BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Textilgatan 25, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 89 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Lägenheten går i modern stil och är fylld av luft och ljus med genomgående stora fönster och en härlig öppen planlösning. Som pricken över i har du också en underbart stor vinterträdgård som gjord för mysiga sommarhäng. Perfekt planerade 89 kvadratmeter i det populära området Orangeriet!

Lägenheten utmärker sig genom förstklassiga och moderna materialval, vilka skapar en vacker kontrast till den karakteristiska fasaden i ljuspigmenterad betong. Generösa fönsterytor, öppna ytor och lättillgängliga rum ger en känsla av rymd och släpper in maximalt med naturligt ljus. Det inbjudande vardagsrummet har en fantastisk atmosfär, och det sociala och påkostade köket har gott om plats för många matgäster. Dessutom finns två välplanerade sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang.

Lägenheten erbjuder även en underbar vinterträdgård som vetter mot innergården och skapar möjligheter för odling och växtlighet. Det sobra och fräscha badrummet inkluderar tvättavdelning för extra bekvämlighet.

Boende i Brf Linjefarten kommer att uppskatta föreningens välskötta ekonomi och ägande av marken. Månadsavgiften inkluderar både tv- och bredbandstjänster. Föreningen har även tillgång till ett välutrustat gym med bastu, och det finns möjlighet att boka olika behandlingar i kvarterets spa mot en extra kostnad. För filmälskare finns en egen biograf, och det finns även ett aktivitetsrum. Garagemöjlighet finns tillgänglig, och en rymlig källarförråd ingår.

Boendet i Hammarby Sjöstad ger närhet till den charmiga småbåtshamnen med flera populära restauranger, bagerier och gym. Från Luma bryggan kan du välja att ta båten in till staden, och Södermalms puls är lättillgänglig antingen via en promenad över Skanstullsbron eller med de kostnadsfria färjorna Lisen och Lotten som trafikerar mellan Luma, Henriksdalshamnen och Barnängen. En välsorterad ICA-butik finns i huset intill. Inom gångavstånd når du även Hammarbybacken och Nacka-reservatet för rekreation både sommar och vinter. Den välgjorda och påkostade innergården är en trivsam plats för både vuxna och barn.

Sammanfattningsvis erbjuder denna förstklassiga lägenhet en boendekvalitet utöver det vanliga. Här har du möjligheten att äga en magisk bostad! Välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 531202. Föreningen Brf Linjefarten 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Månadsavgift 5 313 kr (Värme, Vatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2014

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation FX

HG7
Kreativt, nyskapande, internationellt, kraftfullt, lekfullt, industriellt, modernt, självsäkert, kompromisslöst. I Hammarbys hamnkvarter har 6 av landets skarpaste och mest nytänkande arkitekter ritat fastigheter som tillsammans bildar HG7 (Hammarby Gård 7). Ett kvarter som kom att ge stockholmarna helt nya associationer till namnet Hammarby sjöstad. HG7 består av 6 fastigheter med tillhörande arkitektritad innegård. Bostadsområdet i Hammarby Sjöstad med tillhörande hamnmiljö är den perfekta platsen för HG7. De arkitektritade fastigheterna bidrar med ett helt nytt utseende för nyproduktion. Genom att använda termen kreativ arkitektur beskriver man bostäder som förenklar och förbättrar vardagen. Mycket tack vare funktionaliteten, de smarta lösningarna och fastigheternas utseende.

Arkitekten för Allén Johannes Norlander har inspirerats av äldre fabriksbyggnader, något som inte minst märks på de stora spröjsade industrifönstren och husets urbana uttryck. I Orangeriet har Arkitekterna Henrik Frick och Johan Arrhov i kontrast mot Allén klätt fasaden i ljuspigmenterad betong med enorma fönster som går ända ner till golvet.

I HG7 ville Oscar Properties skapa ett modernt storstadsboende med mycket variation som överraskar och erbjuder mer. En del i den ambitionen återspeglas i det breda serviceutbudet, fritt att nyttja för de boende. 

Föreningen
Föreningens fastighet består av två flerbostadshus. Orangeriet och Allén med totalt 78 bostadsrätter och 4 lokaler. Den totala ytan är 7 252 kvm varav bostadsytan uppgår till 6 722 kvm och lokalytan till 530 kvm. Adress är Hammarby Allé 51-55 och Textilgatan 21-25.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Föreningen erbjuder även utvändig fönstertvätt 2ggr/år (höst och vår) samt sopcontainer 1gång/år.

För mer information besök föreningens informativa hemsida på http://www.brflinjefarten1.se/sidor/om-oss

Kommande renoveringar
I dagsläget finns inga planerade renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-08-20.

Föreningens ekonomi
I dagsläget finns inga beslut kring kommande avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-08-20.

Gemensamhetsutrymmen
Brf Linjefarten 1 har rätt att nyttja de gemensamma lokalerna - biograf, gymanläggning, spa, hundspa och aktivitetsrum - som finns inom Brf Linjefarten 2 fastighet. - Spa med torrbastu, ångbastu samt behandlingsrum. Biografen och aktivitetsrummet är belägna på Sjöfartsgatan 10.
Det finns även källarförråd, barnvagnsrum/cykelrum och cykelställ på innergården.
Utvändig fönsterputs 2-3 ggr / år för svåråtkomliga fönster, gatufasad och inglasade balkonger.
Grovsopcontainer  1-2 ggr / år.

Gårdsplats / Innergård
Föreningens medlemmar har tillgång till tre grillplatser och en lekplats för barnen.

TV- och internetanslutning
Huset är anslutet till fibernät genom Ownit, med möjlighet till IP-TV, höghastighetsinternet (700-1000 Mbit) och IP-telefoni, dessa ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Ett garageplan finns under mark som ombesörjs av Linjefarten 2.
Kötiden varierar beroende på hur många försäljningar/uppsägningar det är i föreningarna då det är tre föreningar som delar garaget om ca 126 garageplatser.
Det finns vanliga enkelplatser, dubbelplatser (på längden) samt ett antal laddplatser för elbil.
Enkelplats: 2 200 kr
Dubbelplats: 2 770 kr
El-plats: 2 800 kr inkl. el
MC: 550 kr
För köhantering kontakta kundsupport@fastum.se.
I dagsläget finns 4 lediga dubbelplatser samt 3 el-platser. 2 enkelplatser blir lediga 2024-10-01 - uppgifter hämtade från Fastum 2024-08-20.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Gemensamhetsanläggningar
Fastigheten Linjefarten 1 är delägare i gemensamhetsanläggningarna:

Linjefarten GA:1 – Bärande pelare
Linjefarten GA:2 – Undercentral, värme-, dag-, spillvatten, tappvatten, elledning, sopsug m.m.
Linjefarten GA:3 – Gård, miljörum, miljöstation m.m.
Mårtensdal GA:1 – Sopsuganläggning

Samfällighetsförening
Bostadsrättsföreningen Linjefarten 1 är medlem i Linjefarten samfällighetsförening som utöver förvaltning av ovanstående gemensamhetsanläggningar även hanterar gemensamhetslokalerna. Samfälligheten inkluderar även föreningarna Linjefarten 2 samt Båtturen 1.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Inbjudande och ljus hall ger omedelbart en överblick över hela lägenheten, med tillräckligt med plats för avhängning av ytterkläder.

Det lyxiga badrummet imponerar med en elegant sammansättning av många stilfulla inredningsdetaljer. Badrummet är rymligt och har en utmärkt planlösning som gör det funktionellt för flera personer samtidigt. För bekvämlighetens skull finns här både tvättmaskin och torktumlare från Miele. En bänkskiva av Carraramarmor och praktiska skåp med gott om förvaringsutrymme pryder rummet. Badrummet erbjuder en generös kommod med tillhörande spege, glasdörr till duschen, golvvärme och handdukstork. Det är helt enkelt en plats där man trivs.

Det luftiga vardagsrummet skapar en social atmosfär med generösa sällskapsytor, perfekt för umgänge med familj och vänner. Stora fönsterpartier fokuserar på ljus och rymd, vilket ger härligt ljusinsläpp och en trivsam utsikt. Här finns tillräckligt med plats för en stor soffgrupp och mediamöbler.

Det exklusiva och smakfulla köket, med öppen planlösning, är en plats för många nära och kära. Köket erbjuder fina materialval och detaljer såsom en påkostad bänkskiva och stänkskydd av massiv Carraramarmor, underlimmad diskho och väggskåp i ljus ton. Kvänum står för köksdesignen, medan vitvarorna är från Miele och Siemens: integrerad diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll, integrerad kyl och två frys, mikro. Intill köket finns en naturlig matplats där du kan duka upp för många sittande gäster utan att förlora den luftiga känslan. Via majestätiska dubbeldörrar når du den fantastiska vinterträdgården, en mysig plats att njuta av från tidig vår till sen höst. Här finns gott om plats för loungemöbler och cafébord, samt möjligheter för odling och växtlighet.

Det stora sovrummet är rogivande och vetter mot föreningens magiska innergård, med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Via sovrummet når du även vinterträdgården.

Det andra sovrummet är trivsamt och rymmer en dubbelsäng och tillhörande möbler.

Till lägenheten hör även ett mycket bra källarförråd på cirka 6 kvm.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Sickla Udde tvärbanestation ligger ett stenkast bort och här går även flertalet busslinje till Slussen. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.