BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Henriksdal

Henriksdalsringen 91, 6tr

  • 3 rum och kök
  • 81 kvm
  • 3.695.000 kr Utgångspris
  • 3726
Värdera din bostad

Beskrivning

På Henriksdalsberget finner ni denna fantastiskt fina och välplanerade 3a. Bostaden ligger i ett perfekt läge med direkt närhet till vatten och natur, samt kommunikationer till City. Detta är en bostad ni inte får missa.

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den mycket trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsytor samt bra förvaring i form av garderober samt en generös tilltagen klädkammare. 

Från hallen når man det nyrenoverade köket som är välplanerat och erbjuder goda arbets- och förvaringsutrymmen.  Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, vinkyl, inbyggd ugn samt diskmaskin.

Vidare når man det öppna och ljusa vardagsrummet och är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Vardagsrummet är stort och rymmer enkelt stor soffgrupp, tv möbler samt matsalsmöblemang. Här kommer man även ut till bostadens trevliga inglasade balkong. Här finns gott om plats för sittgrupp och gröna växter och här har man även den fantastiska utsikten ner mot Svindersviken.

Bostaden har även två rymliga sovrum som enkelt får plats med större dubbelsäng och garderober. 

Bostaden har ett stort badrum samt en gäst wc. Badrummet är utrustat med wc, dusch handfat samt tvättmaskin och torktumlare.

 

- Helt insynsskyddad lägenhet 

- Mycket välplanerad 3a med stora och öppna rum.

- Bra förvaring i form av garderober och klädkammare

- Stort badrum och en gäst wc.

- Vindsförråd i samma hus.

- Bilfri och oerhört barnvänlig innergård med åtta lekplatser, fotbollsplan och basketplan.

- Nära till vatten, natur och kommunikationer in till City. I närområdet finns restaurang, matbutik, kemtvätt och förskola.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 564-1-0076. Föreningen Brf Svindersvik i Nacka.

Ekonomi

Pris 3.695.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 5 497 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.34603598 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggår
1971

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk frånluft

Brf Svindersvik i Nacka
Fastigheten som uppfördes 1969-71 är ett flerbostadshus med 5-7 våningsplan som omfattar 317 lägenheter varav 64 hyresrätter. Därtill finns 27 lokaler och fyra garage med totalt 239 platser. Föreningen är en äkta förening och äger marken. För mer information var god se föreningens hemsida: http://www.svindersvik.se.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-09-03.

Kommande renoveringar
Just nu pågår fönsterbyte i fastigheten och närmast efter det ligger stamrenovering mest troligtvis relining som planeras att påbörjas någon gång under 2025 - uppgifter hämtade från föreningen 2024-09-03.

Genomförda renoveringar
2016 - Renovering av hissar
2012-2013 - Renovering av trapphus.
2012-2013 - Ombyggnad av värmesystem.
2018 - Stamspolning
2021 - Nya porttelefoner
2023 - Fönsterbyte

TV/Bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Telenor. Bredbandspaketet heter Bredband 500 och avser en ned- och uppladdningshastighet på 300-500 Mbit/s (kan variera beroende på nät). TV-paketet heter TV Bas och avser ett basutbud med de vanligaste TV-kanalerna. Avgiften för detta är 200 kronor/månad och läggs på avgiften för lägenheten.

Parkering
Föreningen har totalt 239 garageplatser, varav 17 med laddstation, belägna i 4 olika garage. 
Garageplats uthyres för 800 kr/månad.
Garageplats med laddstation för El/hybridbil kostar 1000 kr/månad plus elförbrukning.

I dagsläget finns det lediga p-platser i 83ans och 91ans garage - uppgifter hämtade från föreningen 2024-09-03.

Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, föreningslokal med bastu och hobbyrum, gästlägenhet i port 107, tvättstuga i port 95, barnvagns- och cykelrum samt grovsoprum.
För att komma in till tvättstugan och vinden används en bricka. Med brickan bokar man också tvättider i tvättstugans entré.

En övernattningslägenhet finns för uthyrning i Henriksdalsringen 107 för 300kr/dygn.
Här finns tillgång till fyra sängplatser, ett pentry, toalett-­ och duschrum. 
För att boka övernattningslägenheten kontaktar man styrelsen via styrelsens mail eller fyller i ett webformulär på föreningens hemsida.

För användning av bastun kontaktar man föreningskontoret eller fyller i ett webformulär på föreningens hemsida. Bastun hyr man per timme. Första timmen kostar 100 kr och därefter 50 kr/timme.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner ej juridisk person.
Föreningen godkänner delat ägande, med en minsta ägarandel om 5%.

Överlåtelseavgift
2.5% av prisbasbeloppet, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbeloppet, betalas av köpare.

Pantsättningar

Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Området
Henriksdalsringen är belägen i Nacka kommun, öster om centrala Stockholm. Den sträcker sig runt området kring Henriksdalsberget, som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholms inlopp och stadssiluetten. Området längs Henriksdalsringen består huvudsakligen av bostadsområden med en blandning av olika typer av boenden, inklusive lägenheter och radhus.

Skolor och förskolor
I närheten av Henriksdalsringen och i Nacka kommun finns flera skolor och förskolor. Här är några exempel på skolor och förskolor i området:
Henriksdalsskolan är en grundskola som ligger nära Henriksdalsringen. Skolan erbjuder undervisning för elever från förskoleklass till årskurs 9.
Nacka Gymnasium är en gymnasieskola som erbjuder ett brett utbud av gymnasieprogram och utbildningar.
Henriksdalsringens förskola är en kommunal förskola som ligger i närheten av Henriksdalsringen. Förskolan erbjuder omsorg och pedagogisk verksamhet för barn i åldern 1-5 år.
Villa Eugenie Montessoriförskola är en privat förskola som följer Montessoripedagogiken. Den erbjuder förskoleverksamhet för barn i åldern 1-5 år.

Kommunikationer
Henriksdalsringen är en betydande trafikled i området och ger goda kommunikationsmöjligheter. Gatan ansluter till andra viktiga vägar och motorvägar, vilket gör det lätt att ta sig till och från området med bil. Det finns också kollektivtrafikförbindelser, inklusive busshållplatser i närheten av Henriksdalsringen.

Affärer och restauranger
Inom och i närheten av Henriksdalsringen finns ett antal bekvämligheter och serviceinrättningar. Det inkluderar livsmedelsbutiker, restauranger, caféer och andra småföretag. Nacka Forum, ett större köpcentrum, ligger också i närheten och erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger och andra tjänster.

Natur och fritid
Henriksdalsringen är omgiven av natursköna områden och erbjuder närhet till olika grönområden och parker. I närheten finns Henriksdalshamnen och Henriksdalsberget, där det finns promenad- och cykelvägar med fin utsikt över Stockholms skärgård. Det finns också närliggande naturreservat och stränder längs kustlinjen som erbjuder möjligheter till avkoppling och utomhusaktiviteter.
Området runt Henriksdalsringen har ett utbud av kulturella och fritidsaktiviteter.