BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västberga/Telefonplan/ Midsommarkransen

Dansbanevägen 24, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 60 kvm
  • 3.150.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad pärla på lugn gata med naturen som närmsta granne och perfekt läge med kort promenadavstånd till både Telefonplan såväl som Midsommarkransen.

Här bor ni lugnt och ostört i ett naturnära, insynsskyddat läge i en charmig lägenhet med fräscha ytskikt blandat med originaldetaljer. Genomgående ljusa och luftiga ytor där hallen öppnar upp mot lägenhetens övriga rum. Här finns gott om avhängning i orginalgarderober med överskåp. Vidare finner ni ett stort vardagsrum med många möbleringsmöjligheter och utgång till den härliga balkong i västerläge med rofylld utsikt mot skogsdunge. Kök med god förvaring i både över-och underskåp bakom vita skåpsluckor och plats för mindre matbord. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum, båda med plats att inreda med säng och annan trivselmöblering utan att det känns trångt. Förvaring finns det gott om i originalgarderober med överskåp i det stora sovrummet. Till detta ett fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Nuvarande ägare disponerar över två förråd. 

Stabil brf som äger marken och har 7 stycken hyresrätter kvar (dold tillgång). Välkött fastighet där de stora renoveringarna som fasad, tak, balkonger och fönster är gjorda. 

Västberga är ett populärt område och ligger med en kort promenad från både Telefonplans och Midsommarkransens tunnelbana som tar dig in till City på cirka 10 minuter. Västbergas handelsplats med matbutik, systembolag, apotek mm. ligger 5 minuter bort och närområdet erbjuder även ett stort utbud av restauranger, caféer, matbutiker och service. För de som gillar att cykla finns fina cykelbanor och den bilburna tar sig lätt ut på E4:an.

- Insynsskyddad
- optimalt planerad 
- Balkong i lungt läge 
- Naturnära 
- Brf äger marken
- 7 st hyresrätter kvar (dold tillgång)
- Gångavstånd till T-bana, Telefonplan och Midsommarkransen
- Motionsspår och utegym i närheten
- Många parker och lekplatser i närheten (Julikullen, Svandammsparken eller Enbacken)

Missa inte denna lägenhet - Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2/3. Lägenhetsnummer 6006-1-0053. Föreningen Brf Lyckohjulet 5.

Ekonomi

Pris 3.150.000 kr. Månadsavgift 3 827 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.70551 %.

Driftskostnad

Totalt 310 kr/mån (3 720 kr/år) varav El 110 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

387 491 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Föreningen Brf Lyckohjulet 5 förvärvade fastigheten 2010 och har 68 lägenheter varav 7 hyresrätter (dold tillång) samt 9 lokaler, varav 1 används som föreningslokal/styrelselokal. Fastigheten omfattar Dansbanevägen 8 - 28. Föreningen äger marken.

Renoveringar
1980 Stambyte kök och badrum
2009 Nya sophus
2010 Ny tvättstuga
2011 Byte elstigare
2011/12 Grillplats på baksida
2011/12 Målning av trapphus
2020 fasad, yttertak, nya balkonger, nya fönster, nya portar samt uppfräschade gångar.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade.

TV/ Bredband
Lägenhetsinnehavaren tecknar valfritt Kabel-TV abonnemang.

Bredband via fiberoptik till valfri leverantör samt Tele2 via antennuttag.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i källargången mellan port 14 och 16. 

Ekonomi
Föreningen höjde månadsavgiften med 8% den 1/7- 2024. 

Trädgårdsgrupp
Föreningen har en nybildad trädgårdsgrupp sedan mitten 2021. De anordnar trädgårdsdagar varje vår och höst.

Grillplats och sandlåda
Både grillplats och sandlåda finns på baksidan av huset i höjd med port 24.

Sophantering
Tre behållare för hushållssopor finns ute vid gatan, miljörum för källsortering finns mellan port 16 och 18.

Parkering
Föreningen har 4 st parkeringsplatser som för närvarande är uthyrda. Avgiftsbelagd gatuparkering/boendeparkering på gator runtom (Taxa 4). 

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning 

HALL
Välkomnande, ljus entré som öppnar upp mot lägenhetens övriga rum. Gott om plats för avhägning i originalgarderober med överskåp. Säkerhetsdörr. 

KÖK
Snyggt kök med bra förvaring i över - och underskåp. Maskinell utrusning består av spis, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. I köket finns plats för midre bord med 2-3 stolar. 

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med många möbleringsmöjligheter. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Utgång till härlig balkong som ligger i ett soligt och rofyllt läge mot skogsparti. Här kan du njuta av solensstrålar hela dagen och kvällen. 

SOVRUM 1
Stort och trivsamt sovrum med plats för både dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i djupa orginalgarderober med överskåp. Insynsskyddat med utsikt mot lummigt skogsparti. 

SOVRUM 2
Bra rum som i dagsläget disponeras som barnrum. Perfekt som arbetsrum eller gästrum. 

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Här finns dusch wc, badrumsskåp med spegel, handfat och handukstork. Förberett för tvättmaskin. 

FÖRRÅD
Nuvarande ägare disponerar två förråd (ett källarförråd och en matkällare).

Områdesbeskrivning

Telefonplan är ett expansivt område bara några minuter från innerstan, med närhet till allt såsom butiker, träningsanläggningar, restauranger, natur, puls och nöjen.

Populära restaurang Landet erbjuder både bar, restaurang och scen - förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Likaså populära Svenska Sushiköket-, Hamburgerköket- och Pizzaköket. För fikasugna finns Söderbergs bageri och AB Café till förfogande.

I närområdet finns Midsommarkransen med Svandammsparken för härliga dagar i solen. Fortsätter promenaden ner till Aspudden finns många vackra promenadstråk längs Vinterviken och vidare bort mot Mälarhöjden, åt det andra hållet nås sjön Trekanten i Liljeholmen där även Liljeholmsgallerian står till förfogande med över 90 butiker.

På andra sidan Telefonplan ligger Västberga med stort utbud av livsmedelsbutiker. Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och buss på några minuters promenadavstånd.

Till Södermalm tar det endast fem minuter och till T-Centralen ca tio minuter. Här bor du helt enkelt fantastiskt bekvämt i ett lugnt och rogivande område, men med service och puls "runt hörnet"!