BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Tussmötevägen 120E

  • 1.5 rum och kök
  • 37 kvm
  • 2.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

• Trädgårdsliknande uteplats om ca. 14kvm
• Radhuskänsla med uteplats med solläge i sydväst
• Utmärkt planlösning med separat sovalkov
• Nära T-bana och ICA Bea
• Välskött förening med god ekonomi

Välkommen till en mycket välplanerad lägenhet i hjärtat av Stureby! Lägenheten är perfekt för dig som söker en smart planlösning och hög standard! Bostaden utmärker sig med sin stora uteplats, rejäla sociala ytor och sovalkov som fungerar som sovrum. Här bor du på populär adress precis vid populära ICA Bea, tunnelbana, apotek och gym. Närområdet är eftertraktat med sin småstadskänsla några minuter från innerstan. I området finns välkända restauranger, mysiga fik och lummiga parker.

Det första som välkomnar dig till lägenheten är den trädgårdsliknande uteplatsen om ca 14 kvm. Solläget i sydväst är utmärkt. Här finns gott om plats för utemöbler för större sällskap! Väl innanför entrédörren är det första som möter dig en yteffektiv hall med plats för avhängning. Från hallen når du lägenhetens vardagsrumsdel med plats för soffa och TV-möbel. Intill vardagsrummet ligger det fullutrustade köket och moderna köket. Maskinellt utrustat med diskmaskin, spis, kombinerad kyl/frys, ugn och mikrovågsugn. Köket ligger i halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapat ett stort och luftigt rum med härlig rymd. I lägenhetens andra ände ligger den stora sovalkoven med plats för stor säng och flera garderober. Intill sovalkoven ligger det moderna och helkaklade badrummet utrustat med dusch, WC och handfat med kommod. Hela bostaden har vackra golv och moderna färgval vilket bidrar till den mysiga känslan. Lägenheten klassas som 1 RoK enl. föreningens lägenhetsförteckning, men nyttjas som 1,5 RoK.

HSB Brf Sturebacken är en nyproducerad och stabil förening. Husen stod klara 2020 och är utan kommande underhåll i närtid. Föreningen äger marken och har bra ekonomi. I föreningen finns garage för de boende där det finns möjlighet att hyra plats (för närvarande kö). Föreningen har samarbete med Volvo on demand där föreningen har två parkeringsplatser på fastigheten, bilarna går därför att hyra mot en avgift. Till bostaden hör ett externt förråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 83. Föreningen HSB Brf Sturebacken i Stockholm.

Ekonomi

Pris 2.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 613 kr (värme, kallvatten och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.7267 %.

Driftskostnad

Totalt 310 kr/mån (3 720 kr/år) varav Försäkring 250 kr/mån, Övrigt 60 kr/mån. Övrigt = Ungefärlig kostnad för separat varmvattendebitering.

Lägenhetens nettoskuldsättning

448 476 kr

Föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB brf Sturebacken består av 97 lägenheter och ligger i Stureby, på gränsen till Svedmyra. Det är nära till service, kommunikationer och Stockholms city. Den direkta närheten till tunnelbanan gör att det endast tar 14 minuter in till T-Centralen.

HSB brf Sturebacken består av ett längre lamellhus om tre trapphus samt två fristående yglar med entrébalkonger, som omsluter en gemensam gård. Husen delas upp i fem trapphus och lamellhuset är som mest sju våningar, inklusive ett sammanbyggt garage under alla husen.

Lägenheternas storlekar varierar från små ettor till större fyror och en femma, alla med balkong eller uteplats mot gården.

Lägenhetsfördelning:
41 st 1 rok Ca 21,5–37 kvm
31 st 2 rok Ca 39–53,5 kvm
14 st 3 rok Ca 71–81 kvm
10 st 4 rok Ca 89–99,5 kvm
1 st 5 rok Ca 110,5 kvm
Totalt 97 lägenheter.

Tv och bredband
Fastigheten och lägenheterna är anslutna till fiber. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med bredband och grundutbud för tv/telefoni från Telenor. Detta är en obligatorisk kostnad om 144kr/mån som tillkommer på månadsavin.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. Övernattningslägenhet finns att boka för en kostnad om 300kr/dygn, grovtvättstuga, barnvagnsrum, förvaring för cykel i trapphus. På innergården finns en bilpool som medlemmar kan nyttja mot en kostnad.

Parkering
Garage finns under fastigheten med ca 29 platser vara 3st handikappsanpassade och 10st med el-laddning. Hissen går direkt från garaget upp till lägenheten. En plats kostar ca 1000 - 1500kr/mån att hyra.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2006 kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
859 kr per pant, betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.hsb.se/stockholm/brf/sturebacken/

Områdesbeskrivning

Stureby i Enskede - Charmig villaidyll
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära områden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. På 1950-talet började också flerfamiljshus och radhus att byggas och området tog den form man kan se idag. Ett barnvänligt bostadsområde med varierad bebyggelse där villor, radhus och flerbostadshus samsas. Det finns flertalet mysiga caféer i området såsom Café Gateau vid Sockenplan, Enskedeparkens Bageri bakom Enskede Ridskola samt Delselius Bageri i Gamla Enskede. Den hungrige har också ett antal mysiga kvarterskrogar att besöka, däribland Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Enskede Värdshus där man kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. I närområdet finns ett antal småbutiker, men när det är dags att storhandla lämpar det sig att besöka BEA ICA Kvantum som ligger vid Svedmyras tunnelbanestation. Här finns även apotek och vårdcentral.

Området erbjuder även en rad aktiviteter för de som vill röra på sig med Enskede rackethall där man kan spela tennis, squash eller badminton. För den hästintresserade är det nära till populärt och välbesökt stall med ridskola. Närmaste kommersiella centrum är Globen Shopping med välbesökta Tele2 Arena som har 12 000 kvm restauranger och nöjen. I vackra Stureby bor man verkligen idylliskt med vacker naturen inpå knuten men med citylivet alla möjligheter inom behändigt räckhåll.

Natur och Rekreation
Stureby karaktäriseras av närheten till grönområden, parker och skog. Här finner man bland annat Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken, Vårflodsparken och Hemskogen. Sturebyhöjden är ett mycket härligt parkområde och precis som namnet antyder så ligger parken delvis på en höjd. Det är utmärkt att ta barnen till denna lilla skogspark en härlig dag oavsett årstid. Vivstavarvsparken som lockar under de fina sommardagarna med en omtyckt plaskdamm (dammen städas dagligen) samt en utomordentlig lekpark med linbana, klätterställningar och gungor. Hemskogen som skiljer Stureby från Enskedefältet är ett vackert skogsområde med berghällar och blandskog.

Kommunikationer - Tunnelbana, bussar & cykelvägar
Till Stureby tar man sig enkelt med buss, tunnelbana, bil eller cykel. Idag förfogar Stureby över två tunnelbanestationer, Stureby och Svedmyra (grön linje). För att ta bussen så är det nära till Huddingevägen där man bland annat når busslinje 144 som trafikerar Gullmarsplan-Fruängen med stopp vid Älvsjö station där även pendeltåg ansluter. Busslinje 163 som trafikerar sträckan Kärrtorp-Bredäng. För den som vill röra på benen sig lite så finns här utmärkta cykelvägar in mot Globen och Södermalm. 

Barnomsorg - perfekt för barnfamiljen
I stadsdelen finns tolv kommunala förskolor, en öppen förskola och flertalet grundskolor däribland Sturebyskolan (årskurs F-9). Sturebyskolan har vunnit stadens kvalitetsutmärkelse flera gånger. Övriga grundskolor i området är välrenommerade Enskedefältets skola/Lindeskolan åk f-6, Enskede skola f-9 och den fristående grundskolan Enskedeby skola f-6. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbgängen och S:t Erik:s katolska skola.