fördelar som är värda att lyfta fram. I vardagsrummet finns gott om utrymme för både en stor soffgrupp och en matplats. Den öppna spisen skapar en perfekt stämning under årets mörkare månader. Ett stort fönster ger fint ljusinsläpp och erbjuder utsikt mot väst med vackra solnedgångar och Tele2 Arena som lyser upp i olika färger vid konserter och sportevenemang.

Köket är perfekt för den matlagningsintresserade, med gott om arbetsyta, bra förvaring bakom stilrena luckor, modern utrustning och plats för en mindre matplats. Lägenheten har två fridfulla sovrum, varav det ena rymmer en dubbelsäng och har en garderobsvägg för extra förvaring. Det andra sovrummet passar utmärkt som barnrum, hemmakontor eller gästrum, med gott om plats för säng och lekhörna. Badrummet är utrustat med WC, dusch, spegelskåp och handfat. Det finns även goda förvaringsmöjligheter i lägenheten samt två tillhörande förråd.

Brf Konstsmidet 1 är en stabil och välskött förening som äger marken och består av 62 lägenheter och fem uthyrda lokaler. Föreningen har god ekonomi och i månadsavgiften ingår fiberbredband på 1 GB. Föreningen har låg belåning, med en belåningsgrad på 4 846 kr/kvm.

Lägenheten ligger i det charmiga och historiska området Gamla Enskede, vars historia sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Området har ett kreativt och livfullt atmosfär med många populära lokala mötesplatser som Gamla Enskede bageri, Enskede Matbod, Matateljén och mysiga småbutiker som ger området dess unika karaktär. Läget är oslagbart, med endast några minuters promenad till Sandsborgs eller Blåsuts tunnelbanestationer. Nära tillhands ligger även Globen med ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang på Tele2 Arena, Hovet och Avicii Arena.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2 av 3. Lägenhetsnummer 00027. Föreningen Brf Konstsmidet 1.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX och självdrag. Eldstad: Öppen spis.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Pris 3.350.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 216 kr (Värme, vatten, fiberbredband 1GB via Bahnof, TV basutbud ingår). Andel i föreningen är 1.78685 %.

Driftskostnad

Totalt 439 kr/mån (5 265 kr/år) varav El 181 kr/mån, Försäkring 258 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

293 330 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1943 och föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken och upplåter 61 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 5 lokaler med hyresrätt. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (info från styrelsen 2023-11-09).

Utförda renoveringar:
2003-2005 Rör och el stambyte
2013 Installation av fjärrvärme
2014 Nya säkerhetsdörrar till cykelförråd och anlagt en uteplats i port 4.
2014-2015 Byte av fönster samt balkongdörrar
2015 Installation av fiber 1000/1000
2015 Stamspolning i samtliga lägenheter
2015 Målning utomhus
2016 Säkerhetsdörrar på restaurangen och lokal på södra sidan
2016 Sotning i samtliga eldstäder
2017 Stambyte i källaren hela huset
2017-2018 Byte av ventilation Hybrid+Pizzahuset
2018 Ny tvättmaskin och torktumlare port 8
2018 Pizzerian har fått ny ytterdörr+källardörr.
2018 Takrenovering
2018 Ny torktumlare i port 2
2019-2020 Byte av stamventiler
2019 Ramper till sopnedkast
2021 Plantering av Tujor/Häck
2021-2022 Brandsläckare och övrig brandskydd har installerats i fastigheten.
2021 Besiktning av stammar och våtutrymme samt åtgärder.
2022-2023 Installation avfallskärl fr matavfall
2022 Byte av samtliga brunnar i restaurang Hybrid
2022 Påbyggnad av nätverksmaster på taket via Telenor, Telia och Tele2.
2022-2023 Byte av branddörr nere i källaren till Hybrid
2022 Relining av samlingsrör restaurang Hybrid+Pizzeria Mozart.
2022 Byte av galler entrédörrar
2022 Avgasaren installerad och driftsatt UC
2022 Byte av brunn i restaurang Hybrid
2022 Installation av soptunnor utanför fastigheten.

Planerade renoveringar:
I dagsläget finns inga planerade renoveringar (info från styrelsen 2023-11-09).

Gemensamhetsutrymmen:
Det finns 2 cykelförråd, 1 barnvagnsrum, 1 samlingslokal samt gård med grillplats och utemöbler. Det finns tvättstugor i källarplanet på Glasmålarvägen 4 samt 8. Det finns även separata torkrum.

Bredband och TV:
Tv och Bredband via fiber från Bahnhof, hastighet 1 GB ingår i avgiften.

Parkering:
I området finns boendeparkering för 500 kr/mån.

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede är ett av Stockholms södra förorters mest eftertraktade områden med en kombination av anrika hus från början av 1900-talet till nyproducerade flerbostadshus -nära staden men ändå på landet - en trygg miljö på bekvämt avstånd till storstadens nöjen och arbetstillfällen. I området finns flera förskolor, lekparker och skolor, bland annat Enskede skola (förskola-9), Kunskapsskolan samt den privata skolan Enskede Byskola. På bekvämt avstånd finns också Enskede IP.

I Gamla Enskede finns något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, populära Enskede matbod och Gamla Enskede bageri samt Tolv Stockholm som erbjuder ett stort utbud av restauranger och aktiviteter. Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 5 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. ICA Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall, t-bana och bankomat. Intill Globen finns även Tele 2 arena som nyttjas för olika typer av evenemang året runt, till exempel allsvensk fotboll, konserter, häst-, motor- och issport. Sickla köpkvarter ligger ca 5 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar. Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Kommunikationerna är utmärkta med ca 5 minuters tunnelbana till Södermalm och ca 10 minuter till T-centralen. Det finns även goda bussförbindelser i närheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Även närhet till Nynäsvägen och Södra Länken.

Välkommen till idylliska Enskede!