BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Svartågatan 74

  • 3 rum och kök
  • 74 kvm
  • 3.850.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Högst upp i huset 
- Möjlig 4a! 
- Badrum och separat WC 
- Smakfullt renoverat kök 
- Två rejäla sovrum 
- Charmiga funkisdetaljer 
- Välskött och omtyckt förening

Upptäck denna fantastiska trea, belägen högst upp i huset, där ljus och rymd möts i ett helt insynsskyddat läge. Här kan du njuta av två franska balkonger som släpper in ett flödande ljus och ger en underbar utsikt över den lummiga omgivningen. Lägenheten har ett smakfullt kök med diskmaskin, perfekt för både vardagsmatlagning och middagsbjudningar. Bostaden erbjuder dessutom en separat WC med tvättmaskin och ett rymligt badrum med badkar, både praktisk och bekvämt. För den som behöver mer plats finns det möjlighet att skapa ett ytterligare rum, så bostaden blir en fyra. Perfekt för den växande familjen! Omgiven av träd och grönska, med parken Tråget som närmsta granne, får ni en känsla av att bo mitt i naturen trots närheten till service och kommunikationer. 

Föreningen Brf Söderbysjön är en välskött föreningen som bildades 2002 som består av 359 lägenheter med flera hyresrätter kvar. Innergården bjuder in till spontant umgänge för alla åldrar! Föreningen erbjuder även möjlighet till att hyra övernattningslägenhet, tillgång till gym, bytesrum, föreningslokal, tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, odlingsgrupp, hönsgrupp och en elbil. 

Någon minut bort nås idylliska Nackareservatet som erbjuder härliga löpspår och motionsslingor. Sommartid är Söderbysjön populärt för bad, även vintertid för skridskor och skidåkning. Där finns även Björkhagens FK och Brotorpsstugan som vintertid erbjuder nygräddade våfflor. Hellasgården finns även på promenadavstånd som erbjuder er motionsspår, paddling, badplats, bastu, orientering och vandring. 

Från Bagarmossen tar du dig enkelt och smidigt vidare genom stan via tunnelbanan och dess gröna linje. Innerstaden når du på ca 15 minuter. Med buss 161 tar du dig även vidare söderort mot Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen. I området finns även flera skolor och förskolor.

Detta är ett hem som måste upplevas på plats – varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 0300. Föreningen Brf Söderbysjön.

Ekonomi

Pris 3.850.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 5 322 kr (Värme och vatten ingår. Obligatorisk avgift för bredband(100/100Mbit/s) om 99 kr ingår ej ingår). Andel i föreningen är 0.3430701 %.

Driftskostnad

Totalt 696 kr/mån (8 352 kr/år) varav El 377 kr/mån, Försäkring 319 kr/mån. Antal personer: 4. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna och 2 barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

322 131 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Söderbysjön bildades 2002 och består av 359 lägenheter varav 23 är hyresrätter. Det är 14 hus belägna på Svartågatan samt Stångåvägen. I föreningen finns flera gårdar med möjlighet till utelek, grillningar och socialt umgänge.

Byggnadsår
1954

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
1992 Stambyte
2015-2017 Tilläggsisolering, fönsterbyte och dränering
2017 Stamspolning
2018 OVK
2019 Maskinparken i tvättstugan byttes
2019-2021 De horisontellt liggande avloppsstammarna byttes/relinades
2020 Byggnadernas tak tvättades och impregnerades, trasiga tegelpannor byttes, optimering av föreningens sophantering
2020 Tillfälliga kontorsplatser upprättades för att underlätta för medlemmars hemmaarbete
2020-2021 Byte av elstigar (från gatan till elcentraler i källare samt nya dragningar till och ny elcentral i varje lägenhet)
2021 Gemensam grillplats anlades, entréportar i trä slipades, portikerna i betong renoverades , föreningen antog policyn Huskurage och informerade samtliga medlemmar om policyn, föreningslokalen totalrenoverades
2022 Solceller installerades på tvättstugans tak, laddstolpar installerades till 24 parkeringsplatser
Kommande renoveringar är ny OVK samt renovering av grenledningar i källaren.

Gemensamhetsutrymmen
Cykelrum och barnvagnsförråd finns. Det finns öven ett hobbyrum där medlemmarna kan utföra enklare hantverk m.m., en föreningslokal som kan hyras för kalas eller andra aktiviteter och ett gästrum som kan hyras för övernattande gäster. Föreningen har iordningställt enkla kontorsplatser för att underlätta för den som behöver arbeta hemifrån. Det finns också en elbil som kan hyras av medlemmarna. Därutöver finns det ett gym, ett bytesrum (där medlemmar byter saker med varandra) och en odlingsgrupp som medlemmarna kan vara med i. Grupperna drivs med stöd av föreningen.

TV- och internetanslutning
Fr.o.m. 2011-01-01 har föreningen tecknat avtal med Ownit som bredbandsleverantör. Tidigare fanns avtal med Bredbandsbolaget. Avtalet med Ownit innebär att varje enskilt hushåll tecknar eget abonnemang med Ownit.

Bilplats
Föreningen har 38 garage och 26 p-platser för uthyrning.

Pantsättningar
Bostaden är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Entréhall
När du kliver in genom dörren möts du av en rymlig och inbjudande entréhall med gott om förvaring. Här finns plats för både skor och ytterkläder, vilket skapar en praktisk och välorganiserad start på ditt hem.

Kök
Det smakfullt inredda köket är hemmets hjärta, perfekt för både vardagsmatlagning och festliga middagsbjudningar. Köket är utrustat med moderna vitvaror och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring, vilket gör matlagningen till ett rent nöje.

Badrum
Det rymliga badrummet är utrustat med spegel, wc, ett badkar, vilket bjuder in till avkopplande badstunder. Här finns också smarta förvaringslösningar som gör det enkelt att hålla ordning och reda.

Separat WC
Den separata WC är inte bara praktisk utan erbjuder också en tvättmaskin. 

Sovrum 1
Ett charmigt och lekfullt sovrum, perfekt som barnrum. Här finns gott om plats för både lek och vila, och rummet är lätt att anpassa efter barnets växande behov. Förvaring finns i två platsbyggda garderober. Här finns även möjlighet att skapa ett ytterligare sovrum, se alternativ planlösning. 

Sovrum 2
Det andra sovrummet erbjuder en lugn och rofylld oas, med plats för en stor säng och andra möblemang om så önskas.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och rymligt med stora fönster och en av de två franska balkongerna som bjuder in naturen. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel, vilket gör det till den perfekta platsen för både avkoppling och sociala tillställningar.

Förråd 
Två förråd hör till bostaden.