BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Hildebergsvägen 20, högst upp

  • 3 rum och kök
  • 79 kvm
  • 5.695.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Högst upp i huset ligger denna ljusa och perfekt planerade 3:a med dubbla balkonger (18kvm) som gör det möjligt att avnjuta solen från morgon till kvällen. Lägenheten är stilren och modern med en mycket välplanerad layout där man har en god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Här möts man av generösa sällskapsytor i öppen planlösning och utgång till en stor balkong med underbar eftermiddag och kvällssol. Bostaden har två stora sovrum, ena med access till både klädkammare och solig balkong med fri utsikt i söderläge. Lägenheten är belägen högst upp huset med generösa fönsterytor i två väderstreck som i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär.

Bostaden är i genomgående mycket gott skick med där både kök och badrum är smakfulla och välutrustade med påkostade materialval. Väggarna är nymålade med ljusa nyanser och alla dörrar är nylackerade. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med ett ostört läge på lugn återvändsgata intill skogen. Perfekt disponerade ytor med 3 minuter till närmsta tvärbanan eller pendeltåg.

Praktiskt boende som underlättar vardagen, via hissen har man access till tvättstugan, cykelrummet och källarförrådet.

Närområdet är perfekt med korta gångavstånd till flera populära förskolor och lekplatser. En ny grundskola för F-9 (Sjöviksskolan) ligger på andra sidan vägen. Utanför porten finns även en stor gård med perfekt lekplats för alla åldrar. Kommunikationerna är dom bästa med tvärbanan, bussar och pendeltåg (citybanan) som nås med kort promenadavstånd. Härifrån finns även Årstabron som snabbt tar dig över till city med cykel eller till fots. Till Liljeholmen Centrum tar ni er till fots på ca 15 min och till Södermalm på ca 20 minuter. Liljeholmens Galleria har all tänkbar service med ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. Här finns också anslutning till t-bana, tvärbana och bussar.  

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Generellt om lägenheten

Balkonger
Bostaden har två stora balkonger. Ena med utgång från vardagsrummet om cirka 12kvm erbjuder underbar kvällssol och fri utsikt över lummig skog och barnvänliga gård. Här kan man med fördel njuta av kvällssolen i stort sällskap medan man har fri uppsikt över barnen som leker i parken. Balkong storlek rymmer både matbord, loungemöbler eller solsängar. Välj själv hur du vill njuta av kvällssolen. Den andra balkongen på cirka 6kvm ligger i söderläge och nås från master bedroom. Här har man milsvid fri utsikt över Söderorts takåsar. Balkongen ligger med bästa solläge. Båda balkongerna kan man möblera med matbord eller loungemöbler och tillsammans ger de möjlighet till att avnjuta solen från morgon till kväll.

Vardagsrum
Öppen och socialt inbjudande planlösning med stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp som stort matbord med plats för vännerna. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv som löper vidare i hela bostaden. 

Kök
Stort och smakfullt kök med generösa och praktiska arbetsytor med kakel ovanför. Gott om förvaring bakom ljusa skåpsluckor. Full maskinell utrustning såsom kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt samt ugn och mikrovågsugn snyggt infällt. Allt utbytt sedan byggår och är stilfullt och påkostat i rostfritt. Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet som medför stora öppna sociala ytor och matplats för 8 personer med fri utsikt över takåsar.  

Badrum
Modernt helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med kommod, wc, handdukstork, spegelskåp samt dusch med skjutvara duschväggar. Tvättmaskin och torktumlare från 2019 med arbetsbänk och goda förvaringsytor ovanför.

Sovrum 1
I anslutning till hallen ligger ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns perfekta förvaringsutrymmen via en inbyggd skjutdörrsgarderob och en rymlig och inredd klädkammare. Rummet ligger i ett ostört läge med fri utsikt, utan insyn. Här har man även utgång till den soliga balkongen. 

Sovrum 2
Sovrum 2 ligger på andra sidan bostaden och har fri utsikt över den lummiga gården. Rummet passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Bra förvaringsmöjligheter via 3st garderober med skjutdörrar. 

Hall
Välkomnande och ljus hall med säkerhetsdörr och goda avhängningsytor för både ytterkläder och skor.

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 561. Föreningen Brf Sjöviksskogen.

Ekonomi

Pris 5.695.000 kr /Bud. Månadsavgift 5 553 kr (Värme, Vatten, bredband (1000/1000 Mbit), kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 610 kr/mån (7 320 kr/år) varav El 330 kr/mån, Försäkring 280 kr/mån.

Byggnadsår
2005.

Föreningen
Brf Sjöviksskogen består av 60 bostadsrättslägenheter. Föreningen förvärvade fastigheten 2005 och byggherre var JM. Föreningen har en bra hemsida med mycket information: http://www.sjoviksskogen.se. Föreningen är en äkta förening, äger marken och med låg belåning på endast 8752 kr/kvm. 

Utförda renoveringar
Föreningens byggnader uppfördes 2005 och är relativt nya och i gott skick med löpande underhållsplan fram till 2060, se bilaga underhållsplan. I samband med att 10-årsgarantin på byggnaderna går ut har föreningen anlitat en tredje part att inspektera byggnaderna för att försäkra sig att de är i bra skick. I år har föreningen installerat solceller på taket med syfte att minska föreningens kostnad för el.  

Gemensam el
2021 investerade förening i gemensam el, vilket innebär att de boende faktureras enbart för själva förbrukningen. Elabonnemanget ingår i månadsavgiften. 

Gemensamhetsutrymmen
Fastigheten erbjuder ett bekvämt boende med trivsam innergård, cykelförråd, barnvagsförråd, miljöstuga m.m.
I port 20 finns en mycket fräsch och välutrustad tvättstuga med modern maskinpark (2017). Föreningen har även en uthyrningslägenhet i port 22 som kan hyras av medlemmarna.

TV- och internetanslutning
Basutbudet av kabelTV ingår i avgiften. 1000/1000Mbit bredband via fiber från Bahnhof ingår också i avgiften. 

Bilplats
Föreningen disponerar tillsammans med 3 andra föreningar ett garage där föreningen har 32 garageplatser, 6 ytparkeringsplatser och 3 MC-platser. Det är för närvarande kö på vardera parkering/garage. Det finns även en gästparkering i anslutning till fastigheterna (betalparkering).

Balkong
För att glasa in balkonger får man ansöka om bygglov. Markiser behövs tillstånd från styrelsen först. Grillning på balkongerna är endast tillåtet med el & gasolgrill.

Juridisk person
Föreningen tillåter ej juridisk person

Övrigt
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet dvs. 1113 kr, som betalas av köparen.

 

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill Hildebergsvägen (100m) finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.