BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Haninge - Brandbergen - Svartbäcken

Valfiskens gata 822

  • 4 rum och kök
  • 118 kvm
  • 3.795.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Valfiskens gata 822. Ett stilfullt enplanshus på 118 kvadratmeter som totalrenoverades 2017. Huset är beläget på ett eftertraktat hörnläge och har en vacker skogsdunge som granne, vilket skapar en idyllisk och privat atmosfär.

Huset utstrålar modern elegans med ljusa och luftiga utrymmen. Det erbjuder tre väl tilltagna sovrum som passar perfekt för både familjer och gäster. De stora fönstren i hela huset släpper in rikligt med naturligt ljus och bidrar till en härlig känsla av rymd och öppenhet.

Det smakfullt inredda köket är hemmets hjärta, med noggrant utvalda material och moderna vitvaror. Här finns gott om plats för matlagning och sociala tillställningar, med en matplats som bekvämt rymmer 6-8 personer.

Vardagsrummet är en inbjudande plats för både avkoppling och umgänge, och den charmiga braskaminen skapar en mysig stämning under kalla vinterkvällar. Husets helkaklade badrum är ljusa och moderna, och erbjuder en känsla av lyx och avkoppling.

Ett av de stora dragplåstren i detta hem är de lyxiga dubbeldörrarna i glas som leder ut till en rymlig altan från tre av rummen. Denna utomhusyta är idealisk för både avkoppling och sociala tillställningar, där du kan njuta av den fridfulla omgivningen med skogsdungen som närmaste granne.

Detta vackra enplanshus kombinerar stil, komfort och funktionalitet på ett enastående sätt. Det är ett perfekt hem för den som söker en modern och bekväm livsstil i en lugn och naturskön miljö.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Gjuten betongplatta. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Papp. Ventilation: Självdrag, Ventilerat golv med fläktsystem. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Fönster: 3-glas. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Luftvattenvärme med vattemburen golvvärme, Braskamin.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.795.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 3 000 kr/mån (36 000 kr/år) varav El 2 083 kr/mån, Vatten/Avlopp 250 kr/mån, Sotning 42 kr/mån, Samfällighet 625 kr/mån.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 184 000 kr
Mark, totalt värde: 929 000 kr ().
Summavärde: 2 113 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1974
Värdeår: 1974

Pantbrev
4st totalt 2 470 600kr

Parkering
Garage i länga samt en parkering via samfälligheten.

Fastighetsavgift
9 287 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 287 kr/år för småhus deklarationen 2023 (inkomståret 2022). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Renoveringar

2017
Det genomfördes en väldigt omfattande renovering 2017 där bland annat detta gjordes :
Man satte in ett ventilerat golv i hela huset med ett fläktsystem för att minimera risken för fukt.
Tak.
Alla ytskikt.
EL.
Alla våtrum.
Förrådet byggdes in i huset.
Kök.
Braskamin installerades.
Altan byggdes om.
Vattenburen golvvärme sattes in.

Servitut & gemensamhetsanläggningar

Officialservitut underhålls avloppsledning, Förmån
01-ÖSR-1818 - 182

Officialservitut underhålls, Förmån
01-ÖSR-1818 - 3

Officialservitut underhålls avloppsledning, Last
01-ÖSR-1818 - 181

Officialservitut ledning, Last
01-ÖSR-1818 - 2

Gemensamhetsanläggning HANINGE SÖDERBY GA:25
GA1

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

Rumsbeskrivning

Badrum

Två helkaklade, ljusa badrum som erbjuder en känsla av lyx och avkoppling. De är utrustade med moderna sanitetsartiklar.

Sovrum

Tre väl tilltagna sovrum med bra ljusinsläpp, perfekta för både familjer och gäster. Varje sovrum har plats för en dubbelsäng och ytterligare möblering.

Kök

Det stora köket är hemmets hjärta och är inrett med smakfulla materialval. Här finns plats för 6-8 personer att samlas runt matbordet. Köket är fullt utrustat med moderna vitvaror och erbjuder rikligt med arbetsyta och förvaringsutrymmen.

Tvättstuga

En praktisk tvättstuga med nödvändiga faciliteter för en smidig vardag. Här finns både tvättmaskin och torktumlare samt gott om förvaringsutrymme.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet har en braskamin som bidrar till en mysig atmosfär under kalla vinterkvällar. Rummet är perfekt för både avkoppling och socialt umgänge.

Uteplats

Tre av husets rum har stora, lyxiga dubbeldörrar i glas som leder ut till en härlig altan. Denna utomhusyta är idealisk för både avkoppling och sociala tillställningar under sommarmånaderna.

Områdesbeskrivning

Brandbergen

Naturnära Brandbergen är beläget mellan Handen och Vendelsö och granne med Tyresta Nationalpark med en av de största och finaste urskogarna i Sverige. Brandbergen är ett mångkulturellt samhälle med ett färgglatt lokalt centrum med bl. a. bowlinghall och stoltserar med Haninges enda biograf.

Kommunikation

Brandbergen har goda kommunikationer. Lokalbusslinjer till Haninge Centrum och pendeltåg samt till andra kommundelar och Tyresö. Direktbusslinjer till Stockholm och snabbuss till Gullmarsplan. Restid till Stockholms city med bil tar ca 20 min. Brandbergen har ett bra utbyggt nät av gång- och cykelvägar.

Brandbergen Centrum

I Brandbergens centrum har man ett stort utbud av butiker mm. Här finns bl a livsmedelsbutik, restaurang, frisör, apotek, bio och bowling. Det är även nära till alla stormarknader som ligger ut med Gudöbroleden samt till Haninge Centrum.

Skolor och barnomsorg

Brandbergsskolan F-9. Haninges musikklasser Brandbergsskolan 4-9. Brandbergens förskolor; Trombonen, Tamburinen, Trumman och Dragspelet.

Naturområde

I Brandbergen centralt finns ett parkområde och i anslutning till detta finns bl a ett utomhusbad, bollplaner och lekytor. Det finns bostadsnära naturområden med motionsspår. Några kilometer bort från Brandbergen finner man Tyresta nationalpark och i Tyresta by finns café, mindre djurhållning och Nationalparkernas hus. Nära Brandbergen ligger också Skutans Gård som är en ideellt föreningsdriven hästgård för barn och ungdomar i Haninge