BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fruängen

Elsa Borgs gata 48

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • 2.700.000 kr / accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Högst upp i huset, med solnedgången i vardagsrummet och morgonsolen i köket hittas denna fantastiska tvårummare. Den här bostaden är för dig som värdesätter stora ytor, genomgående planlösning och en balkong i härligaste sydvästläge. 

Välkomna hem till en hemtrevlig bostad med gott om plats för både paret och den lilla familjen. Hallen öppnar upp mot lägenhetens övriga rum med gott om plats för både garderober, hallmöbel och några danssteg. Till vänster ligger vardagsrummet som är stort och rymligt. Här ryms både soffhörna och ett större matbord, eller lekhörna som här. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen i perfekt sydvästläge och här går det att möblera med både loungemöbler och odling. Utsikten mot grönska gör läget insynsskyddat och balkongen blir första parkett när solen ska säga hejdå för dagen, här är det nämligen sol från ca 13 till solnedgång. 

Köket och sovrummet har båda två ingångar var, vilket möjliggör för en genomgående planlösning där rummen nås från två håll. Sovrummet är stort och lättmöblerat med plats för både en dubbelsäng och ytterligare möblering för den som vill och utanför fönstret är det fritt från insyn mot föreningens fina innergård. Sovrummet har en harmonisk färgsättning och här blir nattsömnen som en dröm. Från både hall och sovrum nås köket som är rymligt med gott om förvaring och arbetsytor. Den trevliga matplatsen är belägen framför fönsterpartiet och frukosten kommer kunna avnjutas med sällskap av soluppgången och den första härliga morgonsolen.

Badrummet är nyrenoverat 2023 och fantastiskt med moderna och stilfulla materialval. Duschdörrarna går att fälla in för vardaglig användning av utrymmet, men utsvängda blir det en duschhörna modell större. Här finns det gott om förvaring utan att det blir trångt och hela familjen kan samsas om utrymmet.

Tack vare den genomtänka planlösningen finns det möjlighet att skapa en mini-trea här. Det finns lite olika alternativ, och ett av dem syns som alternativ planlösning. 

Brf Stråhatten 3 har en stor fasad -och fönsterrenovering bakom sig vilket betyder att både fasad och fönster är i absoluta toppskick. Renoveringen gav huset en helt annan isolering än tidigare och uppvärmningskostnaderna har minskat. Det, tillsammans med den prunkande innergården med sittplatser, grill och gräsytor gör föreningen till en härlig oas att landa i. Innergården är otrolig och årets varma månader används den flitigt av medlemmarna för grillkvällar och kalas. Här finns odlingslådor och alla är välkomna att fixa och påta i trädgården. 

Här har ni också lyxen att ha ett kodlås till ytterdörren, otroligt smidigt att aldrig behöva tänka på nycklarna och det finns möjlighet att öppna åt andra med en kod eller app. 

I det absoluta närområdet finns både utegym och fotbollsplan samt stora och fina Långbro Park (med det fantastiska Långbro Värdshus). Gatan har en vändplan så ingen onödig genomfartstrafik rör sig här och till tunnelbanan och centrum är det bara en kort promenad på 5 minuter. 

Den här bostaden är fantastisk på så många sätt och måste upplevas på plats.

Missa inte din chans till romans, hjärtligt välkomna på visning!  

Hall
Mycket rymlig hall med garderober och plats för ytterligare hallmöbel med förvaring eller avhängning. Här får många avsparkade skor och jackor plats. 

Vardagsrum
Härligt och stort vardagsrum med ett fint ljusinsläpp. Här får ni utan problem plats med både den stora soffgruppen och övrig möblering, helt efter tycke och smak. Härifrån nås den härliga balkongen som ligger i bästa sydvästläge med sol från ca 13 fram till solnedgång. 

Kök
Trevligt kök med matplats invid fönstret. Här är det gott om förvaring och arbetsytor bakom vita luckor och mörk bänkskiva. Köket renoverades 2014 och maskinparken består av kyl/frys, induktionshäll, ugn, fläkt samt diskmaskin (2023). Ny kran från Tapwell. 

Sovrum
Stort sovrum med gott om utrymme för en dubbelsäng och övrig möblering efter behov. Sovrummet nås från både hall och kök vilket är mycket trevligt för ljusflödet. Väggarna är målade i en dov blå nyans och fönstret vetter mot föreningens härliga innergård.

Badrum
Renoverat badrum 2023 där lyx möter modernitet och funktionalism. Här finns wc, kommod med handfat, spegelskåp med förvaring, tvättmaskin, handdukstork, dusch med duschdörrar och högskåp med hyllor. Automatisk fläkt sätts på när den känner av luftfuktighet och det finns möjlighet att ha en torktumlare ovanpå tvättmaskinen. Spotlightsen kan dimras för att passa behovet och stämningen. 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00521. Föreningen Brf Stråhatten 3.

Uppvärmning

Markvärmepump.

Ekonomi

Pris 2.700.000 kr / accepterat pris . Månadsavgift 5 175 kr (värme vatten, kabel-TV (grundutbud),fiber 1000/1000mbit ingår). Andel i föreningen är 1.61079 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. El är ca 250kr/mån för förbrukning plus nät.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Byggnadsår
1957

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Stråhatten 3 är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten Stråhatten 3. Föreningen bildades 2003 och ha 62 bostadsrätter varav 59 st är bostadsrätter och 3 st är hyresrätter. Föreningen har 5 lokaler varav 4 st hyrs ut externt och inbringar inkomster till föreningen. Se hemsida: https://brfstrahatten3.se/. 

Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

En avgiftshöjning med 35% genomfördes per 1 januari 2023, med bakgrund i upptagande av nya lån (fasad -och fönsterrenovering) och omvärldsfaktorer som ökande kostnader. Inga avgiftsförändringar är planerade framåt (2024-06-02)

Hyresrätterna kan anses som dolt kapital då pengarna för en framtida försäljning direkt går in i föreningens kassa.

Gemensamhetsutrymmen
Förråd och matkällare finns att tillgå för varje lägenhet och cykel - och barnvagnsförråd finns i port 46. 

Tvättstuga
Tvättstuga med tillhörande torkrum finns i i källaren mellan port 46 och 48.

Tv / Internet
Tv utbud via Com Hem ingår i avgiften, fiber finns även indraget från Stockholms stadsnät (100/100 Mbit) och ingår i avgiften.

Utförda renoveringar
Fasadrenovering 2022
Byte av fönster och balkongdörrar 2022
Tilläggsisolering av vinden 2022
Renovering av samtliga garage 2020
Renovering av entrépartier 2020
Byte av passagesystem 2020
Stamspolning 2018
Renovering bergvärme 2017/2018
Renovering tvättstuga/torkrum 2016
Elektronisk bokning tvättstuga 2016
Indragning av fiber 2014
Dräneringsarbete 2011
Stängning av sopnedkast 2012
Stambyte 2009/2010
Installation av bergvärme 2008/2009
Isolering av vinden 2005
Ombyggnad av tvättstuga 2005
Omläggning av takpannor 2004

Kommande renoveringar
Inga kommande renoveringar är planerade (2024-06-02)

Parkering
Föreningen har parkeringsplatser för medlemmarna att hyra för 500 kr/mån Parkeringsplatserna finns bakom port 44 och port 52-56. Det finns totalt 14 st garage varav 7 st har även parkeringsplats framför garageporten. Det finns även en 7 dagars parkering. 

Förråd
Till varje lägenhet hör ett förråd i källaren.

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbeloppet, debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbeloppet.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta. 

Områdesbeskrivning

Elsa Borgs gata 48 tillhör Brf Stråhatten 3 med 62 st lägenheter där 59 st är bostadsrätter och 3 st är hyresrätter. Föreningen har alla stora renoveringar bakom sig så en omfattande fasad -och fönsterrenovering, stambyte, dräneringsarbete, omläggning av takpannor, bergvärme m.fl (se föreningsinfo för lista), 2 lokaler som inbringar inkomster och dolda tillgångar i och med de kvarvarande hyresrätterna. 

Här bor ni i ett lummigt läge med Långbro Park och grönska som närmsta granne. Elsa Borgs gata är en lugn gata med närhet till såväl tunnelbana och centrum som grönområden och promenadstråk. Fruängens tunnelbana ligger en kort promenad bort där flertalet bussar ansluter till runt om i söderort. 

Området erbjuder fina promenadstråk, restauranger, bad, parker och ett stort serviceutbud. Fruängens centrum erbjuder bland annat matbutiker, restauranger, frisör, apotek, systembolag, vårdcentral, tandläkare, bibliotek. Runt om centrum finns många parker så som Långbro park och Kerstin Hesselgrens park och en kort busstur bort hittas Långsjön med både promenadslinga och badplats. 

Det finns bra med restauranger i närområdet med Långbro värdshus som stolt kvarterskrog. Här kan man både äta lunch, brunch och middag samt fika på bakfickan och därefter ta en fin promenad i parken. Vidare finns det gott om pizzerior, fik, sushi och andra restauranger. Det är även en kort tunnelbanefärd (eller promenad) till Västertorp, Telefonplan och Midsommarkransen som erbjuder ett ännu större utbud av restauranger. 

Kommunikationerna är goda med tunnelbana vid fruängens centrum och flertalet bussar som tar dig runt i Söderort. Buss 173 tar dig till Älvsjö station på 7 minuter och tunnelbanan tar dig till slussen på 14 minuter. Det finns gott om parkeringar i området men i Brf Stråhatten 3 kan medlemmarna hyra sin egen plats, det finns även en 7dagars parkering alldeles i anslutning. 

Det här är verkligen ett magiskt område på så många sätt.

Välkommen till Fruängen!