BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tungelsta

Satellitvägen 2

  • 3 rum och kök
  • 45 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Satellitvägen 2!

Utforska denna charmiga minivilla om 45 kvadratmeter, beläget i en lugn och naturskön miljö. Huset erbjuder två mysiga sovrum som ger gott om plats för både familj och gäster. Separat byggnad om ca 10 kvadratmeter som är en renoverad tvättstuga med dusch. Det helkaklade badrummet kombinerar stil med funktionalitet, vilket gör vardagslivet enkelt och bekvämt.

Det snyggt renoverade köket öppnar upp möjligheter för kulinariska äventyr, medan den inbjudande braskaminen i vardagsrummet skapar en varm och ombonad atmosfär under kyligare dagar. Här kan du njuta av lugnet och den rogivande omgivningen.

Ute på den stora soldränkta altanen kan du spendera många härliga timmar, vare sig du vill sola, grilla eller bara koppla av med en bok. Altanen erbjuder en perfekt plats för både avkoppling och sociala tillställningar.

Detta hus på Satellitvägen 2 är ett idealisk boende för den mindre familjen eller för dig som söker en harmonisk plats att ladda batterierna på, långt bortom vardagens stress.

Varmt välkommen att upptäcka denna lilla pärla – ditt framtida paradis!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 3 rum och kök varav 2 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Ventilation: Självdrag med forcerad frånluft. Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp. Fönster: 3-glas. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme, luftvatten värme system.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi

Pris 3.495.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 3 118 kr/mån (37 416 kr/år) varav El 2 000 kr/mån, Vatten/Avlopp 500 kr/mån, Sotning 42 kr/mån, Samfällighet 368 kr/mån, Renhållning 208 kr/mån.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 577 000 kr
Mark, totalt värde: 1 112 000 kr ().
Summavärde: 1 689 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1983
Värdeår: 1983

Tomt 
1910 m², Friköpt.

Renoveringar

2015/2016 Hela huset renoverat invändigt utom badrum
2017 Dagvatten och utebelysning
2018 Målat om huset
2018 Altan byggt
2020 Tvättstugan renoverad
2020 Förråd tillbyggt + extra varmvattenberedare
2023 Bytt tak, stuprör, hängrännor och vindskivor

Bilplats

Stor grusad uppfart med plats för flertalet bilar.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 287 kr/år för småhus deklarationen 2024 (inkomståret 2023). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Besiktning
Besiktningsprotokollet finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 9 st pantbrev om 2.234.500 kr. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

Det är en speciell känsla att bo i Tungelsta, fundera på om du ska spendera dagen vid havet, i skogen eller i shoppingcentrumet. Tungelsta är den lilla orten med det stora utbudet och har närhet till det mesta. Här kan du leva den lantliga drömmen samtidigt som pendeln bara tar 30 min till Stockholm C. Förutom det lantliga lugnet finns ett brett utbud av aktiviteter så som ridning, golf, naturreservat och parker. Här finns något för alla!