BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra

Frövigatan 24

  • 3 rum och kök
  • 66 kvm
  • 2.250.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till en mycket fin lägenhet som är mycket välplanerad och där man verkligen tagit tillvara på varje kvadratmeter och detalj. Utmärkt planlösning och bra med förvaring i inbyggda garderober och klädkammare. Trevlig planlösning vilket ger en mycket trivsam lägenhet som verkligen bjuder in till ett socialt liv med familj och vänner. 

Mycket trevlig innergård med grillplats, sandlåda och möjlighet för den trädgårdsintresserade att odla i pallkragar.

- mycket bra förening med god ekonomi
- låg avgift
- social planlösning
- balkong i sydvästläge, sol under eftermiddag och kväll
- insynsskyddat läge och grönskande utsikt

Här möts man av en modern planlösning med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Lägenheten ligger på våning 1 och har en trivsam balkong mot grönska i bra läge och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Renoverat modernt badrum och ett funktionellt kök som delvis renoverats. Tillsammans med de generösa fönsterytor i kombination med den utmärkta öppna planlösningen har du här en mycket ljus och luftig atmosfär. 

VARDAGSRUM
Ett vardagsrum med en social planlösning och en bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Generösa fönster ut mot grönskande omgivningar och solens strålar under dagen och mot kvällen. Utgång till balkongen från vardagsrummet.

KÖK
Ett funktionellt utmärkt kök med gott om plats för mästerkocken att briljera. Bra arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen består av kombinerad kyl/frys, ugn, spishäll samt diskmaskin. 

SOVRUM 1 & 2
Två rofyllda sovrum med plats för såväl dubbelsäng som övrigt passande möblemang. För förvaring finns suveräna inbyggda garderober samt klädkammare. 

BADRUM
Fräscht badrum från 2012 med dusch, toalett, tvättställ med spegelskåp ovan. Helkaklade vita väggar och grått klinkergolv. 

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter, plats finns för extra garderob eller byrå om så önskas. Säkerhetsdörr.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett bra förråd i källaren. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1 tr, hiss finns ej. Föreningen Brf Stockbrasan 2.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.250.000 kr /Bud. Månadsavgift 3 798 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Beräknad via schablon.

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Stockbrasan 2 upplåter lägenheter till boende på adresserna Frövigatan 2-24. Föreningen har 72 lägenheter med bostadsrätt samt 8 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Tomtyta  7517 kvm. Total yta bostadsrätter  5 268 kvm och lokaler 220 kvm. Föreningen har även en nyrenoverad och inredde gästlägenhet som medlemmarna kan hyra.

Bostadsrättsföreningens ekonomiska plan registrerades hos Bolagsverket 2010-12-21.

Fastigheten är 'gul' klassad av Stockholms stadsmuseum vilket innebär i ett positivt kulturhistoriskt värde samt att bebyggelsen och/eller är värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.
(Se vidare www.stadsmuseum.stockholm.se)

Föreningens ekonomi
Förening med mycket god ekonomi. Belåning ca 8.925:-/kvm. Föreningens  många hyresrätter kan ses som en dold tillgång, då de vid försäljning inbringar mycket kapital till föreningen.  I relation till föreningens lån och hyresrätter skall man även se till att föreningen sedan 2012 utförd de flesta dyra och stora renoveringar (stambyte, elstambyte, tak, fasader och fönster). Ytterligare en mycket positiv aspekt gällande ekonomin är att man har en "allframtidsförsäkring" via Brandkontoret där man via den får vinstdelning varje år, ger föreningen ca 400-450 tkr per år, om man ser till senaste årens utdelningar.

Föreningens fastighet
Föreningens tomt upplåts med tomträtt, läggs om 2038. 


Renoveringar
2024 Nyrenoverad och inredd gästlägenhet.
2023 Ny gårdsbelysning och asfaltering vid återvinningsstation. Renovering torkrum. Nybyggnad av sandlåda.
2022 Utbyggnad av blomrabatter och trädgårdsytor samt byggnad av ny mat- och sophanteringsstation
2021 Renovering av samtliga parkeringar
2018-19 Renovering av fasad Frövigatan 14-24
2016 Renovering av fasad Frövigatan 2-12
2015 Fönsterbyte
2014 Utbyte av radiatorventiler i lägenheter och garage
Utbyte av stamregleringsventiler på tillopp och retur byts i källarstråk
2013 Takomläggning
2012 Rörstambyte
2012 Byte av elstigar
2011 Upprustning av innergård
2011 Renovering av föreningslokal
2009 Låsbyten och införande av portkoder
2005 Ommålning av trapphus
2000 Renovering av tvättstugor

Förråd
Finns i källaren.

Tvättstuga
Det finns två tvättstugor. Den ena på Frövigatan 10 och den andra mellan port 16-18.

Kabel-tv & bredband 
Leverantör är ComHem.

Parkering
Garage: 650 kr/mån, 7 i kö. Parkeringsplats: 300 kr/mån (utan el) och 400 kr/mån (med el), finns lediga.

Bostadsrättstillägg hemförsäkring 
Ingår i avgiften

Delat ägande 
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkännes som ägare.

Kontakt
brfstockbrasan2@gmail.com

Områdesbeskrivning

Hagsätra
Området Hagsätra började byggas 1957 och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek med mera. I övrigt finner du även två matbutiker, konditori och olika restauranger. Hagsätra gränsar till Älvsjö, Örby, samt Rågsved och Stuvsta. Frövigatan ligger i ett lugnt och naturnära läge med närhet till centrum och allmänna kommunikationer. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. I närheten finner du även Hagsätra idrottsplats.

Kommunikationer
Ett stenkast bort ligger Hagsätra Centrum där du kan ta tunnelbanans gröna linje. Buss 143, hållplats precis utanför porten mot Liljeholmen tar dig till Älvsjö Centrum på ca 12 min, eller Högdalen. Vid Älvsjö finns flertalet busslinjer samt pendeltåget mot Stockholm Central. Är du bilburen når du från bostaden snabbt flera större trafikleder och tar dig till Stockholm C på ca 10 minuter. 

Skolor
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium och ligger alldeles i närheten. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.