BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen

Tegelbruksvägen 1

  • 2 rum och kök
  • 35 kvm
  • 2.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna att förälskas i denna charmiga 20-talslägenhet, belägen i ett av Midsommarkransens mest anrika byggnader från 1929. Som grädde på moset är föreningen skuldfri och avgiften är lockande låg. 

Det här är en fantastisk minitvåa från sekelskiftet som präglas av tidstypisk charm och fina detaljer. Här varvas flera charmiga originaldetaljer med moderna lösningar på ett mycket smakfullt sätt så som stora spröjsade fönster, höga socklar, fint trägolv, generös takhöjd, stuckaturer, platsbyggt kök, stor klädkammare, italienskt marmorgolv i duschrum och industrivägg med dubbeldörrar. Charm och modernitet går verkligen hand i hand här och detta kan nog vara Midsommarkransens bästa minitvåa. 

Brf Lejongapet 33 är områdets bästa förening med låga avgifter, väl omhändertagna hus och så har man lyckats med konststycket att bli skuldfria. Dessutom är innergården en grönskande oas med planteringar och gräsytor samt pergola med platsbyggd grill och pizzaugn. 

Köket ligger i öppen planlösning mot soffdel med en platsbyggd köksö som avgränsar. TV:n på väggen sitter på en vridbar arm och kan därför vridas till önskat läge framför soffan för mysiga filmkvällar. Köket är platsbyggt och är i en härlig blå kulör. Detaljerna är många och funktionen optimal med gott om arbetsyta och inbyggd diskmaskin. De öppna hyllorna skapar ett luftigt rum som på ett naturligt sätt binds samman med övriga bostaden.

Hallen ligger separerad från övriga lägenheten med platsbyggd hatthylla och garderob med hyllor samt wc. Kök, vardagsrum och sovrum nås sedan via en liten passage som öppnar upp mot de fantastiska spröjsade fönsterna. Vardagsrummet ligger i en fin symbios med köket och tack vare att TV:n är vridbar går det att få till härligt häng i soffan utan att tumma på rummets övriga möblering. Från soffdelen nås sovrummet där en större säng med lätthet får plats, och för den som vill går det givetvis att ha huvudet mot den andra väggen också. Härifrån nås det fantastiska duschrummet och den rymliga klädkammaren via vackra speglade dörrar. Klädkammaren är stor och djup med platsbyggda hyllor som samsas med möjlighet till upphängning på stång. Den är både rymligare och sväljer mer än vad det först ser ut som - kom på visning och se för dig själv.

Lägenheten genomgick en renovering 2019-2020 där planlösningen ändrades till vad den är idag och industriväggen skapar ett härligt sovrum som rymmer en stor säng, olikt övriga minitvåor i området som ofta har ett väldigt litet sovrum. Likt hur det var förr i tiden är WC och duschrum separerade och båda är i toppskick.

Det här är verkligen en fantastisk bostad som fått både omsorg och kärlek, och alla detaljer är väl omhändertagna och omsorgsfullt utvalda. Planlösningen är social och rymmer många gäster på den kommande inflyttningsfesten. 

I vinkelbyggnaden med adresserna Tegelbruksvägen 1 och Svandammsvägen 8 huserar den skuldfria föreningen Brf Lejongapet 33. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Huset är ett typiskt exempel från tiden då klassicism och funktionalism möttes, men 1929 är utan tvekan fortfarande sekelskifte. Den gemensamma innergården har en fin pergola, utemöbler, grill, gräsytor, träd och planteringar. Föreningen har under 2023 rustat upp gården, och arbetet fortsätter under 2024. 

Trapphuset har tre st trapphusbalkonger som sommartid blir perfekta extra-rum för en kaffe, fika eller frukost - förslagsvis inköpt på något av de närliggande caféerna. 

Lägenheten är registrerad som 1 rok hos föreningen, men disponeras idag som 2 rok.

Välkomna att hänföras och förälskas! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1 av 4, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 0033. Föreningen BRF Lejongapet 33.

Ekonomi

Pris 2.995.000 kr. Månadsavgift 1 698 kr (Värme, Vatten ingår. +Obligatoriskt tillägg om 110 kr för fiberbredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s ingår ej). Andel i föreningen är 1.98751 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 275 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån, Gas 225 kr/mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten.

Disponeras som 2 rum och kök. Enligt föreningens fastighetsregister är lägenheten 1 rum och kök.

Byggnadsår
1929

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Lejongapet 33 är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten Lejongapet 33 med adresserna Tegelbruksvägen 1 och Svandammsvägen 8. Huset uppfördes 1929 och bostadsrättsföreningen bildades 1973. Föreningen består av 38 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan är 1773 kvm och lokalytan är 213 kvm. Huset är ritat av arkitekten Arthur Clarin.

Ekonomi
Föreningen är skuldfri, äger marken (ej tomträtt), har drygt 3,3 mkr i kassan (års.red 2022) och har låga avgifter (582 kr/kvm). Föreningens ekonomi är med andra ord väldigt, väldigt bra.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska av Driftia förvaltning AB.

Inga planerade förändringar på avgiften (2024-05-06)

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam, lummig och mysig innergård med pergola, utemöbler och grillmöjligheter. Som boende har man också tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal, trapphusbalkonger och ett hobbyrum. Vidare finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt möjlighet att hängtorka i separat rum.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till fibernätet via Bahnhof och ett obligatoriskt tillägg om 110 kr för bredband tillkommer utöver angiven månadsavgift. Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem. Beställs och debiteras individuellt.

Utförda renoveringar:
2022 Brandskyddsbesiktning
2022 Stamspolning
2021 Tak, källare och ny tvättmaskin
2020 Installation av fiber från Bahnhof i samtliga lägenheter och lokaler
2019 Systematiskt brandskydd genomfördes under hösten och numera finns brandsläckare upphängda i källare och i trapphusen. Ny energideklaration har genomförts. Underhåll av föreningens gasledningar har genomförts
2018 Byte av tvättmaskin. Kontroll av fasad samt reparation av skadade delar. Besiktning och kontroll av fjärrvärmeanläggningen. Spolning av stammarna
2017 OVK besiktning
2015 Underhåll avloppsrör i källaren
2014 Installation av värmekablar på taken samt upprustning av innergården. Översyn av avloppssystem
2013 Montering isolerglas i samtliga fönster samt målning utsida fönster. Totalrenovering av tvättstugan
2012 Installation av sopsugsanläggning
2010 OVK genomfördes
2009 Spolning och renskärning av avloppsstammar. Detta är en modern rengöringsmetod som avsevärt förlänger intervallen mellan underhållsåtgärderna
2006 Radonmätning
1998 Installation och anslutning av fjärrvärme
1990 Installation av nya avloppsstammar, nya tät- och ytskikt i badrum, nya el-stigare
1988 Renovering av fasad och takbeläggning

Kommande renoveringar
Arbetet med innergården fortsätter med fokus på grönska och möblemang. Vidare planeras underhåll av fönster och fönsterdörrar (2024-05-06). 

Parkering
Boendeparkering taxa 4 på kringliggande gator i området. Kostnad 500 kr/månad. 

Förråd
Källarförråd eller vindsförråd finns.

Ägande
Delat ägnade godkänns, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbeloppet. Betalas av köparen

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbeloppet. Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med hatthylla till vänster och wc till höger. Rakt fram nås ett linneskåp och vidare en passage som leder in till övriga bostaden. 

Toalett
Toalett med wc och handfat samt spegel.

Kök 
Platsbyggt kök med gott om arbetsyta och förvaring. Öppna hyllor för rymd. Maskinparken består av kyl/frys (2022), ugn, gashäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Till köket hör en köksö som inte är fäst i golv, men den är byggd på plats för köket och ingår därför. 

Vardagsrum 
Vardagsrum i öppen planlösning mot köket med TV på vridbar arm. Härligt hörn invid fönstret. 

Sovrum 
Stort sovrum med gott om plats. Härifrån nås duschrum och klädkammare.

Duschrum 
Fantastiskt duschrum med dusch, duschdörrar och handfat samt spegel. 

Klädkammare 
Mycket rymlig och djup klädkammare som rymmer mer och därtill. Här blandas upphängning på stång med platsbyggda hyllor.

Områdesbeskrivning

Brf Lejongapet 33 är en populär förening som huserar i ett anrikt hörnhus invid mysliga lilla skvallertorget i Gamla Midsommarkransen. Föreningen är skuldfri, har låga avgifter och flera lokaler som inbringar löpande inkomster. Föreningen har med andra ord väldigt god ekonomi och kan anses vara den bästa i hela Midsommarkransen. 

Gamla Midsommarkransen erbjuder en perfekt balans mellan historiska kvarter och livliga gator där det absoluta närområdet erbjuder gott om caféer, restauranger, parker, vatten, kommunikationer och service. 

Här bor ni med närhet till både Midsommarkransens tunnelbana, Svandammsparken och alla restauranger som finns i närområdet. Men ni har också närhet till Telefonplan och dess bussar som går genom hela söderort. Området erbjuder fina promenadstråk, många restauranger, bad, parker och ett stort serviceutbud. Midsommarkransen är känt för sina många restauranger och gröna kvarter, och för den som vill variera sin handling finns många olika matbutiker att välja mellan. Stora Coop Västberga med intilliggande systembolaget, Rusta, Jysk, etc nås på ett kort promenadavstånd och runt Svandammsparken hittas många av Kransens bästa restauranger. 

Skvallertorget precis invid lägenheten blir livlig gågata på sommaren med sittgrupper och planteringar och närliggande Svandammsparken blommar upp med gott om picknickyta för varma sommardagar eller ljumna kvällar.

Det är också väldigt nära till Vinterviken och dess badplats, Aspudden och Liljeholmens galleria.