BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Sjöviksvägen 88 2tr

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • 4.995.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna moderna och mycket välplanerade 3a med sjöutsikt - harmoni. Här bor du med ett riktigt bra läge i Liljeholmskajen med vattennära läge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bidrar till social samvaro och i det smart planerade köket finns verkligen plats för social samvaro och kocken att briljera. 

- sjöutsikt
- generös balkong
- stabil förening, belåning ca 8 779 kr/kvm
- mycket välplanerad
- takterrass

Kök
Ett riktigt snyggt påkostat kök från Ballingslöv med bra plats för kocken och social öppen planlösning mot köket. Plats finns för matbord och många gäster om så önskas.

Vardagsrum
Vardagsrumsdelen erbjuder sociala ytor och plats för soffa och övrigt möblemang. Stora fönster mot balkongen och Årstavikens vatten. Den generösa balkongen blir verkligen ett extra rum att njuta på. 

Sovrum 1 & 2
Två utmärkta sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord i det ena, här finns också suverän klädkammare och även plats för ytterligare garderober. Ett ytterligare sovrum, perfekt som arbetsrum eller barnrum. Båda rummen helt utan insyn. Genomgående ekparkett, fönsterbänkar i natursten och målade väggar.

Badrum
Snyggt rymligt badrum som är vitkaklat med klinker i grå nyans. Utrustat med wc, badkar med tillhörande duschväggar i klarglas, tvättmaskin och torktumlare. Ovanför dessa finns plats för förvaring i överskåp. Perfekt med vädringsfönster också. 

Hall
Välkomnande hall med bra förvaring i garderober, utmärkt instegsklinker på golvet också. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 11202. Föreningen Brf Berghus 2.

Ekonomi

Pris 4.995.000 kr utgångspris. Månadsavgift 4 555 kr (Värme, kallvatten, Förråd ingår. Obligatoriskt bredband 219 kr/mån. Varmvatten. ingår ej). Andel i föreningen är 2.23375 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

600 437 kr Uppgiften är beräknad utifrån föreningens årsredovisning för 2022. Källa Bopedia

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Förening
Brf Berghus 2 förvärvade fastigheten Ekfatet 2 med adresserna Sjöviksvägen 86-102 år 2015. Föreningen består idag av 45 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt (total boarea 3 155 kvm). Föreningen förfogar även över 32 garageplatser. 

Byggår
2015

Marken
Föreningen äger marken. 

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi med en belåning på 8779 kr/m2. Inga större kommande underhåll. Föreningen höjde avgiften inför 2023 med 3% och inför 2024 med 7%.

Renoveringar
Huset är nybyggd och det finns inget större planerat underhåll inom de närmaste åren. Avsättning sker för framtida underhåll. 

Garage - Parkering
Föreningen har 32 parkeringsplatser i Bergrumsgaraget. Pris 1 750 kr/mån. Finns lediga platser. Kontakta Parkando. Laddplatser ca 3 100 kr/mån. Föreningen för diskussioner med parkeringsbolaget och pris kan då ca 2 400 kr/mån. 

Uppvärmning
Fjärrvärme. 

Ventilation
Mekanisk frånluft.

Varmvatten
Debiteras på månadsavgiften efter förbrukning.

Bredband/tv/telefoni
Föreningen är ansluten till Telia och Telia Triple Play med Internetanslutning, digital-TV och IP-telefoni. En obligatorisk avgift om 219 kr/mån läggs på avgiften.

Gemensamma utrymmen
I huset finns utrymmen för källsortering, cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsförråd. 

Takterrass
Högst upp i fastigheten finns även en stor takterrass som man med fördel kan njuta av solen och den härliga utsikten. Terrassen ansluter till Sjövikshöjdens skog via en takbeklädd bro - en egen genväg till naturen. Även perfekt genväg för att nå pendeltåget och tvärbanan i Årstaberg.

Kontakt
styrelsen@berghus2.se
 

Områdesbeskrivning

Allmänt om närområdet
Attraktivt läge intill Mälaren med härlig utsikt över Södermalm. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas behöva nära till hands. Omedelbar närhet till Liljeholmstorget, här finns vårdcentral, BVC, MVC, banker, apotek och gym. Liljeholmstorget Galleria som 2013 fick utmärkelsen “Stockholmarnas favoritcentrum” i kategorin stadsdelscentrum med 90 butiker.

Närmsta grannen - Södermalm
Gå över Liljeholmsbron, 5 minuters promenad når du attraktiva Hornstull. Här finns närhet till grönska som Tantolunden samt en mångfald av butiker och caféer som “Vurma” samt flera populära restauranger såsom “Lasse i Parken” och “Barbro” med flera.

Färgfabriken, Gröndal och Vinterviken - Inom kort promenadavstånd
För den kulturintresserade ligger konsthallen Färgfabriken ett par kvarter bakom huset. Gröndals centrum ligger inom 10 minuters promenad och har en småstadscharm över sig. Här finns en blandning av gamla och nya småbutiker samlade runt huvudgatan. Strax intill finns vackra Vinterviken och Alfred Nobels gamla dynamitfabrik byggd 1891 med ett mysigt cafe´ och en festvåning. Dessutom finns där Vintervikens trädgårdar med sitt eget trädgårdscafe´ och växthus med många aktiviteter.

Natur och rekreation
Här bor man nära Trekanten som har härliga omgivningar kring sjön och som bjuder på fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man även fiska gädda, abborre och regnbåge. Under vintertid kan man även åka skridskor. Området  runt huset präglas av vatten och här finns gott med båtklubbar, kanotklubbar och bryggplatser. De boende i huset som tycker om att springa brukar ta en runda runt Årstaviken.

Ypperliga kommunikationer
Lägenheten är belägen i direkt anslutning till ett av Stockholms största kommunikationsnav för kollektivtrafik, där tunnelbana, bussar och spårväg möts. På torget finns tvärbanan som smidigt tar dig vidare mot Alvik eller Sickla Udde via Årstaberg och Gullmarsplan. Här finns också tunnelbanan och flertalet busslinjer. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast ca 10 minuter. Vid tvärbanestation Årstaberg ansluter pendeltåget. Med buss från Liljeholmen har du även direktanslutning till Bromma Flygplats och Arlanda. Buss 749 går även den från Liljeholmen och tar dig direkt i Södertälje på 35 min. Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.