BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Ulsunda / Bromma

Ulvsundavägen 36A

  • 4 rum och kök
  • 75 kvm
  • 5.495.000 kr /BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Upptäck denna förtrollande vindsvåning i ett charmigt 20-talshus med tillgång till en underbar trädgård, soliga uteplatser och en mysig balkong. Våningen, med sina många takkupor och takutsprång, erbjuder en strålande utsikt och ett fantastiskt ljusinsläpp som skapar en trivsam atmosfär.

Med en golvyta på ca 96 kvm är våningen smart planerad som en 4, där varje rum är noggrant utformat för att utnyttja alla vinklar och vrår. De ljusa ytskikten och de framslipade, pigmenterade trägolven bidrar till en elegant och inbjudande känsla.

Detta familjära hus består av sju lägenheter och en välskött villaträdgård, perfekt för dig som söker villakänsla med förmåner som gräsmatta, trädgårdsodling, soliga uteplatser och egen parkering på gården.

Boendet ligger nära Ulvsunda slott, som erbjuder härlig söndagsbrunch, badmöjligheter och strandpromenader. Med kort gångavstånd till Alviks och Stora Mossens stationer samt närhet till Stockholms city, är detta ett boende för dig som värdesätter livskvalitet och villakänsla i bostadsrättsformat. I närområdet finns flera utmärkta förskolor samt en nybyggd lekplats och park precis runt hörnet.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 7. Föreningen Brf Brandstationen 17.

Uppvärmning

Bergvärme.

TV- och internetanslutning

Tv-Boxer och Bredband från Banhof.

Ekonomi

Pris 5.495.000 kr /BUD. Månadsavgift 5 113 kr (Värme, Vatten, Parkeringsplats, Ett obligatoriskt tillägg om 189kr/mån för bredband ingår). Andel i föreningen är 17.7 %.

Driftskostnad

Totalt 728 kr/mån (8 736 kr/år) varav El 520 kr/mån, Försäkring 208 kr/mån. Antal personer: 3.

Lägenhetens nettoskuldsättning

257 543 kr

Brf Brandstationen 17 bildades 2003 och består av 7 lägenheter fördelade över två plan och
över vindsplanet. Lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt.
Föreningen har en stabil ekonomi och en välskött fastighet i gott skick. Källarlägenheten konventerades från förråd under 2022, vilket stärkte föreningens ekonomi avsevärt - både genom en extra medlem och pengar från försäljningen.

Föreningen har en fantastisk tillgång i den gemensamma trädgården. Här har under åren
vuxit fram en välplanerad oas till trädgård med lummig grönska, pallkragar för odling och
prunkande blomster- en naturlig plats för sommarens grillkvällar i grönskande
trädgårdsidyll. Uteplatserna är placerade utifrån väderstreck och hur solens strålar rör sig.

Här finns fruktträd såsom äppel, päron- och plommmonträd samt röda och svarta
vinbär.Tvättlina för tvätt och blomster som exempelvis pioner, vildvin och vildkaprifol. En
ovanligt välskött och mysig trädgård som lockar inbjudande för såväl barn som för vuxna.
Fri parkering och cykelställ på gården.

Genomförda renoveringar:

2022 Renovering av tvättstuga
2022 Dränering
2015 Nytt tak
2013 Ny ventilation i hela huset
2005 Installation av bergvärme

Övriga utrymmen i föreningen

- Cykelförråd
- Tvättstuga med 2 maskiner en torktumlare, mattvättmaskin
- Parkering och trädgård
- Förråd till samtliga lägenheter
- Gemensam balkong

Tv och bredband
TV-antenn. Boxer.
Trådlöst. Fiber finns framdraget till huset men inte in i lägenheten.

Mark
Tomträtt, nyligen omförhandlad

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Nettoskuldsättning
257 543 kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.



Områdesbeskrivning

Stadsdelen Ulvsunda bildades 1926 och hade då officiellt bytt namn från "Kungsholms villastad" till "Ulvsunda trädgårdsstad". Ulvsunda ligger oerhört centralt och nära stan samtidigt som området erbjuder härliga promenadvägar utmed Ulvsunda Sjön och Ulvsunda Slottspark. Promenadstråk finns runt Lillsjön eller utmed Johannelunds Koloniområde och bort mot badplatsen i Minneberg eller vidare längs Mälaren till Smedslätten. På vägen passerar man flera småbåtshamnar bland annat Ulvsunda båtsällskap med anor från 1924, läckert belägen i Ulvsundaviken med Ulvsunda Slott som närmsta granne. Den välbesökta badplatsen Johanneslundsbadet ligger endast 5 minuter bort med cykel.

Kommunikationer Från lägenheten är det gångavstånd till T-banans station Stora Mossen. I närheten finns även en busshållplats, bussen når Alviks Torg inom ett par minuter. Det är också nära att gå till Alviks Torg som är kommunikationsknutpunkt varifrån du snabbt tar dig till större delar av Stockholm med hjälp av tunnelbanans gröna linjer, tvärbanan och flertalet bussar. Arbetet med att bygga ut Tvärbanan till Solna är nu klart. Solnagrenen går från Alvik till Solna station via Ulvsunda industriområde på andra sidan Ulvsundasjön, Sundbybergs centrum och Solna centrum. Det finns utmärkta cykelvägar direkt utanför lägenheten, som tar dig till kungsholmen på 10 minuter och City på drygt 20 minuter.

Nio olika busslinjer kopplar ihop Ulvsunda med Spånga, Alvik, Älvsjö, Solna, Danderyd, Ekerö och Mörby.
* Buss 110 Alvik - Johannesfred - Ulvsunda - Bromma Flygplats
* Buss 112 Alvik - Johannesfred - Ulvsunda - Spånga Station
* Buss 113 Blackeberg - Mariehäll - Solna
* Buss 152 Bromma Center - Solna - Älvsjö
* Buss 155 Brommaplan- Ulvsunda - Akalla
* Buss 156 Ulvsunda - Solna-Danderyd
* Buss 176 Mörby - Solna - Ulvsunda - Brommaplan - Ekerö
* Buss 509 Djursholm - Solna - Ulvsunda - Brommaplan
* Buss 546 Rinkeby- Ulvsunda - Solna

Bussarna trafikera huvudstråken Kvarnsbacksvägen- Norrbyvägen, Bällstavägen , Johannesfredsvägen, Ulvsundavägen, Ranhammarsvägen och Karlsbodavägen.   Närservice Apotek, vårdcentral och barnavårdscentral finns vid Tranebergsplan, dit du går på ca 5 minuter. Ungefär hundra meter från lägenheten finns en välsorterad matvaruaffär. I Alviks Torg, som också ligger på bekvämt gångavstånd finner du en stor välsorterad livsmedelsbutik med generösa öppettider, restauranger, banker, friskvårdscenter, Salkhallen, butiker för den som vill handla skor, kläder, heminredning m.m. I närheten ligger även det populära Bromma Blocks där man i september 2010 öppnade en ny galleria med ca 65 butiker. Här finns allt till hemmet, läckra butiker och en härlig foodcourt. Här finns också Coop, Systembolaget, Stadium samt elektronikkedja.