BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bandhagen

Sjösavägen 13

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1-213. Föreningen BRF Sjösavägen 11-19.

Ekonomi

Månadsavgift 4 102 kr (Värme, VA ingår. bredband 206 kr ingår ej). Andel i föreningen är 2.3005 %.

Driftskostnad

Totalt 320 kr/mån (3 840 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 120 kr/mån. Antal personer: 2.

Lägenhetens nettoskuldsättning

216 437 kr Baserat på årsredovisning 2022

Allmänt
Föreningens fastighet förvärvades 2013, den upplåts med tomträtt som har omskrivning 2023. Den sammanlagda bostadsarean är 2489 kvm och lokalarean är 109 kvm. Föreningen har 46 lägenheter, varav 1 är hyresrätt.

Byggår
1953

Uppvärmning
Fjärrvärme

Gjorda renoveringar
2004 Utbyte av samtliga balkonger från byggnadsåret samt målning av alla trapphus.
2006 VA-stambyte i hela fastigheten ner till källarplan. Samtliga badrum och toaletter totalrenoverades samtidigt.
2010 Markarbete runt husgrund på framsida och gavel. 12 parkeringsplatser med motorvärmaruttag iordningsställs på gavelsidan.
2013 Nytt tak och renovering samt ommålning av hela fasaden.
2015 Alla fönster och balkongdörrar byttes till nya med 3 glasisolering. Alla portar fick fina entrédörrar i massiv ek.
2015 Tilläggsisolering av vindsutrymmen.
2016 VA-stammar i källarplan utbytta.
2017 Indragning fibernät i hela fastigheten
2018 Utbyte av elstammar i hela fastigheten. Utbyte av elledningar från byggnadsåret i samtliga berörda lägenheter.
2018 Indragning av trefas el tall kök i samtliga lägenheter som hade gasledning.
2019 Permanent avstängning av gasledningar i hela fastigheten.
2020 Under sommaren totalrenoverades tvättstugan och samtliga maskiner/inventarier byttes ut och väggar samt tak.
2022 Förbättring av utemiljö på fastighetens framsida samt renovering av portar.
Ökade grönytor med träd och buskar. Trätrall och stenplattor etc.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, barnvagnsförråd och cykelförråd.

Parkering
Föreningen har 12 egna parkeringsplatser med laddstolpar till elbil samt motorvärme. För närvarande är det 3 personer i kö till plats, den första har stått sedan februari 2023. Avgiften är 367 kr/mån (ej inkluderat laddning). (Enligt styrelsen 2023-10-12). Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

TV/ internet
Huset har bredband från ComHem, men har även fiber från IP-only till varje lägenhet.
Kollektivt bredband via Bahnhof på 500/500 Mbps för en obligatorisk kostnad om 206 kr/månaden.

Avgiftsändringar
Föreningen höjde avgiften 15% 1/1-2024.

Rumsbeskrivning

Kommande försäljning! Genomgående lägenheten på lugn återvändsgata. Fransk balkong. Stambytt helkaklat badrum med fönster och tvättmaskin. Parkeringsplats för 367 kronor.


Hall
Välkomnande hall med gott om förvaring på hatthylla, i garderober och i en klädkammare. Klinker på golvet och nymålade väggar. Säkerhetsdörr.

Kök
Stort kök med plats för matplats för fem personer. Vita köksluckor, bänkskivor i ek och rostfritt. Utrustat med; spis, fläkt och kyl/frys. Klinker på golvet och nymålade väggar. 

Vardagsrum
Stort rum med fransk balkong. Ekparkett på golvet och nymålade väggar. Diskussioner förs om balkongbygge. Den franska balkongen vetter mot väst. 

Sovrum
Kvadratiskt och lättmöblerat rum för säng, sängbord och garderob. Ekparkett på golvet och nymålade väggar. 

Badrum
Stambytt och helkaklat badrum med fönster. Vitt kakel på väggarna och klinker på golvet. Utrustat med WC, kommod, dusch, badrumsskåp och tvättmaskin.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger i port 11.

Övrigt
Ett källarförråd ingår i överlåtelsen.

Områdesbeskrivning

Närservice
Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen.Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information och öppettider: http://www.hogdalencentrum.se/

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se