BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Götgatan 90A, 1tr

  • 1.5 rum och kök (möjlig 2a)
  • 42 kvm
  • 4.050.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Mitt i Söders puls finns denna charmiga 1,5a (möjlig 2a) med härlig kungsbalkong och 0 kr i avgift! Lägenheten passar såväl singeln som paret som söker ett inflyttningsklart boende. Ett centralt läge med alla bekvämligheter utanför porten men samtidigt lugnt och insynsfritt med samtliga fönster mot Blekingegatan. Stabil förening i välrenoverad fastighet från 1932 med bästa läge och mycket stora lokalhyresintäkter om ca 4 Mkr årligen vilket ger möjlighet till ett fortsatt avgiftsfritt boende.

Med Söders puls utanför dörren är detta läge optimalt för dig som vill bo centralt och ha nära till allt. Gott om välbevarade tidstypiska detaljer, fiskbensparkett i original som slipades och oljades 2020, ljusa väggar, vackra spegeldörrar och spröjsade fönster. Med väldisponerad planlösning och generös takhöjd på ca 2,70 m känns lägenheten betydligt större.

Väl inne i lägenheten möts man av en trevlig hall med platsbyggd hatthylla i original och gott om plats för förvaring av både ytterkläder och skor. Vidare finner ni en mysig sovalkov som har plats för dubbelsäng, sängbord eller förvaringsmöbel. Här går det enkelt och bygga om och flytta köket ut till denna del och göra ett sovrum där köket är om så önskas vilket har gjorts i andra lägenheter i föreningen (se alternativa planlösningar).

Köket är inbjudande med en öppen och social planlösning mot vardagsrummet. Köket har vita skåpsluckor och är utrustat med gasspis, fläkt och kyl/frys. Generösa arbetsytor med kakel över. En bred öppning mellan kök och vardagsrum ger fin kontakt mellan rummen och skapar stora umgängesytor och gott om plats för ett stort matbord.

Vardagsrummet är rymligt och lätt att möblera med både soffgrupp, TV-möbel, arbetshörna och ytterligare förvaring. Den vackra fiskbensparketten och de breda, glasade pardörrarna mot balkongen ger rummet en fin karaktär. Balkongen har sommartid sol på eftermiddagen och fram mot kvällen. Gott om plats att möblera upp med stolar och bord.

Stambytt och rymligt badrum helkaklat i ljusa färger med utrymme för badkar samt förberett för tvättmaskin. Intill köket finns en djup klädkammare och till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

Här bor du i ett av Söders mest trendiga och efterfrågade kvarter mitt i SoFos hjärta med både bageri (Fabrique), Gelateria och 7-Eleven i fastigheten. Här bor ni även nära Nytorget och dess rika utbud av restauranger, caféer och barer inom några minuters gångväg. Längs bl.a. Skånegatan, Bondegatan och Ringvägen finns ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, barer och butiker och trevlig gågata. 

Den trevliga grönskande innergården inbjuder till umgänge med sittgrupper och grillmöjligheter om sommaren. Med sitt lugna men samtidigt optimala läge med lummig grönska som skärmar av stadens puls men samtidigt med direkt närhet till service och kommunikationer så kan man inte bo bättre och bekvämare än såhär. Varmt välkommen på visningarna!