BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Midskeppsgatan 12, 3 tr

  • 2.5 rum och kök
  • 55 kvm
  • 4.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna ljusa och välplanerade 2,5:a om 55 kvm med en fantastisk balkong om ca 15 kvm belägen på attraktiv adress i eftertraktade Hammarby Sjöstad! Här bor du i ett perfekt strategiskt läge med närhet till precis allt du kan tänkas önska dig!

Denna fina bostad ligger högt upp i fastigheten på våning 3 och bjuder på en social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Man har ett väl tilltaget sovrum med plats för 1.80 säng och från sovrummet nås ett extra rum som går att disponeras efter behov, t.ex. som barnrum, kontor eller walk-in closet. Bostaden har flertalet stora fönsterpartier som ger ett väldigt fint ljusinsläpp, högkvalitativa materialval, ljusa ytskikt, genomgående ekparkett, och man har även mycket bra förvaringsmöjligheter. USP'en är den stora inglasade balkongen om ca 15 kvm! Här finns gott om plats för lounge-grupp/utemöbler, växter och odlingslådor eller annan utsmyckning. Det komplett utrustade badrummet som är inrett i fint klinker i svart kulör och kakel på väggar i vit kulör är både stilrent och funktionellt. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, härlig golvvärme, spegel, duschhörna och separat tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett förråd. I fastigheten finns garage med platser tillgängliga för föreningens medlemmar att hyra för 1400 kr/mån. Bostadens lån per kvm är ca 4284 kr. 

Området präglas av lugn och närheten till både stad och natur, vilket gör det perfekt för den som söker det bästa av två världar. Området är extra förtrollande under sommaren med vackra fasader och rosprydda rabatter. Hammarby Sjöstad är ett eftertraktat område med närhet till stadens puls på några minuter och badmöjligheter vid Järla sjö inom kort gångavstånd. I direkt närhet till bostaden kryllar det av restauranger och caféer, fina promenadstråk på bryggor längs vattnet, utmärkta kommunikationer, flertalet gym och utegym, fina parker, närhet till mysiga badplatser och Hammarbybacken för utförsåkning på vintern, välsorterade matbutiker, shopping, frisörer och närservice och mycket mer därtill. 

Välkommen på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 1252. Föreningen Brf Träslöjden.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Tele2.

Ekonomi

Pris 4.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 664 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband (+130kr) ingår). Andel i föreningen är 1.123 %.

Driftskostnad

Totalt 630 kr/mån (7 560 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån, Övrigt 130 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

374 372 kr

Byggnadsår
2009

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen, belägen i Hammarby Sjöstad består av 69 lägenheter fördelade på tre trappuppgångar; Midskeppsgatan 10, 12 och 16 samt två verksamhetslokaler, i dagsläget drivs en förskola och ett hunddagis i lokalerna.

2020 har de genomfört en stamspolning.
2019 och 2020 har takterasserna renoverats för de lägenheter som har det.
2020 installerades ett renings- och underhållssystem för värmen (radiatorerna).

Mark
Fastigheten är upplåten med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäld sträcker sig till 2029.

Ekonomi
Månadsavgiften höjdes 2024-01-01 med 15%. Inga avgiftshöjningar planerade.

Tv och bredband
Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband och IP-telefoni via A3/Tele2. Bredbandet debiteras med 130 kr/månad i samband med månadsavgift. Maxhastighet för bredband är 1000 mbit/sek.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har ingen tvättstuga. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Parkering
I fastigheten finns garage med platser tillgängliga för föreningens medlemmar att hyra för 1400 kr/mån. Separat kö. Parkeringsplatserna ägs och förvaltas Botrygg (vid intresse, kontakta Botrygg på tel 010–516 30 00). I Hammarby Sjöstad tillämpas sedvanlig boendeparkering. För mer information se www.stockholm.se/parkering.

Ägande
Föreningen godkänner ej juridisk person.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
På Midskeppsgatan finns i ena änden hotell Park Inn med 178 rum samt restaurang och bar. I andra änden på kajen vid vattnet ligger restaurang Göteborg. Här finns också en inhägnad lekplats med bland annat sandlåda och gungor samt vatten och stora ytor gräsmatta som en del av den urbana parken Sjöstadsparterren (vinnare av Kasper Salin-priset 2005) som korsar och avslutas vid Midskeppsgatan med Dag Birkelands ”Vattentrappa”, en av flera konstnärliga utsmyckningar i området.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Föreningens hemsida
www.brftraslojden.se

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Skanstull Ringens köpcentrum och även nära till Gullmarsplan och Globen shopping.
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis Haga bageri, Pane Fresco, Tezekuri, Texas Longhorn, Krubb och Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som ICA, Coop, och Lidl, postombud och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser

I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Mårtensdal tvärbanestation ligger ett par hundra meter bort och på gångavstånd Gullmarsplan med flertalet tunnelbanelinjer, bussar och tvärbana. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Planerad byggstart är 2019 och byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering

Parkeringsgarage i fastigheten och på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.