BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stora Essingen

Vänskapsvägen 45

  • 1 rum och kök
  • 22 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Magisk utsikt över sjö & Äppelviken!
- Högt upp i huset!
- Optimal planlösning
- Bra förvaringsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob
- Sydvästläge
- Välskött fastighet
- Högt i tak
- Stabil förening med låga avgifter

Hjärtinnerligt välkommen till en mycket fin och ljus pärla med flip-flop avstånd till närmsta badplats. Denna pärla erbjuder en magisk utsikt med kvällssol ut mot vattnet på en av Stora Essingens bästa adresser! 
Väl i lägenheten möts du av en luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar gedigna materialval i harmonisk balans. Här finner du vackra ytskikt och ursprungsdetaljer samt stort fönsterparti som ger rikligt ljusinsläpp. Ljust parkettgolv tillsammans med kalkstengolvet i hallen ger karaktär.

Luftigt allrum med goda sällskapsytor och matplats intill köket som är i fint skick med bra utrustning. Fönstret i köket kan vara ett av öns charmigaste! I vardagsrummet finns plats för såväl liten soffa och stor säng. Badrummet stoltserar med dusch och förvaring.

Säkerhetsdörr äro installerad och rymligt vindsförråd samt en praktisk matkällare ingår i köpet. I föreningens trädgård finns plats för stora sällskap och här erbjuds både solstolar och sittgrupper samt grill, utsikten ger mången gäst mersmak. Stabil och välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna genomförda. Badplatsen är på badrocksavstånd!

Välkomna till Stora Essingen, denna idyll innanför tullarna omgiven av Mälarens vatten. Här infinner sig skärgårdskänslan bland klippor och badplatser. Stadens brus finner du på nära avstånd.
Det erbjuds cafeér, restauranger, bistro, pizzerior & sushi när hungern faller på. Livsmedelsbutik, blomsterbutik Books & Flowers, keramikverkstaden and pots, tandläkare, kemtvätt, skrädderi, kiosker samt bibliotek är en del av servicen på Stora Essingen. Vårdcentral och apotek huserar på Lilla Essingen. Orkanen gym finns mitt på ön för den träningssugna så även ett utegym. Essinge Dojo är en populär judoklubb, Essinge IK fotbollsklubben huserar på Essinge IP. Att promenera och springa runt "Storan" är en Lisa för själen. En kul upplevelse att hyra en Kayak i kayakomaten via en app. Närmsta dopp är alltid inom 10minuters promenad.

För framtiden så finnes fyra förskolor, tre grundskolor & tre gymnasieskolor. Franska höres lite varstans då Lycée Francais Saint Louis de Stockholm bedriver skolverksamhet i samma byggnad som Essingeskolan. Essinge båtsällskap grundades 1928, de har två hamnar för fina farkoster. Hembygdsföreningen är engagerad och grundades 1983.

Kommunikationer:
Tvärbanan via Alvik och vidare till Solna station eller Bromma flygplats norröver, söderöver till Sickla. Alviksbron där tvärbanan binder samman Stora Essingen med Brommalandet är bilfri, gång och cykelväg finns. I Liljeholmen ansluter tvärbanan till tunnelbanan, här finns likaså bussar till Arlanda flygplats samt Trosabussen. I närheten av Liljeholmen finnes pendeltågsstationen Årstaberg.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Föreningen Oxhålets Brf.

Ekonomi

Månadsavgift 1 400 kr (Värme, Vattenn & bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen förvärvade fastigheten Oxhålet 1 2007 och äger marken.

Fastigheten är bebyggd med ett hus bestående av två huskroppar, en lågdel i två plan med en inredd vind samt en högdel i fyra plan med källare och oinredd vind. Huskropparna är sammanbyggda, antal lägenheter är 22 st med 2 st lokaler.
Den totala boytan är 1 366 kvm och lokalytan 270 kvm.
I den stora lokalen bedrivs en Förskola utav Stockholm Stad utbildningsnämnden och i den mindre är det ett kontor för Essingefjärdens byggnads AB. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum AB.

Gjorda renoveringar:

2021 Samtliga fönster och balkongdörrar i föreningen byttes ut
2019 Ny mur utanför fastighetens södra fasad
2018 Nya sopkärl
2018 Nytt staket runt dagisgården
2018 Nya tvättmaskiner till tvättstugan
2018 Besiktning och funktionskontroll av ventilationsaggregat
2017 Nya tjänstefördelare i samtliga lägenheter för att förbättra internetuppkoppling
2016 Renovering av tvättstuga och byte av torktumlare. Förbättring av befintligt ventilationssystem.
2015 Skorstenen har renoverats, entrélåsen har bytts ut, OVK besiktning samt utfört stamspolning av ledningar i källaren.
2014 Ny bergvärmeutrustning som ersatt den tidigare oljepannan 2013 Bytt tak (lågdelen efter brand)
2012 Fiberanslutning har dragits in till fastighet
2011 Nya ytterdörrar
2011 Målat trapphusen
2010 Bytt tak (lågdelen)
2010 Tätat hål i grund och väggar
2010 Tätat rökkanaler i högdelen
2010 Justering radiatortermostater
2006 Taket (högdelen) har renoverats
Både köks och badrumsstammar är bytta allteftersom, de sista gjordes 2009.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga, vindsförråd, källarförråd, cykelförråd samt uteplats med grill & utemöbler.