BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Ingarö / Saltsjöbaden

Ingarö Forsviksklipporna 205

  • 3 rum och kök
  • 40 kvm
  • 9.995.000 kr / Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Unik möjlighet att förvärva ett av Sveriges absolut bästa sommarställen. Vad sägs om en helt egen Ö bara minuter med båten från Saltsjöbaden! En ö som ligger nära men långt borta.

Ön heter Forsviksklippor och består av tre öar, den som husen ligger på och två mindre öar. Underbara öar med ett fantastiskt läge i vackra skärgården. Med milsvid utsikt över glittrande hav. Detta smultronställe bjuder på underbara badklippor, sköna bad och rogivande skog. När du sätter fötterna på båtbryggan känner du ”hur axlarna åker ned” och du andas havsluft. Plötsligt känns det som du är långt borta från storstaden, samtidigt som när du står på altanen kan se in till Grand Hotel Saltsjöbaden. Ön inbjuder till rekreation och även samling av nära och kära. Du har förstås magnifik havsutsikt åt alla håll och kanter men ändå nära till alla sorters bekvämligheter vid Saltsjöbaden, Solsidan och Älgö.

På huvudön finns ett fritidshus byggt 1997 i välvårdat skick. Huset är på 40 kvm med ett burspråk på cirka 1 kvm. Vardagsrummet har ett stort fönsterparti med fantastisk havsutsikt. Det ger dig en känsla av att du är ute men är inomhus. Här har du också utgången till en stor altan med samma fina utsikt och helt perfekt läge med dag- och kvällssol för sköna stunder. En perfekt plats för dagens första kaffekopp till kvällens grillningar. Köket är fullt utrustat med kyl och frys samt elspis med ugn. Bra förvaring med många skåp och fin diskbänk. Två sovrum finns samt ett fräscht badrum. Badrummet har en dusch, spegelskåp med belysning samt separett och handfat. (Moderna Avlopp har installerat BDT-anläggning Ecobox XL, 2022. Detta inklusive separetten är godkänt av Värmdö kommun). På ön finns också en gäststuga på 10 kvm en bit från huvudhuset med gott om sovplats. Den har också en fin altan med plats för ett litet kaffebord och stolar.

Du kan ha utemöbler på flera olika ställen och välja plats efter vindens och solens riktning. Det finns utrymme för aktiviteter, en omgång kubb för att nämna en. En del klippor passar utmärkt för picknick med fika eller glasstund. På ön finns också en liten redskapsbod, att såga och måla är även ett sätt att hålla i gång på ön. Den lilla ön som ligger alldeles bredvid kallas för Badön och den ingår i fastigheten liksom den ön som ligger bakom som kallas för Fågelön (”fridlyst”). Fågelön kan du spendera många timmar att bara titta på, sittandes på huvudön, och njuta av lugnet. Det är förbjudet att stiga iland på den ön under fåglarnas häckningsperiod.

Runt omkring på huvudön finns det många smultronställen för hela familjen. Du kan börja dagen med en ö-promenad och hälsa den nya dagen välkommen tillsammans med fågelkvitter och vågornas brus. Vad sägs om dagens första dopp från badbryggan med badstege eller bara doppa tårna från båtbryggan! Efter några lata timmar i strålande solsken kan du fiska i tillhörande fiskevatten. Nygrillad abborre, för dem som tycker om det. Avsluta dagen i solnedgången och se hur himlen målas i olika färger. Med en bra bok och något gott att äta, och dagen är komplett.

Övrigt: Möblerna ingår i köpet. Du har också möjlighet att separat köpa säljarnas båt, en RYDS 480S. Inköpt 1997, motor bytt 2013, Yamaha 40 hästkrafter.

Interiör:

Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. En garderob finns. 

Trevligt och ljust vardagsrum med ett stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp samt otrolig havsutsikt. Här finns plats för en hörnsoffa (bäddsoffa), soffbord samt övrigt möblemang. Ljusa väggar och fina golv. Här finns också utgången till en fantastisk altan i bästa solläge.  Plats för matbord med stolar eller soffgrupp samt grill och blommor. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten, följa båtar som åker förbi och titta över Skärgårdens glittrande hav. Uppleva magiska solnedgångar.

Trevligt och välutrustat kök som passar bra för matlagning för hela familjen. Köket består av fina detaljer från 90-talet, såsom flera skåpluckor i trä och ljust kakel med bård ovanför ljus arbetsbänk. Dubbel diskho med blandare i krom, spis med ugn, fläkt. Mindre kyl och frys (kyl och frys finns även i redskapsboden). Fin vy med grönska från ena hållet och en havsutsikt från andra hållet. Ljusa väggar och fint golv.

Ett mysigt litet sovrum med väggar i en ljus rosa tapet samt fint golv. Genom fönstret ser du grönskan och en glimt av havet. Plats för en enkelsäng och sängbord med läslampa. Garderob med goda förvaringsmöjligheter finns.

Trivsamt rum med lika vacker utsikt som från det andra sovrummet. Väggarna är tapetserade med en ljus gul tapet. Fint golv även här. Rummet rymmer två enkelsängar eller en våningssäng samt en byrå och stol. Två väggskåp finns.

Fint badrum med våtrumsmatta och blommig våtrumstapet i ljust aprikos. Inrett med WC (godkänd Separett), handfat med spegelskåp och belysning ovanpå, samt dusch med skjutdörrar. Utsikt mot grönskan.

Ljus och in gäststuga med god plats för valfritt möblemang, exempelvis bäddsoffa, byrå eller soff- köksbord med stolar. Utanför dörren finns en altan som rymmer ett kafébord med stolar. En harmonisk plats där du njuta av den vackra utsikten.

 

 

 

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 3 rum och kök varav 2 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt/Enskilt sommarv/Enskilt avlopp.

Ekonomi

Pris 9.995.000 kr / Bud.

Driftskostnad

Totalt 1 032 kr/mån (12 387 kr/år) varav El 313 kr/mån, Vatten/Avlopp 83 kr/mån, Renhållning 353 kr/mån, Försäkring 283 kr/mån. Antal personer: 2.

Fastighetsbeteckning
Värmdö Tjällmora 4:4

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
62 830 kvm därav landareal 6580 kr och vattenareal 56 250 kr

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 518 000 kr
Mark, totalt värde: 3 812 000 kr kr
Summavärde: 4 330 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1997
Värdeår: 1997

 

Antal rum
3 varav 2 sovrum

Boarea/Biarea
40 kvm/  kvm

Areauppgift
Lantmäteriet

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: 1 plans fritidshus
Grundläggning: Plintar
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Yttertak: Plåttak
Ventilation: Självdrag
Uppvärmningssystem: Direktverkande radiatorer
Vatten och avlopp: Kommunalt/Enskilt sommarvatten och enskilt avlopp

Egen brygga
Brygga finns för båtparkering vid ön. Båtplats finns vid KSSS i Saltjöbaden. Den går att överta. Då krävs medlemskap i KSSS

Uteplats
Trevlig stor altan finns med perfekt sydvästläge

Energideklaration
Behövs ej

Inteckningar/pantbrev
Inga inteckningar finns

Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Servitut

Förmån: Avtalsservitut Vattentäkt, 01-IM4-37/5039.1
Förmån: Avtalsservitut Väg, 01-IM4-39/2901.1

Förmån: Avtalsservitut D202400085992:1 - 1. El, vatten från grann-ön. 

Kommunal avgift

Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2022 (deklarationen 2023). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Områdesbeskrivning

Praktisk information – bil och båt

Åker du bil och ska utgå från Saltsjöbaden till Forsviksklipporna, kan du parkera vid Saltsjöbanans slutstation. Där finns en infartsparkering och några parkeringar är för sju dygn. Om man istället åker förbi Grünevaldsvillan och tar andra till vänster och åker till slutet på den vägen, kommer man till en stor parkeringsplats. Där går det att att parkera utan tidsbegränsning. Detsamma gäller vid Saltsjöbadens tennisbana, utebanorna, (den man har sett i serien Solsidan), Där går det att parkera längs med banorna på ena sidan och längs med berget.

 Båtplats (y-bomar) finns att överta i Saltsjöbaden och för det behövs medlemskap i KSSS, Start - KSSS

 Alternativ till andra båtklubbar som exempelvis:

  • Gladans båtklubb,
    Där finns fria p-platser (24 – 72 timmars) på planen vid bryggan, kort gångavstånd till Ringvägens tågstation och c:a 13 NM ut till Nämndöfjärden.
    https://gladansbatklubb.se/
  • Tjällmora Ingarö, båtplats,

    Därifrån ser du över till Forsviksklippor.
    https://www.tjallmoraforsvik.se/
  • Tyresö båtblubb,,
    Tyresö Båtklubb som även har flera roliga aktiviteter såsom jollesegling, olika seglartävlingar samt annat roligt. Detsamma hittar du om du utgår ifrån Saltsjöbaden KSSS.
    https://tyresobatklubb.se
  • Saltsjöbadens båtklubb,
    Båtplats kan bara erbjudas dem som bor i Nacka kommun.
    https://saltsjobadensbatklubb.se/
  • Andra smultronställen

    Några förslag på utflykter och aktiviteter:

    Saltsjöbaden
    • Ta båten till Saltsjöbaden och äta en god måltid på Holmen kök och bar eller Grand hotel Saltsjöbaden. Fika på Stationshuset vid Saltsjöbanans hållplats. En glass vid glasskiosken vid bron över till Badholmen (där Holmen även ligger).
    • Saltsjöbadens Friluftsbad på Badholmen.
    • Sköna SPA-behandlingar på Grand hotel.
    • Spela tennis på tennisbanan (där Solsidan har spelat in scener).
    • Sköna promenader.
    • Hotellviken gym Saltsjöbaden.

    Älgö
    • Åka till kiosken vid den allmänna badplatsen för att bada, köpa godis och glass.
    • Även här finns tennisbana och fina områden för promenader.
    • Älgö Fastighetsförening brukar ordna simskola.

    Tjällmora/Forsvik
    • Tillfälle till sköna promenader eller en joggingtur.
    • Kantareller har synts till.

    Andra utflykter
    • Ta båten till Artipelag konstmuseum.
    • En mysig heldagsutflykt med skärgårdsbåt till Utö från båtbryggan i Saltsjöbaden.
    • Nära till Sickla köpkvarter och Nacka forum för shopping.