BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Lidköpingsvägen 9

  • 2 rum och kök
  • 39.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Lidköpingsvägen 9 - ett inflyttningsklart boende på höjden i trivsamma Hammarbyhöjden. Denna lägenhet har allt du kan önska dig – ett stilrent renoverat kök och badrum, en solig balkong och en omgivning av lummig grönska.

I hallen möts du av ett grått klinkergolv och två platsbyggda garderober från byggåret som erbjuder gott om förvaring. Här finns även plats för ytterkläder och skor, vilket skapar en praktisk och välkomnande entré. Det moderna badrummet är smakfullt inrett med marmorgolv och kaklade väggar. Här finner du en dusch, handfat med kommod, spegelskåp, WC och ett vädringsfönster som släpper in naturligt ljus. Sovrummet erbjuder en rogivande atmosfär med utsikt över grönska. Här finns plats för en stor säng och förvaring, precis det du behöver för en god natts sömn. Vardagsrummet är stort och lättmöblerat med ljust golv och väggar i en ljusgrön nyans. De djupa fönsterbrädorna är en charmig tidstypisk detalj som ger rummet karaktär. Här finns plats för en soffa, fåtölj och ett matbord med tillhörande stolar. Från vardagsrummet når du den härliga balkongen där du kan njuta av solen under dagen. Balkongen är perfekt för den som älskar att odla och ha blommor, med plats för ett cafébord och stolar. En grönskande lönn utanför skapar en fridfull och vacker utsikt. Köket är smakfullt renoverat och har en halvöppen planlösning med vardagsrummet, vilket skapar en social och inbjudande atmosfär. Till bostaden hör även ett förråd, vilket ger extra förvaringsutrymme.

Lägenheten ligger med oslagbart läge med närhet till både Hammarbyhöjdens centrum, stadens puls och till Nackareservatet. Från bostaden nås både skidåkning, bad och promenader i naturen på några minuter. Sicklasjön erbjuder fina möjligheter till långfärdskridskor på vintern och på sommaren är det bara en kort promenad till svalkande klippbad eller till närmsta badbrygga.

På några minuters promenad nås även Hammarbyhöjdens centrum med sitt utbud av service. Här finns mysiga fiket Fraterno, restauranger, mataffär, bageri, kiosk, blombutik, kemtvätt, apotek, gym och bankomat mm. Tunnelbanan i Hammarbyhöjdens centrum ligger ca 500 meter bort från bostaden och tar dig till Stockholms innerstad på ca 10 minuter. Även Skärmarbrinks tunnelbana finns inom kort promenadavstånd. 

Välkommen hem! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 91002. Föreningen Brf Adjunkten 7.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 592 kr (Värme, vatten och basutbud av TV-kanaler ingår). Andel i föreningen är 6.7615 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav Övrigt 375 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader för el och försäkring med 1 vuxna och 1 barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

299 644 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Adjunkten 7 bildades 2011 och tog över fastigheten Adjunkten 7 i maj 2012. Föreningen består av 12 lägenheter, varav 11 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt.

Utförda renoveringar
2024 Översyn radiatorer samt byte av termostatventiler/injusteringsventiler
2023 Byte av avstängning- och injusteringsventiler, genomförd OVK och rengöring av ventilationskanaler, byte av lås till allmänna utrymmen och avfallsskåp
2022 Försäljning av ombyggd lokal
2021 Nytt golv i källarkorridoren
2020-2021 Ombyggnad av lokal till lägenhet
2020 Ny värmecentral
2018 Nya fönster, balkonger, tak, stuprör samt fasad
2017 Relining av avloppsstammarna i källaren
2012 Nya maskiner i tvättstuga
1985 Omfattande renovering av fastigheten, stammar, tvättstuga, trapphus, tak, fasad och balkonger

Kommande renoveringar
Elservis planeras att byta 2024/2025. Föreningen räknar med att inte uppta några nya lån i samband med detta.

Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi med de större renoveringarna gjorda. Lån/kvm ligger på 6 564 kr. Inga planerade avgiftsförändringar, info från styrelsen 2024-06-10. 

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tvättstuga och cykelrum för medlemmarna.

Mark
Föreningen innehar marken med tomträtt tom 2033-03-31.

Parkering
Föreningen har en parkeringsplats som det är separat kö till, fn är det två i kö (info från styrelsen 2024-06-10). Avgiften för parkeringsplatsen är ca 500kr/mån. I området råder även boendeparkering via Stockholmsstad om ca 500 kr/mån.

 

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall som bjuder in till bostaden med sitt gråa klinkergolv. Här finns två garderober från byggåret som erbjuder gott om förvaring. Plats för ytterkläder och skor finns också, vilket gör det enkelt att hålla ordning.

Badrum
Smakfullt modernt badrum med marmorgolv och kaklade väggar. Utrustat med dusch, handfat med kommod, spegelskåp och WC. Ett vädringsfönster ger naturligt ljus och möjlighet till att vädra. 

Sovrum
Sovrum med plats för stor säng och förvaring. Fönstret vetter mot grönska, vilket ger en lugn och rogivande atmosfär.

Vardagsrum
Stort och lättmöblerat vardagsrum med ljust golv och väggar i en ljus grön nyans. De djupa fönsterbrädorna är tidstypiska för byggåret och skapar en charmig känsla. Här finns plats för soffa, fåtölj, samt matbord med tillhörande stolar. Från vardagsrummet nås även balkongen.

Balkong
Härlig balkong med plats för cafébord och stolar. Perfekt för den som vill odla och ha blommor. Balkongen får sol under dagen och har en grönskande lönn och andra träd utanför som ger en vacker och skyddande utsikt.

Kök
Smakfullt kök med förvaring i över- och underskåp samt gott om arbetsyta. Köket är optimalt planerat och utrustat med diskmaskin, kyl, frys, induktionshäll, ugn och kolfilterfläkt. Ett fönster mot grönska ger ett härligt ljusinsläpp.

Förråd 
Ett källarförråd hör till bostaden. 

Övrigt 
Enligt lägenhetsförteckningen är bostaden 1,5 rok.