BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Haninge

Djuprännilen 359

  • 4 rum och kök
  • 96 kvm
  • 2.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Djuprännilen 359!

Snart har ni möjlighet att förvärva denna underbara gavelradhus som erbjuder en perfekt kombination av stil och komfort. Med sitt ljusa och öppna intryck, inbjuder bostaden till trivsel och harmoni. Här finns tre rymliga sovrum, fördelade på två plan, som ger gott om plats för både familj och gäster.

De smakfullt inredda ytorna, tillsammans med två eleganta badrum, skapar en atmosfär av modern elegans. Köket, med sina moderna färgval, är en dröm för hemmakocken och den naturliga ljusinsläppet gör varje måltid till en upplevelse.

Utomhus finns två härliga uteplatser i olika sollägen. Baksidan erbjuder ett insynsskyddat läge med utsikt mot en grönskande allmänning. Här kan du njuta av lata sommardagar med familj och vänner i en lugn och fridfull miljö.

Här bor du trivsamt med bilfria innergårdar med direkt närhet till centrum, kommunikationer, skolor, förskolor och dagligvaruhandel. För den naturintresserade finner vi milslånga vandringsleder som tar er till gömda svampskogar och orörd natur.

Varmt välkommen med ditt intresse!

 

Utförda renoveringar

2007/2008 - Duschrum på entréplan renoverad
2009 - Kök renoverad
2014 - Badrum oå övreplan renoverad
2017 - Ny el-central och jordfelsbrytare installerad
2020 - Träpanelsfasad målad
2022 - Fjärrvärmeväxlare installerad
2024 - Papp på yttertak över sovrum i 1-plan del mot entrésidan. 

 

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Tak: Betongpannor. Ventilation: mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Fönster: 2+1 med invändig isolerruta samt 3-glas isoler fönster.

Uppvärmning

Fjärrvärme, Elgolvvärme i badrum på övreplan.

Ekonomi

Pris 2.995.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 4 977 kr/mån (59 719 kr/år) varav Värme 1 858 kr/mån, El 788 kr/mån, Samfällighet 1 850 kr/mån, Renhållning 204 kr/mån, Försäkring 276 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnader är individuella och kan ändras efter avtal och förbrukning. Samfällighet är en fast driftkostnad. .

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 134 000 kr
Mark, totalt värde: 771 000 kr ().
Summavärde: 1 905 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1977
Värdeår: 1977

Inteckningar
Totalt antal inteckningar: 10
Totalt belopp: 2 091 000:-

Officialservitut underhålls, Last
01-ÖSR-1896 - 186

Officialservitut underhålls, Förmån
01-ÖSR-1896 - 185

Officialservitut dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1896 - 184

Officialservitut underhålls dagvattenavrinning, Last
01-ÖSR-1896 - 2

Officialservitut underhålls dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1896 - 3

Officialservitut underhålls, Förmån
01-ÖSR-1896 - 186

Officialservitut dagvattenavrinning, Last
01-ÖSR-1896 - 187

Officialservitut underhålls dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1896 - 182

Parkering / Garage
Du parkerar smidigt tack vare det medföljande garaget i länga och flertalet besöksparkeringar i närområdet.

Fastighetsavgift
9 525 kr/år.

Besiktning
Besiktningsprotokollet finns tillgängligt efter förfrågan

Försäkrad mot dolda fel
Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel i 10 år. Försäkring och besiktning innebär en tryggare och lugnare process för både köpare och säljare.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 525 kr/år för småhus deklarationen 2023 (inkomståret 2022). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Rumsbeskrivning

Entréplan

Sovrum
Vid första anblick möts du av en ljus och välkomnande entré som leder dig till ett mysigt sovrum. Detta rum kan fungera som gästrum, kontor eller varför inte ett lekrum.

Kök
Det moderna köket är utrustat med allt du behöver för både vardagsmatlagning och festliga middagar. Här finns gott om arbetsytor och förvaring som gör det till en fröjd att laga mat. Köket är utrustad med kyl och frys, diskmaskin, micro och ugn i högskåp och fläkt. 

Badrum
På entréplanet hittar du även ett helkaklat badrum. Utrustad med duschhörna, kommod, wc och förvaringsskåp.

Vardagsrum
Vardagsrummet är lättmöblerat med generösa ytor och stora fönster som släpper in rikligt med ljus. Här finns en smidig utgång till en inglasad uteplats som förlänger rummet och ger möjlighet att njuta av utomhusmiljön året runt.

Inglasat Uterum och Förråd/Nagelstudio
Från vardagsrummet kliver du ut i ett charmigt inglasat uterum, perfekt för att njuta av soliga dagar året om. I anslutning till uterummet finns en nagelstudio, idealisk för den kreativa entreprenören eller för att ha en egen skönhetshörna hemma. Salongen är utrustad med vattenburen värme. 

 

Övre plan

Badrum
Helkaklat och stort badrum. Här finns gott om utrymme för både förvaring och avkoppling. Badrummet är utrustad med bubbelbadkar, golvvärme, tvättmaskin, torktumlare, WC, kommod och ett takfönster för maximal ljusinsläpp.

Sovrum
Det stora sovrummet på övre plan är ursprungligen två separata rum, vilket enkelt kan återställas vid behov. Här har du alla möjligheter att skapa en personlig och flexibel lösning, oavsett om du vill ha ett extra sovrum eller en större walk-in closet.

Klädkammare
Rymlig klädkammare som kan omvandlas till ett kontor, pysselrum eller mindre sovrum. Bara fantasin sätter gränser.

Uteplats
Underbara uteplats i gavelläge erbjuder både sol och avskildhet, omgiven av lummig grönska. Här kan du njuta av äppel- och druvträd, som skapar en charmig atmosfär och förvandlar uteplatsen till en grönskande oas.

Områdesbeskrivning

Allmän och kommersiell service
Handen är centralorten i Haninge kommun som är Sveriges största skärgårdskommun. Förutom vacker natur i Tyresta nationalpark, skärgården och Rudans friluftsområde finns även väl tilltagna shopping och serviceutbud i Handen Centrum, Port 73 samt ICA Maxi.

I Haninge finns fräscha sportanläggningar, sim-och ishall, flera bibliotek, ett rikt föreningsliv och roliga aktiviteter under alla årets årstider.

Kommunikationer

I Handen finns det utmärkta kommunikationer via pendeltåg, ett flertal bussar samt smidiga bilvägar. Pendeltåget tar dig till Stockholm C på 25 min och under nattetid finns det bussar som ersätter sträckan. Det finns flera busslinjer, bland annars direktbussar som går till Gullmarsplan. För den bilburne kan man snabbt ta sig ut på 73:an som tar ca en kvart till Stockholm C.

Skolor och Barnomsorg

Kvarnbäcksskolan F-6, Runstensskolan F-6, Söderbymalmsskolan 7-9, Vikingaskolan F-6, Deltaskolan 7-9, Haninge Montessoriskola F-5, Rudanskolan 4-9, Fredrika Bremer gymnasiet, Riksäpplet gymnasieskola. Här finns även förskolor så som pysslingen, Baldersro, Björken samt montessoriförskolan Ekorren.