BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Katrinebergsbacken 18

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 3.295.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

VACKER TVÅA MED STOR BALKONG I SÖDERLÄGE!

Varmt välkomna till denna drömbostad attraktivt belägen i fantastiska Liljeholmen! Här bor ni endast ett stenkast från butiker, caféer, restauranger, kommunikationer och naturstråk. Ett boende av högsta klass med stilrena materialval och en tilltalande planlösning. Detta är ett bekvämt boende i en välskött förening som erbjuder sina medlemmar inomhuspool, bastu, festlokal och garage.

Vidare erbjuds en tilltalande planlösning med öppning mellan kök och vardagsrum samt stor balkong med sol nästan hela dagen och lummig utsikt mot föreningens grönskande innergård. Köket är rymligt och modernt med gott om både förvaring och arbetsytor. Här finns även plats för matgrupp. Vardagsrummet är alldeles lagom rymligt med plats för både soffgrupp och arbetshörna. Lugnt och avskilt finns bostadens sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring. Badrummet är helkaklat med badkar och tvättmaskin och hallen är välkomnande med gott om förvaring genom stor garderob med skjutdörr. Till bostaden hör även ett rymligt förråd.

Brf Liljeholmsberget är en välskött förening med god ekonomi och låg belåningsgrad om 5 036 kr/kvm. För medlemmarna erbjuds gemensamma utrymmen som festlokal, övernattningslägenhet, inomhuspool, bastu och garage. Runt om föreningens fastigheter finns blomstrande innergårdar med flertalet sitt- och grillplatser.

Här bor ni mitt i eftertraktade Liljeholmen i perfekt läge med direkt närhet till Liljeholmens stora utbud av shopping och kommunikationer. Närområdet myllrar av mysiga caféer, populära restauranger och flertalet butiker. Ett vackert hem endast ett stenkast från Södermalm. Området erbjuder även grönområden kring sjön Trekanten, Årstaviken och Tantolunden med badbryggor, vackra promenad- och joggingstråk. Vid Liljeholmen finns Liljeholmstorget Galleria med ca 90 butiker samt kommunikationer i form av tunnelbana, tvärbana, bussterminal och flygbussar. Endast en tunnelbanestation bort är ni innanför tullarna vid Hornstull.

En bostad som måste upplevas - Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare!

- Soldränkt balkong i söderläge
- Vacker utsikt mot föreningens lummiga innergård
- Modernt kök med plats för större matgrupp
- Generöst sovrum med gott om förvaring
- Badrum med tvättmaskin och badkar
- Populär förening med mycket god ekonomi
- Inomhuspool, bastu, gästlägenhet och festlokal i föreningen
- Tvättstugor, garage och lummiga innergårdar med grillplatser
- Perfekt läge ett stenkast från Liljeholmens centrum, restauranger, butiker och kommunikationer
- Naturområden, badplatser och Södermalm runt hörnet

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 228. Föreningen Brf Liljeholmsberget .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.295.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 864 kr (Värme, vatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 720 kr/mån (8 644 kr/år) varav El 322 kr/mån, Försäkring 399 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Föreningen
Föreningen Brf Liljeholmsberget består av 265 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen är en äkta förening som förvärvade fastigheten Lilla Katrineberg 3 år 1994. Föreningen äger gemensamhetsanläggningar som vägar och varmgarage tillsammans med Lilla Katrineberg 4. Adresser till föreningens bostadshus är Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Marken upplåts med tomträtt.

Ekonomi
Föreningen har god ekonomi och en låg belåningsgrad om 5 036 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2023. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Eventuella höjningar beslutas under höstens budgetarbete och verkställs i så fall till nästa kalenderår (kontrollerat 2024-02-19). För mer information om föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning för 2023 och besök gärna föreningens hemsida (länkad nedan).

Kommande renoveringar
Det finns i nuläget inga planerade större underhållsåtgärder (kontrollerat 2024-02-19).

Gjorda renoveringar:
Stamspolning och OVK genomfördes hösten 2023.
Renovering av trapphus i port 32 år 2015
Renovering av omklädningsrum till poolen år 2015.
Hissrenovering år 2015.
Trapphusrenovering år 2015.
OVK besiktning år 2012.
Spolning av stammar år 2010.
Föreningen har även genomfört ett energiprojekt så att de nu har ett övervaknings- och styrsystem för fjärrvärmen, nya termostater, frekvensstyrda frånluftsfläktar m.m.

Kabel-TV/Bredband
Bredband och fast telefoni (Ownit) samt kabel-tv (Bredbandsbolaget) ingår i årsavgiften.

Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. (Fri bokning med cylinder klockan 8-22). Tvättstugan i port 32 har 4 stora maskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16, 1 tr. (Bokas med tidkort). Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum vid port 16 och el-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port. Föreningslokalen har ett välutrustat kök och plats för ett 40-tal personer. Föreningen har även två övernattningslägenheter, swimmingpool, relax och bastu. Strax bortom port 36 hittar du poolen med tillhörande bastu.

Bilplats
Föreningen har totalt 157 garageplatser fördelade på ett varmgarage och ett kallgarage. Det finns även cirka tjugo platser för MC. Fyrtio av platserna i kallgaraget har laddning för elbil. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna.

Avgifter för parkeringplats 2024:
Laddplats Kallgarage bil - 1 350 kr/mån (exkl. elförbrukning)
Kallgarage bil - 1 030 kr/mån
Kallgarage MC - 183 kr/mån
Varmgarage bil - 1 350 kr/mån
Varmgarage MC - 240 kr/mån

Gårdsplats / Innergård
På Liljeholmsberget finns det en park som är sammanlänkad med föreningens innergårdar. Det ger både rymd och skugga och plats för grillar och utemöbler. 

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 432,50 kr betalas av förvärvare

Pantsättningsavgift
573,00 kr av pantsättaren.

Energideklaration
Energiklass C, energiprestanda 129 kWh/m² år.

Hemsida
Föreningen har en hemsida: http://www.liljeholmsberget.se

Övrigt
Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen 1 rum och kök. Lägenheten disponeras idag som 2 rum och kök. Boarea och biarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas, om det är av stor vikt för honom/henne, att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.