BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tollare

Tollareslingan 12, 10 av 10 tr

  • 5 rum och kök
  • 113 kvm
  • 7.295.000 kr /accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Dubbla balkonger med fantastisk havsutsikt och fri sikt. Denna bostad måste upplevas på plats!

Är du kräsen och söker det bästa? Välkommen till denna femrummare med sociala ytor i fronten och utsikt över Lännerstasundet, utrustad med en stor kungsbalkong på 12 kvm samt ytterligare en balkong. Unikt för denna bostad är även de stora, rymliga sovrummen, något som är sällsynt för femrummare i Tollare.

  • Högt och fint läge med utsikt
  • Stora sovrum med bra förvaring
  • Vattenutsikt
  • Ingen insyn
  • Garage med direktaccess från trapphuset
  • Nyskick

Denna bostad utmärker sig med sitt läge och utsikt, och sticker ut i området tack vare de rymliga sovrummen. Det är få femrummare i Tollare som har generöst tilltagna sovrum, särskilt barnrummen. Det finns också gott om förvaring i hallen och i varje enskilt sovrum. Master bedroom har en egen walk-in-closet som dessutom kan utvidgas genom att flytta en vägg.

Badrummen är stilrena och båda har dusch. I det större badrummet finns en praktisk klädvårdshörna med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och överskåp.

Vardagsrummet och köket ligger i ett perfekt söderläge med stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en utsikt man aldrig tröttnar på. Det stora, stilrena och fullutrustade köket har gott om förvaring och arbetsytor, och är utrustat med diskmaskin, kyl och frys, varmluftsugn, mikro, induktionshäll och köksfläkt. Matplatsen är trevligt belägen med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet rymmer en stor soffa, soffbord och mediamöbel, med plats för hela familjen.

Till bostaden hör även ett förråd. Garaget nås via hiss. Gör livet enkelt – köp en bostad som gör dig glad varje morgon du tittar ut genom fönstret. Detta är din nya vardag!

   

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 4 sovrum. Lägenhetsnummer 021301. Föreningen Brf Tollare Terrass.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Pris 7.295.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 8 344 kr (Värme, Kallvatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen inehåller 124 st lägenheter fördelade på 1-5 rok. I miljörummet kan glas, metall, plast, kartong och matavfall sorteras. Föreningen har Energiklass C och ett kollektivt bostadsrättstillägg vilket därmed inte behövs i den privata hemförsäkringen.

Kommande renoveringar 
Just nu pågår installation av laddstationer på samtliga platser i garaget. Detta medför inga extra avgifter förutom kostnaden för eventuell laddning inklusive ett påslag på elkostnaden.  Det finns likvida medel för installationen. Inga kommande renoveringar inplanerade - uppgifter hämtade från föreningen 2024-06-18.

Kommande avgiftsförändringar
Inga kommande avgiftshöjningar är inplanerade i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-06-18.

Tv och bredband
TV, bredband och telefoni går via gruppavtal med Tele2. Obligatorisk avgift för medlemmarna om 195 kr/månad.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Parkering
Det finns 107 garageplatser, varav 22 är laddplatser. Garaget kommer även förses med en Bilpool. Garaget är en gemensamhetsanläggning med Brf Vyn.

Singelplats 1500kr/mån
Dubbelplats 2125kr/mån
Laddplats 1625kr/mån
Rörelsehindrad 1500kr/mån
Separat kö till platserna som hanteras av Parkit.

I dagsläget finns det en ledig plats, till laddplatserna är det kö - uppgifter hämtade från Parkit 2024-06-18.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbelopp betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbelopp

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://boappa.com/societies/se/stockholm/brf-tollare-terrass/

Att tänka på inför köpet

Prata med mäklaren, det är viktigt att du som spekulant känner att du har fått den information som krävs för att ta ett välgrundat beslut. Tveka därför inte att höra av dig till mäklaren om du har ytterligare frågor. Tala gärna med din bank innan ni ger er in i en budgivning. Det är bra att veta vilka ekonomiska förutsättningar man har och vilka villkor banken kan erbjuda. Var tillgänglig! Tillgänglighet uppskattas av samtliga parter. Var öppen och ärlig! Informera om villkor och önskemål. Öppna kort bidrar till en problemfri och lyckad affär för samtliga.

Info om budgivning

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Områdesbeskrivning

I Nacka växer skärgårdsstaden Tollare expansivt fram och här har man bevarat anor från 1400-talet som ska göra sig påminda i den moderna vardagen. Tollare är ett fantastiskt område där både naturen, vattnet och storstan är i fokus. Området började bebyggas under 2012 och fortsätter kontinuerligt att växa med allt från små ytsmarta lägenheter till stora takvåningar och friliggande hus med unik arkitektur. Tollare förväntas vara färdigbyggt under 2020 och beräknas då försett drygt 1 100 familjer med nya unika hem. Här finns någonting för alla åldrar - familjeliv och egentid, jobb och fritid samt natur och storstad.

I området finns bageri, gym, mindre livsmedelsbutik samt Tollares nyöppnade kvarterskrog, Bruket, nere vid vattnet. I närområdet finns ytterligare butiker, restauranger och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum. 

Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. På fritiden finns många olika aktiviteter för barnen, allt från naturliv till idrotter av olika slag.