BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Hornsgatan 55A, ÖG, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 5.925.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Endast ett stenkast från Mariatorget finner du denna charmiga sekelskifteslägenhet, belägen i gårdshuset med utsikt över den pittoreska innergården. På en eftertraktad adress på Södermalm väntar denna ljusa och välplanerade bostad, i utmärkt skick, på sin nya ägare. Här möts modern komfort och omsorgsfullt bevarade sekelskiftesdetaljer på ett strålande sätt. Den imponerande takhöjden skapar en rymlig känsla som är lätt att förälska sig i, och balkongen i soligt läge är en fantastisk bonus. Med ett fullt utrustat kök, praktiskt badrum med en platsbyggd garderob utanför ger generösa förvaringsmöjligheter. Höga socklar, fiskbensparkett samt vackra originalgolv vittnar om tidens elegans.

Föreningen är välskött med låga avgifter och en grönskande innergård. Här bor du i ett lugnt område men med Söders pulserande liv precis utanför dörren. Från Bysistorget tar du dig snabbt till Mariatorget på bara två minuter, och Monteliusvägen samt Hornstull erbjuder ännu fler attraktiva alternativ i andra riktningen. Du har nära till flera specialbutiker, som ostbutiken Gamla Amsterdam, och populära restauranger som Folkbaren och Häktet.

För avkopplande stunder i grönskan finns närbelägna Mariaberget, Skinnarviksparken, Långholmsbadet och Tantolunden vid Årstaviken. Kommunikationerna är förstklassiga med bara en minuts promenad till tunnelbanan vid Mariatorget och nära till Södra Station, buss 4 till Skanstull-Fridhemsplan och buss 66 till Södra Station-SoFo. Välkommen hem till ditt drömboende!