BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Bengt Ekehjelmsgatan 9, vån 3

  • 1 rum och kök
  • 31 kvm
  • 3.550.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** Sekelskifte med balkong i söderläge - Över 3 m i takhöjd - Skuldfri förening ett stenkast från Mariatorget ** Vinklar och vrår i kombination med en häftig volym med högt i tak och stora fönster ger detta hem stor charm och mycket karaktär. Här finner ni en mycket hemtrevlig och optimalt planerad lägenhet med en härlig balkong i soligt söderläge. Bostaden har ett mycket attraktivt läge och vetter mot lummiga innergårdar. I bostaden finns bevarad charm från byggåret som stora vackra fönsterpartier med djupa nischer, trägolv och takrosett. Lägenheten är snyggt renoverad med behagliga färg- och materialval. Ett boende att trivas i året runt i stabil och skuldfri förening med välskött hus.

Vacker arkitektur - En av de äldsta gatorna på Södermalm
Vackert sekelskifteshus ritat av en av den tiden mest inflytelserika arkitekter och stadsplanerare, Per Olof Hallman. Fastigheten Dykärret 23 omfattar fyra byggnader med som sträcker sig  över Bengt Ekehjelmsgatan 5 - 11. Huslängan uppfördes med en utpräglad jugendstil som fick en putsad fasad i ljusgul kulör. Bengt Ekehjelmsgatan fick sitt namn redan år 1664 av Bengt Baaz, som 1647 blev adlad till namnet Ekehjelm. Han var Karl X Gustafs lärare och underståthållare. Gatan är väldigt gammal och omtalas redan 1648 som Trumpetaregränd.

Vackra och trivsamma hemmakvarter  
Ett mycket fint hemmakvarter med all söders charm i princip utanför porten (enkelriktad och mycket lågtrafikerad gata). Här bor man nära Mariatorget som är en av Södermalms populäraste platser. På gatorna som omger området finns ett stort utbud av butiker, caféer, restauranger och uteserveringar. Synnerligen goda kommunikationer med endast ca 200 meter till tunnelbanestation Mariatorget och inte längre till Södra station för pendeltåg. 

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Svårslagna kvalitéer
Mysigt vardagsrum med underbar atmosfär och bra möblerbarhet, där man på ett naturligt sätt får plats för soffa, matplats och övrigt passande möblemang. Rummet karaktäriseras av de stora vackra fönsterpartierna vilket i kombination med den väl tilltagna takhöjden om över 3 meter skapar en luftig och inbjudande atmosfär. 

Hemtrevligt kök - Fokus på umgänge
Hemtrevligt kök med utgång till lägenhetens soliga balkong. Köket har en delvis öppen planlösning med bardel mot vardagsrummet vilket skapar fina sociala ytor. Köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll, inbyggd ugn, Inbyggd micro och spisfläkt.

Balkong i söderläge - Högst upp med endast himlen som tak
Här har man en egen oas i som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. På balkongen som nås via dubbel altandörr finns bra med plats för bord och stolar eller en loungedel. Här kan du börja morgonen i lugn och ro med frukostkoppen alldeles för dig själv. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren. På kvällen och de senare timmarna är det lugnt och tyst utan störande ljud, så då passar ett glas vin och en god bok

Sovalkov - Entresolplan
Takhöjden på ca 3,1 m gör att sovalkoven med loftet blir som ett sovrum med mycket bra höjd kvar mot taket. Takhöjden möjliggör även att man kan bygga ett större entresolplan och låta installera en elegant trapp för att göra accessen enkel, se inspirationsbild bland övriga dokument.

Separat toalett & Duschrum
Lägenheten har separat dusch och toalett vilket ger problemfria mornar för de tillfällen man inte är själv. Duschrummet är väldisponerat och har helkaklade väggar, klinkergolv, dusch och handdukstork (här finns även möjligheten att sätta in ett tvättställ och spegel). Toalettutrymmet är fint inrett och utrustat med wc, tvättställ samt badrumsskåp.

Hall – Inbjudande 
Välkomnande hall med instegsklinkers och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns även bra med förvaring i form av en rymlig garderobsmodul. I hallen möts man direkt av lägenhetens charm. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Lägenheten disponerar ett mycket bra och rymligt källarförråd om cirka 6 kvm.

Tillträde
Snabbt tillträde är möjligt.