BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen

Midsommarvägen 27

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 3.495.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

TVÅA MED BALKONG MOT GRÖNSKA I MYSIGA MIDSOMMARKRANSEN!

I Midsommarkransens pittoreska kvarter finns här ett hem utöver det vanliga. En lägenhet med varm och ombonad känsla och med genomgående generösa rum. Ytskikten går i sobra behagliga toner och med ljusa fina golv. Ljusinsläppet i detta hem är svårslaget, kombinationen med takhöjden, stora fönsterpartier i två väderstreck gör det extra påtagligt. Utsikten är lummig och här bor ni helt utan insyn.

Vidare erbjuds balkong i sydöstligt läge där solens strålar kan avnjutas större delen av dagen. Vardagsrummet är luftigt och har gott om plats för både soffgrupp och stort matbord, perfekt för härliga middagsbjudningar. Köket har renoverats med känsla för att maximera både arbetsytorna och förvaringen. Här finns gott om plats för större matgrupp, se även den alternativa planlösningen för möjlig trea.

Bostadens sovrum är generöst i storlek, här finns plats för garderober och gott om plats för dubbelsäng. Bostadens badrum är helkaklat med dusch och förberett för tvättmaskin. Hallen i detta hem är sådär alldeles lagom rymlig. Här välkomnas du hem mot de påtagliga ljusinsläppet i detta rofyllda hem. Förvaring finns det gott om även i hallen och säkerhetsdörr är installerat. Till lägenheten hör nyttjanderätten till två förråd och på entréplan finns cykel/barnvagnsrum.

Föreningen Brf Hundrovan 3 är en stor och stabil förening som består av 126 lägenheter och 15 lokaler. I föreningen finns grönskande innergårdar med boulebana, två grillplatser och lekplats. Föreningen har gemensamma utrymmen som gästlägenhet, hobbyrum och två tvättstugor. Här bor ni mitt i hjärtat utav idylliska Midsommarkransen som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, trevliga restauranger, charmiga butiker. Ett vackert hem med endast fyra minuters promenad till Midsommarkransens tunnelbana. Tunnelbanan tar er sedan vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 14 minuter.

Kom och upplev det bästa av stadsboende i Midsommarkransen! Kontakta ansvarig mäklare för att boka en visning av denna drömbostad!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 4 av 4, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 92. Föreningen Brf Hundrovan 3.

Ekonomi

Pris 3.495.000 kr / BUD. Månadsavgift 4 331 kr (värme, vatten & basutbud för TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 917 kr/mån (11 000 kr/år) varav El 275 kr/mån, Försäkring 275 kr/mån, Gas 367 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadsår
1943-1944

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen Brf Hundrovan 3 består av 8 punkthus med 126 lägenheter. Fastigheterna byggdes av Riksbyggen under 1943-1944 och har varit bostadsrätter sedan starten. Ekonomisk förvaltning administreras av HSB.

Ekonomi
Under 2023 gjordes en större amortering om ca 1 miljon på föreningens lån. Belåningsgraden är 6 782 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022/2023. Föreningen höjde avgiften med 5 % från januari 2024 främst på grund av ökade kostnader. För mer information om föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning för 2022/2023.

Mark
Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlas nästa gång 2033-07-01.

Renoveringar
Genomförda:
1993 - Stambye
2003 - Kulvertarna för el, värme och vatten fräschades upp
2008 - Föreningens trädgård uppdaterades och två grillplatser och flera sittplatser anlades
2011 - Trapphusen målades om i respektive fastighet. Bredband drogs in i alla lägenheter
2013 - Tilläggsisolering av fasader, omläggning av tak, renovering av balkonger och byte av fönster
2012 - Införande av återvinningsrum
2015 - Renovering av gasledningar, brandskyddsåtgärder i samtliga föreningsutrymmen
2020 - Uppgraderat taksäkerheten på samtliga hus
2021 - Byte av värmecentral
2022 - Byte av tvättmaskiner

Kommande renoveringar:
2023/2024 Byte av kodlås
2023/2024 Byte av cirkulationspumpar för värme och vatten, byte av motoriserad ventil och värmeväxlare
2025 Målning fönster och dörrar utvändigt, målning entréparti och takdetaljer, målning övernattningslägenhet

Gemensamhetsutrymmen
Gästlägenhet:
Föreningen har en gästlägenhet belägen på Midsommarvägen 19 som kan hyras av medlemmarna.

Verkstad/hobbyrum
På Midsommarvägen 23 finns ett rum som kan användas av medlemmarna som verkstad/hobbyrum.

Tvättstugor:
Det finns två tvättstugor i föreningen – på Midsommarvägen 19 och 23.

Cykelrum:
Det finns ett cykelrum i varje hus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Innergård
Husen är byggda på en gammal trädgårdstomt, vilket gör att det fortfarande finns en del fruktträd och buskar i föreningen. På innergården finns två grillplatser, boulebana, en mindre lekplats med rutschkana och en sandlåda.

Tv och Bredband
Som boende i föreningen kan du välja att teckna avtal med Ownit Broadband AB som levererar 100-Mbit Internetanslutning, uttag sitter i på väggen i hallen. Om ett uttag saknas i lägenheten bekostas installation av bostadsrättsinnehavaren. För att teckna ett abonnemang kontaktar du Ownit. Abonnemang för Internet kan även tecknas med Tele2 (ComHem).

Parkering
Föreningen har 25 parkeringsplatser till vilka det är kö.
Boendeparkering Taxa 4 gäller i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Förråd
Till varje lägenhet hör två förråd.

Överlåtelseavgift
3,5 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
2 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Styrelsemail: styrelsen@hundrovan3.se
Hemsida: https://hundrovan3.se/