BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra - Bandhagen

Vintrosagatan 58 nb

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 1.795.000 kr accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till en fin lägenhet Hagsätra ned en utmärkt uteplats - perfekt för lite grönskande odlingar, utemöbler och verkligen ett extra rum att njuta på. I denna ljusa och moderna 2:a finns en stor och solig uteplats / balkong, trivsam och optimalt planerad tvåa med en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostaden har gott om fönsterytor vilket i kombination med lättillgängliga rum skapar rymd och ger rikligt med ljusinsläpp. Ett boende att trivas i året runt, i välskött förening med ett fint läge nära service och kommunikationer. 

- välplanerad
- stor uteplats i sydvästläge
- närhet t-bana och bussar
- grönskande omgivningar
- välskött förening, belåning ca 6 438 kr/kvm

Vardagsrum
Fint vardagsrum med en härlig atmosfär och sällskapsytor gjorda för umgänge med familj och vänner. Rummet karaktäriseras av det stora fönsterytorna och kontakten med det mysiga köket och uteplatsen. I rummet finns plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når man lägenhetens härliga uteplats vilket ger ett fint samspel mellan ute- och innemiljö. Uteplatsen är rymlig och rymmer med fördel både möbler och växter.

Kök
Ett kök med fokus på snabb matlagning och umgänge. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis med tillhörande ugn, samt en spisfläkt. Plats finns för matbord. 

Sovrum
Sovrum med plats med dubbelsäng och nattduksbord. Ingång till generös klädkammare eller kanske som ett extra litet sovrum/arbetsrum/förråd. Plats finns för ytterligare förvaring om så önskas. 

Badrum
Ett utmärkt badrum med helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, golvvärme. I badrummet finns även utrymme för klädvård med tvättmaskin och torktumlare. 

Entré
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 0901. Föreningen brf Dörrhaken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.795.000 kr accepterat pris. Månadsavgift 3 188 kr (värme, vatten, förråd, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.24023 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

299 466 kr Uppgiften är beräknad utifrån föreningens årsredovisning för 2021, källa Bopedia

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Föreningen Dörrhaken, är en äkta förening med organisationsnummer 769606-2467. Den bildades 2003 och den ekonomiska planen registrerades 2002-12-17. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Dörrhaken 2 som består av 55 lägenheter med en yta om 3 607 kvm, 37 parkeringsplatser samt 1 mc-plats. Byggår 2003. 

Antal lägenheter
Det finns 50 lägenheter varav 8 st i form av gruppboende som upplåts med bostadsrätt.

  • 8 lägenheter på 1 rok
  • 30 lägenheter på 2 rok
  • 9 lägenheter på 3 rok och 
  • 8 lägenheter på 4 rok.


Föreningens ekonomi
Välskött förening med god ekonomi. Lån ca 6 438 kr/kvm.

Föreningens mark
Föreningens mark upplåts med tomträtt, läggs om 2032-10-01. 

Renoveringar och underhåll
2012 - byte tvättmaskiner, takfläkt, lås/passersystem, målning staket och källarutrymme
2015 - byte cirkulationspump, ovk-besiktning, rensning ventilationkanaler
2016 - injustering ventilationssystem, målning bjälkar balkonger, dräneringsarbeten
2017 - renovering källarlokal 
2018 - målning golv soprum, montering brandvarnare, byte nödarmaturer, plattsättning område vid garage 
2019 - renovering utemöbler, montering dörrplåtar entrédörrar 
2020 - översyn brandredskap, provtryckning stigarledningar
2021- stamspolning, målning sophus
2022 - ovk, oljning entréparti

Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Utrymmen för rullstols- och barnvagnsförvaring. I garageplanet finns utrymmen för tvättstuga, källsortering och cykelförråd samt tekninkutrymmen för undercentral, el och ventilation. i anslutning till fastigheten finns behållare för hushållssopor nedgrävd i marken.

Utemiljö
Föreningen har en trevlig utegård.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare.

TV, telefon och bredband
Föreingen har Telenor som leverantör av och kabel-TV och bredband. 

Parkering
Föreningen har 37 utvändiga parkering / garageplatser, kö till dessa. Pris garage 400 kr/mån, p-plats 250 kr/mån. 

Underhållsplan
Föreningen är byggd under 2008. Underhållsplan finns.

Information om överlåtelser
Normalt tar en överlåtelse ca 4 veckor. Vi tar en kreditupplysning på köparen innan överlåtelsen godkänns. Överlåtelseavgiften är 2,5% av ett prisbasbelopp. Faktura skickas från föreningen. Se aktuellt prisbasbelopp här.

Juridiska personer
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Kontakt
Ordförande Ewa Popowicz

Områdesbeskrivning

HAGSÄTRA - NÄRHET TILL DET MESTA
Området Hagsätra började byggas 1957 och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek med mera. I övrigt finner du även två matbutiker, konditori och olika restauranger. Hagsätra gränsar till Älvsjö, Örby, samt Rågsved och Stuvsta. Stjärnsundsgatan ligger i ett lugnt och naturnära läge med närhet till centrum och allmänna kommunikationer. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. I närheten finner du även Hagsätra idrottsplats och Stuvsta IP. 

HÖGDALEN - ETT LEVANDE CENTRUM
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

KOMMUNIKATIONER - BUSS, T-BANA, PENDELTÅG
Ormkärr kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana och bussar. På gångavstånd ligger även Stuvsta station med pendeltåg bara ca 10 minuter bort. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på ca 10 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala. Tunnelbanan nås till fots på ca 7 min eller med buss och tar dig till Stockholm central på ca. 25 minuter. Älvsjö nås enkelt med buss 143. 

SKOLOR & BARNOMSORG
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy. Finns ett flertal förskolor i områdets närhet.