BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden / Örnsberg

Hövdingagatan 31, 2tr

  • 2.5 rum och kök
  • 50 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta drömhem med samtliga attribut, högt belägen på våning två på lugna och grönskande Hövdingagatan. I funktionalistisk, välskött fastighet från 1942 finns nu möjligheten och flytta in på en attraktiv adress i populära Örnsberg. Här finner ni ett hem som verkligen badar i ljus tack vare sitt höga läge i två väderstreck med stora fönsterpartier och rymlig balkong med utsikt över den lugna och grönskande gården.

I lägenheten möts ni av en underbart luftig och inbjudande känsla med generös takhöjd, där tidstypiska detaljer samspelar med moderna materialval i en harmonisk balans. Lägenheten har de senaste åren renoverats med fingertoppskänsla och optimerats med ett nytt stilrent kök och smarta lösningar i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finner du genomgående fiskbensparkett och stilfulla ytskikt, bevarade vackra originaldetaljer såsom fönsterbrädor i kolmårdsmarmor och fönsterpartier med spanjoletter.

Det härliga vardagsrummet i öppen och social planlösning mot köket har utrymme för större matplats samt barstolar vid köksön. Här behöver ni inte kompromissa utan får ett komplett kök med all maskinell utrustning av hög kvalitet. Stort och luftigt vardagsrum med gott om sällskapsytor och plats för hemmakontoret – utrymme för både soffa och fåtölj.

Badrummet inrymmer dusch och är fräscht helkaklat samt stambytt och utrymme finns för tvättmaskin. Utöver det har ni två rogivande och rymliga sovrum som finns belägna i vardera ände av lägenheten. Det mindre sovrummet lämpar sig väl som hemmakontor, gäst- eller barnrum. Det större sovrummet är väl disponerat med plats för dubbelsäng (160-180 cm). Härifrån har ni utgången till den härliga balkongen som går att möblera upp ordentligt tack vare den generösa ytan. Här skiner solen i rakt söderläge från morgon till eftermiddag. Gott om utrymme för förvaring i platsbyggda garderober samt i djupa garderober i både sovrum och hall. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd och barnvagnsförråd finns att tillgå.

Föreningen är välskött, äger marken och har en god ekonomi med belåning om ca 7 300 kr / kvm och samtliga större renoveringar utförda. Föreningen har även en härlig grönskande gemensam innergård som man kan njuta av under sommarhalvåret. I fastigheten finns utmärkta bekvämligheter såsom barnvagnsrum, cykelförråd och tvättstuga.

Läget är verkligen optimalt –  lugnt men med det bästa har att bjuda om knuten – grönområden, affärer, kommunikationer och service med T-bana Örnsberg ca 200 m från porten. Lägenheten passar utmärkt för både paret eller familjen som uppskattar att ha samtliga bekvämligheter i både lägenhet såväl som i fastigheten. Sammantaget ett riktigt drömhem där ni bara kan ställa in möblerna och börja bo – varmt välkommen på visningarna!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 10. Föreningen Brf Hövdingen 29-31.

Ekonomi

Månadsavgift 3 835 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV (bastutbud) ingår. Obligatoriskt tillägg för balkong 50 kr/mån samt bredband 169 kr/mån. ingår ej). Andel i föreningen är 7.01272 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån, Gas 250 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el, gas och hemförsäkring är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

321 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Hövdingen 29-31 är en äkta förening belägen på fastigheten Sångfågeln 3. Husen uppfördes 1942 och bostadsrättsföreningen bildades 2007. Föreningen består av 16 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Den totala bostadsytan är 713 kvm. Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
2022 Renovering avloppsstammar källare.
2020/2021 Stamspolning och OVK.
2018 Installation av fiber och besiktning av balkonger.
2017 Takbyte, balkongbygge.
2015 Installation av fjärrvärme.
2005/06 Stambyte kök samt elstigare.
2001 Stambyte badrum.

Kommande renoveringar
Inga renoveringar finns planerade.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi. De långfristiga skulderna ligger i dagsläget på ca 5,2 Mkr, vilket ger ca 7 300 kr / kvm. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen
I källare finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare. Föreningen har en grön gård på baksidan av huset som disponeras av medlemmarna. Det finns två stycken cykel- och barnvagnsrum.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering i området, Taxa 4, se Stockholm Stads hemsida för mer information, www.stockholm.se/parkering.

Kabel-TV / Bredband
Kabel-tv basutbud ingår i avgiften. Fiber är indraget i lägenheterna och bredband levereras av Bredband2, 100/100 mbit/s. En obligatorisk avgift tillkommer om 169 kr/mån för bredband. 

Övrigt
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp. Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande accepteras enligt stadgar. Lägsta ägarandel är 10%. 

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
321 042 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Rumsbeskrivning

Allmänt
Ett högt läge i huset och stora fönster i två väderstreck ger både ett rikligt ljusinsläpp och en fri känsla, och den generösa takhöjden om cirka 2,7 meter skapar en härlig rymd. Tack vare bra planering finns gott om plats för ett socialt liv samtidigt som två bra sovrum ger ro och avkoppling. Fina bevarade originaldetaljer från byggnadsåret med den fina fiskbensparketten, garderober, fönster och fönsterbrädor av kolmårdsmarmor ger en levande och gedigen grund.

Hall
Hallen har en central placering i bostaden. Innanför ytterdörren finns gott om plats för ytterkläder och skor. På golvet ligger stavparkett. Säkerhetsdörr finns installerad.

Kök
Välplanerat och snyggt kök med ljusgrå släta skåps- och lådfronter med klassiska beslag och bänkskivor av vitlaserad massiv ek. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade. Köket har är också utrustat med gashäll, frihängande fläkt, ugn och en stor diskho i vit kvartskomposit. Väggarna är helkaklade med vitt klassiskt kakel med mörk fog, satt i halvförband. I väggen mot intilliggande sovrum sitter ett fint placerat litet fönster som ger direktkontakt med fönstret i rummet intill och också blir en perfekt plats för färska kryddor till matlagningen. Mot vardagsrummet är köket öppet och köksön blir en plats att samlas runt och man kan ha barstolar som ger sittplatser här.

Vardagsrum
Vardagsrum med öppen och social planlösning mot köket. Ett rymligt och ljust rum med ett stort treluftsfönster som vetter mot gatan. Sommartid ser fönstret ut som en grön tavla tack vare de lummiga träden utanför. Såväl matbord som soffgrupp är lätt att få plats med. Vacker välbevarad fiskbensparkett på golvet och väggarna är målade i en dov grön färg.

Sovrum 1
Det störresovrummet har gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Här finns även platsbyggd förvaring runt sängen som är 160 cm bred. Väggarna är målade i en varm blågrå färg som skapar en ombonad känsla i rummet, och smälter fint ihop med grönskan utanför. I passagen utanför rummet ger två inbyggda originalgarderober bra förvaring. Även i sovrummet ligger fiskbensparkett av ek.

Balkong
Helglasade pardörrar leder till lägenhetens nybyggda balkong som är ett härligt extrarum under varmare årstider, inkapslad i grönska tack vare stora träd runt om gården. Mycket av träden runt om gården finns fortfarande kvar som insynsskydd. På balkongen finns yta för både utemöbler och odlingar.

Sovrum 2
Sovrum två/arbetsrummet ligger innanför köket och vardagsrummet och är ett mindre rum som är cirka 2x2 meter med plats för säng, skrivbord eller annan möblering. Ett mysigt rum som målats i en fin terracotta-rosa nyans och så ligger det en holländsk parkett på golvet. 

Badrum
I badrummet finns dusch, wc, handfat med kommod och handdukstork. Nya duschväggar och duschhandtag installerades 2020. För den som vill sätta in egen tvättmaskin finns plats för detta alternativt ett mindre badkar. Väggarna i rummet är kaklade i vitt med bård och på golvet ligger ljusblå klinker.

Övrigt
Föreningen har en trevlig och lummig innergård med utemöbler. I husets källare finns tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I huset finns också cykel- och barnvagnsrum. Lägenheten disponerar ett förråd om cirka 3 kvm.

Områdesbeskrivning

Örnsberg har på senare år vuxit upp som en av Stockholms mest eftertraktade närförorter. Härifrån tar man sig enkelt över till Hornstull som ligger ca 2 kilometer bort. En kortare promenad och man når till Vinterviken med härliga grönområden, café, kolonilotter och promenadstråk längs med Mälaren.

Från Örnsbergs tunnelbanestation som ligger i direkt närhet tar du dig in till City på ca 14 minuter med tunnelbanans röda linje. Strax intill tunnelbanan ligger en välförsedd Coopbutik som har öppet till 23.00 alla dagar i veckan. Bredvid ligger charmiga Örnsbergs Konditori med anor från 40-talet. Här serveras bakverk och mindre maträtter. Sommartid erbjuds även en trevlig uteservering.Två stationer från Örnsberg finner du Liljeholmen. Knutpunkten är kring centrum och här finns kommunikationer med T-bana, buss samt tvärbana.Liljeholmstorget erbjuder idag ett stort utbud av shopping i ca 90 butiker.

I Aspuddens centrum ligger ICA Nära som alla dagar i veckan har öppet till kl 23. Här finner man även frisör, pizzerior, videobutik, cykelaffär, skräddare, kemtvätt, cafeér. I centrurm erbjuds flertalet restauranger med mat från olika kulturer. På Hägerstensvägen ligger Circle K som har öppet dygnet runt. Här finns det också kemtvätt, frisör, thai/sushi-restaurang.