BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Storsjövägen 80, 4 tr

  • 4 rum och kök
  • 99.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska fyrarumslägenhet på 99,5 kvm högst upp i huset! Genomgående mycket smakfull och ljus lägenhet, här möts man av både design, funktionalitet samt fina material- och färgval. 

Generös entré med praktiskt och oömt klinkergolv samt plats för avhängning och förvaring. Via hallen når du det helkaklade och fräscha badrummet och klinkergolv med värmeslingor. Välplanerat och praktiskt badrum med badkar, handfat med kommod , kombinerad tvättmaskin och torktumlare, handdukstork, spegelskåp och wc. Säkerhetsdörr är installerad.

Luftig, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som inbjuder till stora sociala tillställningar. Lättmöblerat vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Härifrån har man utgång till den inglasade balkongen som inbjuder till sköna avkopplande stunder i soligt och fritt syd/väst läge. Smakfullt, renoverat kök från 2022 med gott om förvaring och arbetsytor. Stilren köksinredning i fin kulör och med en dekorativ och tålig kvartskomposit bänkskiva i marmormönster ovan arbetsytan samt köksö med förvaring undertill. Köket är fullutrustat med kyl/frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggd micro, spishäll med ugn och fläkt. Den välplacerade och platsbyggda sittbänken samt den stora köksö ger plats för många kockar och hela familjen att samlas runt. Nyinlagt askgolv i kök och vardagsrum samt nymålade väggar.

Master bedroom med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Stor walk in closet för god förvaring. Ytterllgare två bra sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Snyggt renoverat badrum med helkaklade väggar och ett matchande klinkergolv med värmeslingor. Detta badrum är utrustat med dusch, handfat med kommod, badrumsskåp samt en handdukstork.

Lägenheten är belägen precis vid Storängsparken och härifrån är det bara är några meter till nybyggda utegymmet och stora lekplatsen Blomparken.

 

- Äntligen en stor fyra till salu!
- Inbjudande öppenplanlösning
- Stilrent och modernt kök
- Inglasad balkong med soligt sydvästläge för avkoppling och umgänge
- Tre insynsskyddade sovrum
- Två fina badrum
- Hiss i huset
- Fönster i två väderstreck som fyller hemmet med ljus
- Tvärbanan precis runt knuten
- En kort promenad till Årstabergs station med pendeltåg, bussar och även här tvärbana
- Nära Årstaviken för härliga naturupplevelser

Här har du chansen att förvärva en klockren lägenhet med allt du behöver, i en avkopplande och naturskön miljö med närhet till stadsliv och kommunikationer.

Allmänt om Årsta
I Årsta bor du med ett stort utbud av restauranger, service och kommunikationer. Från lägenheten når du Årstaviken med några minuters promenad. Här finns härliga promenad- och joggingstråk och badbryggor. Du kan dessutom cykla till Södermalm på ca 10-15 minuter. I närheten finns dessutom vårdcentral, tandläkarmottagning och BVC. Ett optimalt läge med småstadskänsla och med närhet till Stockholm city.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 46. Föreningen Riksbyggen Brf Grycken, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 8 128 kr (vatten, värme, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 2.01569 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Föreningen
Brf Grycken innehar fastigheten Grycken 4 som uppfördes 1992. På fastigheten finns byggnad med totalt 56 lägenheter och två lokaler. Den ena lokalen är en förskola på ca 400 kvm, den andra som föreningslokal för bostadsrättsföreningens medlemmar. Lägenheterna är mellan 2 rok och 5 rok. Adresserna är Storsjövägen 52-82 i Årsta. Fastigheterna är fullvädesförsäkrade hos Protector Försäkring. Hemförsäkring tecknas separat från varje enskild bostadsrättsinnehavare och bostadsrättstilägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Vidare har föreningen en underhållsplan som upprättades 2016 och löper i 10 år.

Tomträtt
Tomträttsavgäld kommer att öka även under 2025 och 2026 för att sedan ligga still i 10 år (Uppgifter från styrelsen 2024-05-20)

Kommande avgiftshöjning
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (uppgifter från styrelsen 2024-05-20)

TV och Bredband
Föreningen har Com Hem/ Tele2 som leverantör av TV, via "tre hål i väggen"-uttag i varje lägenhet. I föreningens gruppanslutningsavtal ingår Com Hems/ Tele2s grundutbud, med ett antal kanaler. Vill man som boende ha utökade tjänster från Com Hem/ Tele2 får man teckna separat avtal.

Föreningen har Bredbandsbolaget/Telenor som leverantör av bredband. I gruppanslutningsavtalet ingår ett grundpaket som inkluderar 250/100 Mbit internet samt telefoni Mini.

Om du är nyinflyttad, ring Bredbandsbolaget/Telenor på 0770-111 700 för att aktivera de tjänster som ingår i ditt abonnemang. Ring även detta nummer om du saknar router eller behöver ny router.

Renoveringar
2012 - Renovering trapphus
2014 - Målning plåttak och installation av bergvärme
2015 - Upprustning av uteplatser och lekplats
2016 - Anlagt 25 parkeringsplatser
2017 - Stamspolning, asfaltering, renovering dörrar och förråd
2019 - Underhåll utemiljö och värmepumpar samt expansionskärl
2024 - Bytt fjärrvärmecentral
2024 - Stamspolning

Planerade renoveringar
Föreningen följer en underhållningsplan

Bilplats
Föreningen har 71 platser i området. Boende är garanterade en plats inom en månad från anmälan. För närvarande så är det ingen kö till parkeringsplatserna.

Parkering för externa gäster
Kostnad för att parkera på föreningens parkeringsplatser märkta med "avgift" är 10 kr per timme. Föreningen erbjuder även sjudagarsparkering för 350 kr.

Övriga utrymmen
Förråd finns till lägenheten. Föreningen har cykelförråd, soprum, två tvättstugor (port 76 och 78), föreningslokal och lokal där det bedrivs förskola. Möjlighet finns att hyra extra förråd. Utöver detta finns även en grillplats som får användas av föreningens medlemmar.

Överlåtelseavgift
1433;-

Pantsättningsavgift
573;-

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.