BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Farsta Strand

Ekshäradsgatan 83, 7 tr

  • 2 rum och kök
  • 59.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen in i en hemtrevlig och fin 2:a med ett centralt läge intill Farsta centrum. Lägenheten är högt belägen på våning 7 och är därför helt fri från insyn.
Från lägenheten är det endast 400 meters promenad ner till sjön Magelungen och ett härligt kvällsdopp. Bästa kommunikationerna finns 5-10 minuters promenad bort med t-bana och pendeltåg vid Farsta Strand samt t-bana och bussar vid Farsta Centrum där även ett stort serviceutbud finns.

Välkommen att trivas!

- Stambytt
- Renoverat kök & badrum
- Högt läge i huset
- Stora rymliga rum
- Nära centrum & t-bana
- Nära sjö & badplats

Planlösningen presenteras som följer:

Hall
Rymlig hall med grått laminatgolv, målade väggar, garderober med skjutdörrar, högskåp, hatthylla, elskåp och säkerhetsdörr.

Badrum
Stambytt och renoverat badrum med grått klinkergolv och golvvärme, vita helkaklade väggar, spottar i taket, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med duschvägg.

Sovrum
Stort sovrum med laminatgolv, tapet, garderober/sängmöbel, väggfast skåp och utgång till balkongen.

Klädkammare
Ingång till klädkammaren från sovrummet.

Balkong
Inglasad balkong i söderläge med väggfasta hyllplan, en skön filtmatta på golvet och en skön utsikt mot Farsta Strand.

Kök
Stort kök med matplats för 6-8 personer och en fantastisk utsikt mot Farsta Centrum. Grått laminatgolv, målade väggar, fondtapet och spottar i taket. Ikea-kök med vita luckor, vitrinluckor, bänkskiva i massivt trä, grått kakel över arbetsytorna och spottar med dimmer under överskåpen. Utrustning: induktionshäll (Electrolux -24), fläkt (Franke), inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl & frys samt diskmaskin (samtliga Husqvarna).

Vardagsrum
Stort vardagsrum med mörkt laminatgolv, tapet och en härlig utsikt i söder mot Farsta Strand.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 7 av 9, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2113-4-164. Föreningen HSB Brf Skarpö i Stockholm.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Månadsavgift 3 890 kr (Värme, vatten & avlopp ingår. Kabel-tv 35 kr/mån obligatoriskt tillägg, ingår ej). Andel i föreningen är 0.50649 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

33 823 kr

Allmänt om föreningen
Brf Skarpö är en stabil HSB-förening som registrerades 1960. Det är en äkta bostadsrättsförening och består av totalt 174 bostadsrättslägenheter och två lokaler med adress Ekshäradsgatan 83-91. Föreningen är välskött och har en anställd vice värd/fastighetsskötare. Byggnaderna är under åren väl omhändertagna. Fasaderna har klätts om, yttertaket har lagts om, fönster har bytts till 3-glasfönster, balkongerna har renoverats och så sent som 2013/2014 gjorde man stambyte och badrumsrenoveringar i samtliga byggnader och nya hissar installerades 2017. 

Byggnadsår
1962 

Ekonomi
Föreningen är stabil och har en välskött ekonomi. I dagsläget finns inga planerade och beslutade avgiftsförändringar. För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

Föreningens mark
Marken upplåts med tomträtt och den nuvarande avgälden sträcker sig i 20 år till 2041-07-01.

Förråd
Till lägenheten hör ett separat förråd.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns barnvagn- och cykelförråd samt återvinningsrum. I port 87 finns föreningens samlingslokal som går att hyra för 500 kr. I samma port finns även tvättstuga, grovtvätt och torkrum. Trevlig gård med lekplats och grillplats. 

TV & bredband
Tv och bredband levereras via Tele2. Kabel-tv: Grundutbudet fås via ett obligatoriskt tillägg om 35 kr/mån. Bredband: De boende tecknar eget separat abonnemang.

Parkering
Föreningen har 90 p-platser 113 kr/mån (utan el), 239 kr/mån (med el) samt 50 garageplatser 531 kr/mån. Separat kö tillämpas. Det finns lediga p-platser men till garagen är det kö. Goda parkeringsmöjligheter på kringliggande gator samt besöksparkering i anslutning till fastigheten. 

Kommande renoveringar/åtgärder
Det finns inga större renoveringar planerade i dagsläget. 

Utförda renoveringar/åtgärder
1995 - Takrenovering
1982 - Fasadrenovering (omklädnad)
1995 - Fönsterrenovering
1997 - Trapphusrenovering
1997 - Balkongrenovering
2005 - Takbeläggning
2007 - Tvättstuga
2013-2014 - Stambyte, nya vatten- och avloppsstammar i kök och badrum
2013-2014 - Nya elstigare / elledningar
2015 - OVK besiktning utförd
2017 - Hissrenovering (nya hissar)

Medlemskap HSB Stockholm
Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm. Man betalar en depositionsavgift om 500 kr/person (som återfås vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr/lägenhet. https://blimedlem.hsb.se/

Övrigt
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring, du som bostadsrättsinnehavare tecknar egen hemförsäkring. Inom föreningen finns en pensionärsklubb som anordnar trivsamma aktiviteter för pensionärerna i området. För mer info se årsredovisning och stadgar.

Pantsättningar
Att bostadsrätten eventuellt är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses i så fall samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuellt egna bolån. Inga lån finns att överta. Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen om det är av särskild vikt, så som kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Alternativ planskiss
Lägenheten har även goda möjligheter att eventuellt planeras om till en 3:a med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. OBS: Se förslag och inspiration i alternativ planskiss. En eventuell ombyggnation bör alltid utredas via fackman och efter godkännande hos brf samt berörd myndighet vid behov. Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Undersökningsplikt
Boarea och biarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas, om det är av stor vikt för honom/henne, att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Tack för att ni har läst igenom detta och tagit del av all information.

Områdesbeskrivning

Farsta Strand – Nära sjö, natur och stad
Farsta Strand bjuder på ett sjö- och naturnära boende utan att ha långt till stan. Här finns vackra promenadstråk längs med vattnet och tillgång till gröna oaser. Under sommarhalvåret kan man ta ett dopp vid badbryggorna eller vid någon av sandstränderna som ligger längs sjöarna Drevviken och Magelungen. I Farsta Strand vid t-banan finns en Coop-butik. I Farsta centrum, ett stenkast bort, finns ett av Stockholms största köpcentrum med ICA, Hemköp, Coop, Lidl, systembolag och bibliotek, samt ca 150 butiker, restauranger och all tänkbar service. 

Natur och Rekreation - Sport och friluftsliv året om
Från bostaden har man promenadavstånd till både Drevviken och Magelungen med stora strövområden, joggingvägar, sandstränder, badbryggor, tennisbana och utegym. När isen bär plogas en ca 20 km lång skridskoslinga på Dreviken vilken sträcker sig hela vägen till Tyresö. För den sportintresserade finns Farsta idrottsplats med friidrottsarena, simhal och ishall samt Ågesta golfklubb och Ågesta ridskola. 

Kommunikationer
Farsta Strand är kanske södra Stockholms bästa kommunikationsknutpunkt med pendeltåg, t-bana och flertalet busslinjer. Du tar dig till centrala Stockholm på ca 15 minuter.

Skolor och barnomsorg
I Farsta Strand och dess närområden finns flertalet förskolor och skolor. Några exempel på förskolor är Förskolan Krabat (Nordmarksvägen 2), Förskolan Skogslyan (Nordmarksvägen 122), Förskolan Sagoskogen (Ullerudsbacken 39) och Förskolan Skogsbacken (Brunskogsbacken 6).
Skolor i området är Magelungsskolan (F-6, Ullerudsbacken 39), Farsta grundskola med Adolf Fredriks musikklasser (F-9, Farstavägen 118), Hästhagsskolan (F-9, Torsbygatan 31) och Kvickenstorpsskolan (F-9, Kvickensvägen 9). 

Parkering i området
Kostnadsfri datumparkering tillsvidare.