BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Viksjö

Axvägen 61

  • 5 rum och kök
  • 124 kvm
  • 2.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Uthyrningsdel, generationsboende, eget kontor eller bara en välplanerad 5:a? Högst upp i huset på Axvägen 61 hittar vi denna välplanerade lägenhet om 124 kvm fördelat på 5 rum och kök.

Det första vi möts av i hallen är goda förvaringsmöjligheterna i snygg skjutdörrsgarderob. Lägenheten erbjuder generöst med sociala ytor vilket ger möjligheter till önskad möblering. Köket med mycket arbetsyta och plats för större matbord ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här har vi ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti samt utgång till trivsam balkong med fri utsikt över lekpark och grönska.

Vidare i lägenheten finns 4 rymliga sovrum som alla är utav bra storlek och rymmer större säng. De stora fönstren släpper in ljus och ger en luftig känsla.Det största sovrummet har delats av och disponeras av nuvarande ägare som ett extra rum och walk in closet. Bostaden har ett modernt och rymligt badrum samt 2 gäst toaletter. Sammanfattningsvis är detta en trivsam och välplanerad lägenhet med stor potential. Med två entréer öppnas möjligheten till en uthyrningsdel, hemma kontor eller generationsboende. En extra bekvämlighet på Axvägen 61 är att förrådet ligger på samma våningsplan, ca 5 m utanför dörren.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 4 sovrum. Lägenhetsnummer 257. Föreningen HSB Brf Boken i Järfälla .

Ekonomi

Pris 2.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 9 925 kr ((I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, Kallvatten, Kabel-TV, IP-Telefoni, Internet, Bostadsrättstillägg ingår. Hushållsel debiteras separat. ingår ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

FÖRENINGEN:

Föreningens fastigheter är uppförda 1969. Det finns 282 bostadsrättslägenheter med adress Axvägen 1-89.

GEMENSAMMA YTOR:

Området är barnvänligt med lekplatser på varje gård. Föreningens tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67. Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41. Föreningen har fritidslokal på Axvägen 83. Det finns även en hobbylokal. Lek- och skateboardpark utanför området.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:

2016 - Fönsterbyte.

2016 - Miljöhus och Cykelhus: Målning och renovering.

2016 - Lekplatser: Renovering och byte av utrustning.

2017 - Byte av dilatationsfogar.

2017 - Injustering av värmen.

2017 - 2018 Radonmätning.

2019 - Stambyte. Alla balkonger har renoverats och byggts ut.

Finns inga beslut om kommande större renoveringar (2020)

 

 

MÅNADSAVGIFTEN:

Vatten, uppvärmning, bredband, och kabel-TV (basutbud), trappstädning och sophämtning ingår i månadsavgiften. De boende ska ha egen hemförsäkring men bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

 

TV & INTERNET:

Föreningen har en gruppupphandling med Telenor vilket innebär att hela föreningen delar på kostnaden och att denna är inkluderad i avgiften. Anslutningen innebär bredbandsuppkoppling via fiber samt anslutning till IP-telefoni. Kabel-TV via ComHem.

 

EL:

Gemensamt elavtal med E-on för hela föreningen för att sänka utgifterna för de boende. Förbrukningen debiteras via enhetsmätning på avgiften. Nätavgiften är gemensam och boende betalar enbart för faktisk förbrukning.

 

PARKERING:

257 utomhusplatser som kostar ca: 227 kr/mån. Kö kan förekomma och denna förvaltas av HSB.

 

RENHÅLLNING:

Sophus finns utplacerat i området. Källsortering finns i samma byggnad med instruktioner ovanför varje behållare. Här finns behållare för glas (färgat och ofärgat), metall, tidningar, kartong, plast, batterier och lysrör. För elektronikskrot (alla maskiner som innehåller el) lämnas i den speciella behållaren för detta som finns. ÖVRIGT: Föreningen äger alla tillhörande uteplatser, men varje bostadsrätt har skötselområde som bostadsrättsinnehavaren sköter i anslutning till bostaden. Alla spekulanter uppmanas att själva ta kontakt med föreningen avseende uppgifter om kommande reparationer och ev. avgiftsförändringar. Hemsida http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken/