BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Östgötagatan 87A, 2 tr

  • 2 rum och kök (möjlig 3:a)
  • 59 kvm
  • 5.850.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** 20-talscharm - Renoveringsbehov - Möjlig 3:a - Lågt skuldsatt förening **
Välkommen till denna tjusiga lägenhet där man kan restaurera och renovera för att skapa sitt eget drömhem. Här får man verkligen känslan av att befinna sin i en liten våning, vilket accentueras av de intakta attributen från byggåret som djupa brutna fönsternischer, serveringsskåp, platsbyggd hatthylla, fiskbensmönstrade parkettgolv i ek och spegeldörrar. Originaldetaljerna ger detta hem en genuin mysighet och som ytterligare går att förstärka genom att ta fram trägolven. Lägenhetens tre stora fönster och den väl tilltagna takhöjden skapar rymd och ger rikligt med ljusinsläpp. Bostaden är välplanerad med ett hemtrevligt kök, ett rymligt vardagsrum med fin atmosfär och ett väldisponerat badrum. Den planlösning som 1920-talets arkitekter skapade är lika funktionell idag som när bostaden ritades för nästan hundra år sedan. 

Nya fönster - Tidstypisk utförande
Föreningen kommer att byta samtliga fönster under 2024. Fönstren kommer då att återställas till ursprunglig tidstypisk stil, vilket innebär att nytillverkade bågar med ej helt plana glasytor, spröjs, spanjoletter, sätts in i de ursprungliga karmarna.

Vackert 20-talshus
Huset ritades 1929 (20-talsklassicism) av arkitektduon J. Dahl och F. Wetterqvist där man gav huset en elegant fasad putsad i en ljusrosa kulör och med varmt vita fönsteromfattningar samt två rader burspråk. Huset uppfördes i sex våningar med kungsbalkonger överst. Byggnaden är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

Vacker innergård - Mysiga vädringsbalkonger på varje våningsplan
Föreningen har en mycket fin innergård med loungemöbler, sittgrupper, markiser, grill, stensättningar och planeringar. Här kan man i lugn och ro slå sig ner och åtnjuta sommaren och bjuda in vänner till grillmiddagar. I anslutning till varje våningsplan finns mysiga vädringsbalkonger med plats för bord och stolar.

Flexibilitet - Som 3 rum och kök
Lägenheten skulle på ett relativt enkelt sätt kunna byggas om till en bra och funktionell 3:a, se förslag på alternativa planlösning. Bostadsrättshavaren får inte inte utföra väsentliga förändringar utan styrelsens godkännande. Styrelsen får endast vägra att ge tillstånd till en åtgärd om den är till påtaglig skada eller olägenhet för föreningen. En eventuell ombyggnation bör alltid utredas via fackman.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum
Fint vardagsrum med god möblerbarhet där man på ett naturligt sätt plats för soffa, matbord och övrigt passande möblemang. I rummet finns en rymlig klädkammare diskret placerad.

Kök - Hemtrevligt
Hemtrevligt kök med matplats för 4 personer trivsamt placerad vid kökets fönster. Köket har bra med förvarings och avställningsytor och här finns även ett gammalt uteluftsventilerat skafferi. Köksutrustningen består av gasspis med tillhörande ugn. En charmig detalj är kökets bevarade serveringsskåp som efter en enklare restaurering skulle bli köket pärla. Som var brukligt på den 20-talet har dörren mellan hallen och köket försetts med ett glasat parti för att även ge den fönsterlösa hallen ljus.

Passage mot kök - Inre hall
I passagen mot köket i den inre hallen finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor och här finns också en klädkammare.

Möblerbar hall
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man möts direkt av dess charm. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Rymligt badrum
Stort badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch, tvättställ, handdukstork samt tvättställ. Plats finns för badkar eller tvättmaskin.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra vindsförråd.