BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Voxnegränd 1

  • 3 rum och kök
  • 64 kvm
  • 3.795.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

På sjunde våningen finner vi denna fina trerummare med strålande, milsvid utsikt mot både Stockholm stad och Nacka reservatets grönskande skog! Här erbjuds ett bekvämt boende med en härlig blandning av det praktiska, bekväma och det rekreativa. Njut av säsongernas skiftningar och vackra solnedgångar från första parkett! De sociala ytorna är väl tilltagna och med utsikten i fonden är det en mötesplats att vara stolt över. En mycket välplanerad lägenhet med två sovrum, rymligt och trivsamt kök, vardagsrum med utgång till balkong, badrum med tvättmaskin samt en rymlig garderob.

- Milsvids utsikt över Stockholm från Kaknästornet mot Nacka reservatet 
- Balkong med sol från morgon till kväll
- Gavelläge
- Stor och stabil förening
- Välplanerad
- 5 minuters promenad till T-bana
- Ljust och insynsfritt
- Nära natursköna Nackareservatet

Brf Voxnan är en mycket omtyckt och välskött förening bestående av 172 lägenheter. Föreningen har några hyresrätter kvar (dold tillgång). Möjlighet finns för medlemmar att hyra föreningens övernattningsrum, festlokal och parkeringsplatser. En bytesbörs finns även för medlemmarna.

Här bor du granne med Nackareservatet som erbjuder härliga löpspår och motionsslingor. Sommartid är Söderbysjön populärt för bad, även vintertid för skridskor och skidåkning. Där finns även Björkhagens FK och Brotorpsstugan som vintertid erbjuder nygräddade våfflor. Hellasgården finns även på promenadavstånd som erbjuder er motionsspår, paddling, badplats, bastu, orientering och vandring.

Någon minut från lägenheten ligger Bagarmossens Centrum med livsmedelsbutiker, torghandel, restauranger, bibliotek och Folkets Hus. Populära bageriet Lilla Bagis är en favorit i området, även Hushållet som är en zero-waste mataffär som är mycket uppskattad. I området finns flertalet förskolor och skolor.

Från Bagarmossen tar ni er enkelt och smidigt vidare genom stan via tunnelbanan och dess gröna linje. Innerstaden når ni på ca 15 minuter. Med buss 161 tar ni er även vidare söderort mot Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen. I området finns även flera skolor och förskolor.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 0650. Föreningen Brf Voxnan.

Ekonomi

Pris 3.795.000 kr. Månadsavgift 5 827 kr (Värme, vatten, förråd och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.6521 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

365 759 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Voxnan bildades år 2002. Föreningen består av 172 lägenheter varav 6 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns också 9 hyreslokaler. Marken innehas med tomträtt. Föreningen har installerat solelanläggning. Det primära syftet med den är att driva föreningens gemensamma tvättstuga ett steg mot en hållbarare och miljövänligare bostadsrättsförening.

Från 1 april höjs avgiften med 3%. Inga andra höjningar är planerade, uppgifter från styrelsen 2024-02-16.

Byggnadsår
1954

Utförda renoveringar
1990-talet genomfördes ett stambyte
2003 fiberbredband installerades till varje lägenhet
2012 renoverades balkongerna
2013 renoverades trivsellokalen och en övernattningslägenhet installerades
2014 spolades stammarna
2017 renoverades fasader med tilläggsisolering och samtliga fönster byttes
2020 Stamspolning
2021 Renovering hiss Voxnegränd 1
2021/2022 Byte av horisontella avloppsstammar, renovering av elledningar och gemensam armatur, övergång till gemensam IMD-mätning för elhandel, installation radonfläktar, utglesning av träd
2022/2023 Fasadrenovering på Voxnegränd 17s gavel, högtryckstvätt tak, inrättande av bottentömmande kärl för hushållssoppor och matavfall
2023/2024 Byte av horisontella stammar

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till TV via Tele2. Bredband via Ownit fiberuppkoppling som ingår i månadsavgiften.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en övernattningslägenhet samt en trivsellokal som kan bokas av medlemmarna. I trivsellokalen finns också en vävstol. Även bytesrum och välutrustat hobbyrum finns.

Tvättstuga
Föreningens tvättstuga är belägen på Voxnegränd 7-9. Fyra maskingrupper finns varav samtliga har tillhörande torktumlare och torkskåp. Dessutom finns mangel och en grovtvättgrupp.

Övrigt
Till lägenheten hör ett matkällarförråd och ett källarförråd.

Parkering
I föreningen finns 13 garageplatser 10 parkeringsplatser och 1 MC-plats (separat kö). På gatan råder boendeparkering enligt skyltning via Stockholmsstad om ca 300 kr/månad.

Försäkring
Brf Voxnan har tecknat en gemensam tilläggsförsäkring för alla bostadsrätter i föreningen.

Överlåtelseavtal
En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kronor.

Pantsättningsavgift
En pantsättningsavgift tas ut om 525 kronor per pant.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.