BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden

Blommensbergsvägen 130

  • 3 rum och kök
  • 82.5 kvm
  • 5.995.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Har du drömt om radhuskänsla och närhet till fantastiska badplatser och natur samtidigt som du når stadens puls på nolltid, då kan du sluta leta nu!

Varmt välkommen till Aspudden och denna fantastiska 3,5! Lägenheten har tre väldisponerade och lättmöblerade sovrum, stora sociala ytor och en underbar uteplats. Uteplatsen vetter mot grönska och skog och är väl skyddad ifrån vägen. Här finns gräsytor och ett eget trädäck med tillhörande stor rabatt. Dessutom nås uteplatsen via en inglasad altan som med infravärme kan användas flitigt även under tidig vår och sen höst. Köket har halvöppen planlösning mot vardagsrummet och här finns plats för stort matbord. Här erbjuds alla bekvämligheter såsom separat kyl och frys, goda arbetsytor, flertalet kökskåp och givetsvis diskmaskin. Vardagsrummet är lättmöblerat och har en fin utsikt mot uteplatsen. Lägenheten är genomgående målad i vackra kulörer och alla rum präglas av en mysig känsla. Belysningen är dimbar genom det moderna Plejdsystemet som givetvis också går att styra precis som vanliga lampknappar. Badrummet är utrustat med både badkar, tvättmaskin och torktumlare. I lägenheten finns en rymlig klädkammare och i källaren ett ännu rymligare förråd så förvaringsmöjligheterna är mycket goda.

Huset byggdes 2003 och har flera bekvämligheter såsom stor hiss som går hela vägen ner till källaren, en nyligen renoverad övernattningslägenhet (belägen ett stenkast från lägenehten och nås via samma trapphus) och parkeringsplatser med laddstolpe. Här bor man i en barnvänlig förening i direkt anslutning till natur, med gemensam lekplats, nära kontakt med trevliga grannar och närhet till flera badplatser, förskolor, skolor, kollektivtrafik och lekparker. Föreningen har mycket god ekonomi med en stark kassa och en låg belåningsgrad om 7659 kr/kvm. Förra året amorterade föreningen av 2 miljoner på sina lån och det finns fortfarande ca 3 miljoner i kassan. Detta skapar trygghet och ger utrymme för oförutsedda händelser.

Måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning! 

Stor uteplats
Radhuskänsla
Stilrena ytskikt
Rymliga sociala ytor
Väldisponerade rum
Tvättmaskin och torktumlare
Goda förvaringsmöjligheter
Stabil förening som äger sin mark
Övernattningslokal
Parkeringsplatser i föreningen
Kort promenad till tunnelbanan
Vinterviken och trekanten ett par minuter bort
Lugnt och naturnära område
Flera förskolor och skolor i närheten
Parker och badplatser på gångavstånd

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan BV av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 221. Föreningen Brf Vinterviken .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 5 678 kr (värme och vattten ingår).

Driftskostnad

Totalt 793 kr/mån (9 516 kr/år) varav El 650 kr/mån, Försäkring 143 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna för el och försäkring kan både vara högre och lägre för ny ägare,.

Byggnadsår
2003

Föreningen
Brf Vinterviken bildades 2003 och består av 35 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Renoveringar
2023 renoverades överattningslägenheten
2022 laddstolpar har installerats på samtliga parkeringsplatser
2022 fasadtvättades hela fastigheten
2021 injustering av elementen och undercentralen renoverads
2021 nya maskiner i tvättstugan
2020 upprustning av gym och lekplats
2018 installation av solceller
2015 målades balkongerna
2012/2013 upprustning av multigymmet
2012 installerades nya lås på dörrar, ny bergvärmeanläggning och övernattningslägenheten renoverades

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till internet och TV via Com Hem. Föreningen tar fram ett avtal för gemensamt internet och planen är att det fr.o.m november 2024 kommer tillkomma ett obligatorikt tillägg om 69 kr/mån för internet (1000 mbit).

Tvättstuga
I källarplan i samma hus finns det en tvättstuga.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en gemensam övernattningslägenhet med plats för 5 personer som går att hyra. Det finns cykel- och barnvagnsrum samt en mysigt gård på baksidan. I källaren finns också ett gym som kan nyttjas av medlemmarna, nyckel köps för en engångskostnad om 250 kronor.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkeringsplats
I föreningen finns 18 parkeringsplatser. Samtliga parkeringsplatser har laddstolpe för elbil. Separat kö.

Överlåtelseavtal
En överlåtelseavgift tas ut om 1433 kronor.

Pantsättningsavgift
En pantsättningsavgift tas ut om 573 kronor per pant.

Områdesbeskrivning

Aspudden har på senare år vuxit fram som en av Stockholms mest eftertraktade närförorter. Aspudden är som en liten småstad med bevarad charm från förra sekelskiftet. Här finns gott om service såsom affärer, skolor, caféer, restauranger, bokhandel och bibliotek. Under hösten 2020 öppnades Aspen, en kvartersbio med film, kulturevenemang och bistro. På Hägerstensvägen finns trevliga Fabelbar med sina onsdagsquiz. Den lokala franskinspirerade bistron, Kniv & Kavel, har fokus på naturvin.

Promenadavstånd till klippbad vid Örnberget och Gröndal samt välkända besöksmål så som Vinterviken med Vintervikens Trädgårdskafé och restaurang Winterviken. I närheten finns även Aspuddsparken med lekplats, plaskdamm och minidjurpark samt Golfbaren med minigolf, sommarbistro och bar.

Södermalm nås snabbt och smidigt med tunnelbanan på 5 minuter. Till T-centralen tar du dig på 10 minuter. Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack och restaurang Landet. I närheten ligger Midsommarkransen med populära Svenska Sushiköket och Hamburgerköket. På bekvämt gångavstånd finns även Liljeholmsgallerian med över 90 butiker, kvällspromenaden tillbaka tar man längs sjön Trekanten.