BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede - Stureby

Östrandsvägen 58

  • 4 rum och kök
  • 69 kvm
  • 3.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga och rymliga lägenhet som erbjuder en fantastisk kombination av ljus, komfort och stil. Belägen på en lugn återvändsgata i ett villaområde med närhet till grönområden, är detta boendet perfekt för dig som söker en fridfull tillvaro med stadens bekvämligheter inom räckhåll.

Den stora hallen har gott om utrymme för både möblering och förvaring, inklusive en praktisk garderob och separat avhängningsplats. Köket, som är lantligt inspirerat, är utrustat med nya vitvaror och erbjuder generöst med förvaringsutrymme bakom vita skåpsluckor. De robusta träbänkskivorna ger rikligt med arbetsyta. Här finns kombinerad kyl/frys, mikro, spis med ugn, fläkt och integrerad diskmaskin. 

Ett sovrum nås från matplatsen och erbjuder plats för enkelsäng, arbetsplats och förvaring. Det andra sovrummet, med anslutning från vardagsrummet, har fönster i två väderstreck och rymmer en större säng samt arbetsplats och förvaring. Det tredje sovrummet, som nås från hallen är väl tilltaget och har plats för en dubbelsäng samt en garderobsvägg. Samtliga sovrum har stora fönster med utsikt över grönska eller innergård. Vardagsrummet, som ligger i direkt anslutning till köket, är rymligt och har stora fönster som släpper in mycket dagsljus. Här finns gott om plats för en soffgrupp och annan möblering, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling och umgänge.

Läget är oslagbart med närhet till golfbana, rackethall, Enskede Wärdshus och Enskede Deli. Utmärkta buss- och tunnelbaneförbindelser, samt närheten till Sturebyskolan och flera trevliga parker, gör området idealiskt för både barnfamiljer och pendlaren. Föreningen är välskött och har en god grannsämja, vilket bidrar till en trygg och harmonisk boendemiljö.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 00119. Föreningen Brf Träsliperiet 2 o. 3 i Stockholms län.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr. Månadsavgift 4 099 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 532 kr/mån (6 384 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 132 kr/mån. Antal personer: 3. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skilja sig beroende på avtal och liknande. .

Byggnadsår
1951-1952 

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Träsliperiet 2 o. 3 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna 2002. Det finns idag 55 lägenheter. 53 av dessa är upplåtna med bostadsrätt och 2 st är upplåtna med hyresrätt. Det finns dessutom 2 st lokaler. Gott om parkeringsmöjligheter i form av 11 enskilda garageplatser, 6 delade garageplatser, 1 st moppegarage, 13 parkeringsplatser med motorvärmare samt 6 parkeringsplatser utan motorvärmare där 4 av dessa är laddplatser. Föreningen äger marken. 

Utförda renoveringar
2005 - Stambyte
2006 - Renovering balkonger
2009 - Nya elstammar
2011 - Renovering av takbeläggning
2011 - Installation säkerhetsdörrar
2012 - Renovering av tvättstuga
2013 - Renovering ventilationsanläggning
2014 - OVK
2014 - Renovering trapphus
2017 - Renovering fönster
2019 - Renovering av gård
2022 – OVK

Kommande renoveringar
I dagsläget finns inga beslut om kommande renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-27.

Tv och bredband
Tele 2 är leverantör av bredband samt kabel-TV, grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns två tvättstugor, en på Vivstavarvsvägen 161 samt en på Östrandsvägen 58-60. 
Hushållsavfall, glas samt tidningar slängs i sopskåpen som finns på gården. 
Barnvagnar kan antingen ställas i barnvagnsgaraget som finns bredvid porten på Vivstavarvsvägen 161 eller i ett barnvagnsförråd i källaren på Östrandsvägen (nås enkelt via alla trapphus och är lättåtkomligt utifrån på baksidan med en dörr direkt in i barnvagnsförrådet). Det finns även ett cykelrum för vinterförvaring av cyklar. 

Parkering
Parkeringspats (utan motorvärmare): 250 kr/månad
Parkeringsplats (med motorvärmare): 300 kr/månad
Garage (delat): 450 kr/månad
Garage (enskilt): 550 kr/månad
Laddplats inkl el: 700kr/månad 
I dagsläget är det endast en kortare kö - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-27.

Parkering är avgiftsfri på gatan.

Avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-27.

Ägande
Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
1 433 kr. Avgiften faktureras köparen. 

Pantsättningsavgift
573 kr. 

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Stureby i Enskede - Charmig villaidyll
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära områden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. På 1950-talet började också flerfamiljshus och radhus att byggas och området tog den form man kan se idag. Ett barnvänligt bostadsområde med varierad bebyggelse där villor, radhus och flerbostadshus samsas. Det finns flertalet mysiga caféer i området såsom Café Gateau vid Sockenplan, Enskedeparkens Bageri bakom Enskede Ridskola och Delselius Bageri i Gamla Enskede. Den hungrige har också ett antal mysiga kvarterskrogar att besöka, däribland Stureby Deli, Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Enskede Värdshus där man på den sistnämnda kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. I närområdet finns ett antal småbutiker, men när det är dags att storhandla lämpar det sig att besöka ICA Kvantum som ligger vid Svedmyras tunnelbanestation. Här finns även apotek och vårdcentral. Pigments design ligger ett stenkast från lägenheten och är en unik butik som marknadsför sig som "en butik & ett galleri & ett måleriföretag i världen".

Området erbjuder även en rad aktiviteter för de som vill röra på sig med Enskede rackethall där man kan spela tennis, squash eller badminton. För den hästintresserade är det nära till populärt och välbesökt stall med ridskola. Närmaste kommersiella centrum är Globen Shopping med välbesökta Tele2 Arena som har 12 000 kvm restauranger och nöjen. I vackra Stureby bor man verkligen idylliskt med vacker naturen inpå knuten men med citylivet alla möjligheter inom behändigt räckhåll.

Natur och Rekreation
Stureby karaktäriseras av närheten till grönområden, parker och skog. Här finner man bland annat Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken, Vårflodsparken och Hemkogen. Sturebyhöjden är ett mycket härligt parkområde och precis som namnet antyder så ligger parken delvis på en höjd. Det är utmärkt att ta barnen till denna lilla skogspark en härlig dag oavsett årstid. Vivstavarvsparken som lockar under de fina sommardagarna med en omtyckt plaskdamm (dammen städas dagligen) samt en utomordentlig lekpark med linbana, klätterställningar och gungor. Hemskogen som skiljer Stureby från Enskedefältet är ett vackert skogsområde med berghällar och blandskog. För de lite äldre barnen finns den närliggande aktivitetsparken Tummaren som erbjuder allt ifrån hinderbana till gungor.

Kommunikationer - Tunnelbana, bussar & cykelvägar
Till Stureby tar man sig enkelt med buss, tunnelbana, bil eller cykel. Idag förfogar Stureby över två tunnelbanestationer, Stureby och Svedmyra (grön linje). För att ta bussen så är det nära till Huddingevägen där man bland annat når busslinje 144 som trafikerar Gullmarsplan-Fruängen med stopp vid Älvsjö station där även pendeltåg ansluter. Busslinje 163 som trafikerar sträckan Kärrtorp-Bredäng. För den som vill röra på benen sig lite så finns här utmärkta cykelvägar in mot Globen och Södermalm. 

Barnomsorg - Perfekt för barnfamiljen
I stadsdelen finns tolv kommunala förskolor, en öppen förskola och flertalet grundskolor däribland Sturebyskolan (årskurs F-9). Sturebyskolan har vunnit stadens kvalitetsutmärkelse flera gånger. Övriga grundskolor i området är välrenommerade Enskedefältets skola/Lindeskolan åk f-6, Enskede skola f-9 och den fristående grundskolan Enskedeby skola f-6. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbgängen och S:t Erik:s katolska skola.