BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västra Orminge

Skarpövägen 9

  • 2 rum och kök
  • 81 kvm
  • 2.395.000 kr / Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

En av de absolut bäst planerade lägenheterna av sitt slag i föreningen. Frontläge högst upp i huset mot söder utan insyn med fri utsikt. Bostaden är i genomgående väldigt fint skick och har gått igenom smakfulla och tidlösa renoveringar. Föreningen har även lägst avgifter i området vilket innebär att föreningen solid ekonomiskt och fastigheterna är väl omhändertagna.

Ljus och hemtrevlig bostad i ett fint skick där du bara behöver flytta in. Stor och välkomnande hall med stor och rymlig walk-in-closet som är inredd med platsbyggda garderober och förvaring. I hallen finns även gott om klädförvaring och plats för ytterkläder och skor. Från hallen når man ett rymligt badrum med plats för badkar om så önskas. Vardagsrummet är stort och luftigt som kan inredas i två sektioner där många inreder med en hörnsoffa vid fönstret och ett matsalsbord för 6 personer i andra änden. Rummet får ett vackert ljusinsläpp från de stora fönsterpartier som vätter åt väst där balkongen ligger. Köket är renoverat med fint glaskakel och exklusiva vitvaror. Fullt maskinellt utrustat med diskmaskin, spis, fläkt och kyl/frys. I detta kök har du praktisk och bra förvaring och goda arbetsytor. Köket är designat och ritat av arkitekt och har en praktisk köksö med enorma förvaringsmöjligheter samt en extra gasolspis för den gastronomiskt lagda. Sovrummet är mer än rymligt med plats för en kingsize säng. Ljust målade väggar med trendig heltäckningsmatta. Platsbyggd garderob med gott om förvaring. Här inhyser du enkelt ett hemmakontor med direkt utgång till balkongen i absolut bästa solläge!

Bostaden har genomgående ekparkett och ljust målade väggar. Alla väggar är flyttbara, bostaden har inga bärande innerväggar. Planlösningen kan disponeras efter eget tycke och smak.

Bra och stabil förening som följer sin ekonomiska plan. Där ett stort bundet kapital ligger i en del av de hyresrätter som ombildas löpande. Har lägst avgifter i Orminge och ligger ett stenkast från natur, skolor, förskolor och Orminge Centrum. Billig parkering, en stor nyrenoverad tvättstuga och en trevlig grillplats på innergården.

- Bästa balkongläget en trappa upp i huset rakt åt ett soligt söderläge
- Smakfullt renoverad bostad med vackert ljusinsläpp
- Badrummet har golvbrunn
- Badsjöar och natur inom promenadavstånd
- Skolor och förskolor ett stenkast bort
- Gångavstånd till Orminge Centrum
- Buss till slussen på 15-20 min
- Inga bärande innerväggar
- Fint skick rakt igenom

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3/3, hiss finns. Lägenhetsnummer 118. Föreningen Brf Skarpövägen.

Byggnadssätt

Eldstad: Nej.

Uppvärmning

Bergvärme.

Ekonomi

Pris 2.395.000 kr / Utgångspris. Månadsavgift 4 802 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.6488 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 125 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
1971

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Brf Skarpövägen ligger på Skarpövägen 1-21 och bildades 2012 och förvärvade fastigheten 2013 från Wallenstam Fastigheter AB. Bostadsrättsföreningen omfattar 271st lägenheter fördelade på 11 st bostadshus samt en komplementbyggnad med tvättstuga och lokal samt ett fristående parkeringsdäck. Fastigheterna består av 3 respektive 4 plan, i nio av husen finns det hiss. Husen är uppförda 1971 och under 2000-talet har flera renoveringar genomförts, bland annat har man renoverat alla badrum och stammar, målat trapphus, lagt om tätskikt på parkeringshuset samt omläggning av tak på bostadshus. Föreningen är en äkta förening och äger marken.

Utförda renoveringar
1995-1996 Stambyte av de badrum med golvbrunn.
2005 Stambyte av de badrum utan golvbrunn.
2015 Fönster och balkongdörrsrenovering.
2017 Byte av balkongfronterna.
2017 Nytt ventilationssystem (FTX) för bättre inomhusklimat och återvinning.
2019 Reperation och översyn av balkongpelare samt balkongplattor.
2019 Borrning och installation av energisnål bergvärmeslösning för energibesparing samt lägre uppvärmningskostnader.
2020 Installation och driftsättning av nytt tvättstugesystem (Axema).
2021 Påbörjat renovering av föreningslokalen samt arbete med portsystem och porttelefoni.
2022 Byte av lås och passagesystem till samtliga soprum.
2022 Utbyte av samtliga entréportar och ny belysning vid entréerna.
2022 Driftsättning av porttelefoni och portsystem.
2022 Större markarbeten i området utfört inklusive nya planteringar och träd.
2022 Upprustning av cykelförråden
2023 Ny fasad och belysning tvättstuga, markarbeten, utbyte av stegar och takluckor samt mindre löpande renonveringsarbeten.

Kommande renoveringar
2024 Balkongbesiktning samt renovering av utgående avloppsstammar vid behov. Vidare utförs löpande arbeten vid behov.

Kommande avgiftsförändringar
Styrelsen beslutade 2020 att göra mindre (2%) årliga höjningar för att hålla intäkterna i nivå med inflation och täcka löpande kostnader.

Värme
Fastigheten värms med bergvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften/hyran. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen fjärravläst elmätare.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns en separat byggnad (Skarpövägen 23) med 4 tvättstugor som kan bokas alla dagar mellan kl.7-22, kostnadsfritt. Bokning gör man med hjälp av en APTUS bricka.
Ett Barnvagns- & cykelförråd.
Samlingslokal och festlokal samt en miljöstation med återvinningskärl för glas, papper och kartong vid vändplatsen.

TV och Bredband
Föreningen har Telenor och Tele2 som leverantörer, avtal tecknas separat.

Parkering
Föreningen har 75 p-platser och 98 garageplatser som hyrs ut till boende.
P-plats - 250kr/mån.
Garageplats - 350kr/mån.
Garageplats bur - 450kr/mån.
MC-plats - 200-250 kr/mån.
Kontakta Simpleko för köplats, tel: 018 - 66 01 60.
I dagsläget är det kö till samtliga platser, uppgifter hämtade från Simpleko 2024-05-22.
Besöksparkeringen består av 20 platser och 2 handikapplatser. Dessa betalar man i P-automaten alternativt via app.

Föreningens gård är bilfri för allas trivsel och säkerhet. En bom finns monterad vid Skarpövägen 1. I samband med flytt eller vid andra tyngre transporter kan man öppna bommen med portnyckel (HM nyckel).

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgiften är 2.5% av basbeloppet och betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift är 1% av basbeloppet.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

För mer information se föreningens hemsida, www.brfskarpovagen.se.

Områdesbeskrivning

I Orminge bor man med direkt närhet till naturen vilket erbjuder stora möjligheter till ett fantastiskt friluftsliv. I området finns även flertalet insjöar som även dessa erbjuder goda badmöjligeheter samt grillplatser. Här finns även en golfbana, flertalet konstgräsplaner, ishall, inomhushallar, Boo rackethall och självaste Yasuragi och Skepparholmen spa 5 min bort med bilen.

Vidare erbjuder Saltsjö-Boo fina motionsspår, trevliga vandringsleder och bra cykelvägar ända till Gustavsberg eller till Stockholm City.

I Orminge Centrum hittar man det mesta man behöver, ett trivsamt köpcentrum med ett stort utbud av restauranger, cafeér och gym. Här finns även Systembolaget samt det populära Linbergs bageri, Boo vårdcentral, BVC, folktandvården och tre stora matbutiker COOP, Willys och Lidl.

Skolor i området är tex Myrsjöskolan (F-9), Orminge skola (F-6) Boo Gårds skola (F-6), Kunskapsgymnasiet Orminge (fristående gymnasium). Finns även flertalet förskolor i närområdet.

I området finns mycket goda allmäna kommunikationer då Orminge är knutpunkten i Saltsjö-Boo. Busslinjerna 444, 445 och 446 går direkt till Slussen och tar ca 20 minuter, 471:an går lokalslingan förbi Nacka Forum och sedan vidare på motorvägen till Slussen. Nattbussen 496, börjar gå efter midnatt. Från Orminge Centrum går motorvägsbussen in till Slussen på ca 15 minuter.